23948sdkhjf

Pettinaroli anbefaler at have gulvvarmen tændt hele året

| Medlemsnyhed | Indrykket af Pettinaroli A/S

Når sommermånederne så småt nærmer sig og temperaturen udenfor stiger, vælger nogle at lukke ned for deres gulvvarmesystem. Men der er ikke meget at spare på et slukket gulvvarmesystem. Det kan tværtimod blive en dyr fornøjelse.

Gulvvarme er en komfortabel og energivenlig opvarmning af dit hjem, som du nemt selv kan skrue op og ned for. Men hvad gør du om sommeren, når det er varmt udenfor? Slukker du for dit gulvvarmesystem, bør du læse videre her - det kan nemlig koste dig dyrt. 

Pettinarolis COMFORT IP gulvvarme tager højde for solen

Pettinarolis COMFORT IP gulvvarmesystem sørger for, at temperaturudsvingene holdes helt ned på +/- 0,2 grader. Hemmeligheden bag den store nøjagtighed ligger i selve styreboksen.

COMFORT IP bruger nemlig 3 døgn på at lære dit hus at kende ved hjælp af en udregning hvert 11. minut. Det betyder, at systemet hvert 11. minut måler temperaturen og derefter sender varme ud, hvis det er nødvendigt. På den måde rammer den meget præcist den ønskede temperatur, samtidig med at den ikke lukker unødvendig varme ud. 

COMFORT IP er din vej til intelligent gulvvarme >>

COMFORT IP tager også højde for ekstern varme, som for eksempel solindfald. Systemet måler, om der er et stort temperaturudsving, som den skal kompensere for. Det resulterer i et mere komfortabelt indeklima, fordi systemet ikke lukker ned for varmen flere timer ad gangen, men derimod løbende udregner varmebehovet. Du skal derfor ikke bekymre dig for, om gulvvarmesystemet sender unødig varme ud, når den naturlige varme fra solen allerede har varmet dig hjem op.

Sørger selv for vedligeholdelsen

Modsat dit gulvvarmesystem kan du ikke bede solen om at "skrue ned for varmen". Bliver der derfor alt for varmt i dit hjem pga. solindfald, er det ikke noget, din gulvvarme kan gøre ved, udover at fortælle dig, at temperaturen er langt over den ønskede temperatur i stuen. Men det er her værd at huske, at gulvvarmen i sådan en situation ikke sender varme ud, fordi der ikke er et varmebehov. 

Du kan derfor trygt lade dit gulvvarmesystem være tændt – den står ikke og sluger unødig energi i sommermånederne. Har du det alligevel ikke helt godt med at lade gulvvarmen køre, kan du vælge at skrue helt ned for dine rumfølere i de enkelte rum. Så er du helgarderet. 

Der er faktisk en gevinst ved at lade dit gulvvarmesystem forblive tændt i de varme måneder. For inde i for eksempel COMFORT IP gulvvarmestyringen er indbygget et motioneringsprogram, som sørger for at motionere dine ventiler og din cirkulationspumpe i et fastsat vedligeholdelsesprogram. Det betyder, at hvis der ikke er noget varmebehov pga. solindfald, så vil din gulvvarmestyring sørger for vedligeholde ventilerne og pumpen - det kan den kun, hvis den er tændt. Motioneringsprogrammet mindsker risikoen for, at ventilerne sætter sig fast og derfor ikke kan give varme til efteråret, når det bliver koldere i vejret. Det kan blive dyrt at skulle skifte ventilerne og cirkulationspumpen. 

Lad derfor din gulvvarmestyring stå tændt hele året rundt – også i de varme måneder. 

Fejlsøgning af dit gulvvarmesystem

Vi har samlet de 3 mest gængse udfordringer, når gulvvarmen driller:

Pumpen kører ikke
Styreboksen blinker
Telestaten åbner ikke
Besøg vores hjemmeside for at læse mere om fejlsøgningen og hvordan man får gulvvarmen til at virke igen.

Tips til fejlsøgning af gulvvarmesystemer>>

Medlemsnyhed

Indrykket af
Pettinaroli A/S

Mandal Alle 21
5500 Middelfart
Danmark
Pettinaroli A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.094