23948sdkhjf

Kan klimavenligt strøm være billigt?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Klima er et vigtigt emne at gå op i, i år 2021. På de seneste efterhånden mange årtier har vi mennesker fundet ud af, at vi påvirker vores klode negativt på rigtig mange punkter.

Netop derfor er det en god idé, at vi alle gør hvad vi kan for at være så klima- og miljøbevidste som muligt, samt at vi alle gør vores for at passe på kloden. Der findes i dag mange måder og valg, hvorpå man kan hjælpe klimaet. Desværre kan der kan samtidig være en formodning om, at de nye klimavenlige alternativer er dyrere. Dette er ikke nødvendigvis rigtigt, og der findes for eksempel i dag muligheden for at skifte over til billig strøm, der samtidig er godt for klimaet. 

Derfor hjælper klimavenligt strøm
Klimaforandringerne er i gang, og den globale opvarmning har en effekt på naturen, dyr og mennesker over hele verden. Forandringer som tørke, oversvømmelser, temperaturstigninger og andre naturkatastrofer ses rundt i hele verden, og er en klar advarsel om, at der skal passes bedre på kloden. Derfor er det godt, at der i dag er kommet en række af alternativer, som har den hensigt at passe bedre på vores klode. 

Når vi taler om den globale opvarmning, så er det især drivhuseffekten og den mængde af CO2, der er i vores atmosfære, som har en indflydelse. For at mindske vores mængde af CO2 kræver det derfor, at vi stopper med at bruge de fossile brændstoffer, som kul og olie, og i stedet skifter over til mere klimavenlige alternativer. Klimavenlige løsninger kunne for eksempel være at skifte over til solceller, vindkraft eller andre alternative energikilder, der ikke påvirker klimaet i samme grad. 

Er det dyrt at være klimavenlig? 
Som nævnt, så kan flere personer have antagelser om, at klimavenlige alternativer er lig med dyrere alternativer. Dette behøver dog slet ikke at være tilfældet, og ser vi på vores elforbrug, så kan der faktisk være mange penge at spare, hvis man passer på klimaet. 

Man kan spare penge og samtidig hjælpe kloden ved at gøre alt fra store forandringer til at tage mindre hensyn og ændre på småting. En ting, som kan være til stor gavn for både pengepungen og miljøet, kan være at tage et kig på sit eget elforbrug. Man får for eksempel en billigere elregning, hvis man husker at slukke stikkontakter, når man ikke bruger dem. At gøre små ting som dét, kan i sidste ende have en stor indflydelse på klimaet. 

Derudover findes der i dag elselskaber, som har deres fokus på klimaet, samtidig med at de holder deres priser nede. Elselskabet Blue Energy tilbyder for eksempel forskellige billige strømaftaler, og deres strøm er derudover 100% klimavenligt. 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.065