23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bliv klogere på jordvarme

Jordvarme? Jordvarmepumpe? Væske til vand varmepumpe? – Kært barn har mange navne, men hvad er jordvarme egentlig? Hvilke regler er der på området? Og hvornår er det tid til et serviceeftersyn?

Jordvarme er en energikilde, som du kan anvende til opvarmning af din bolig og dit brugsvand. Det er det gode, grønnere og mere økonomiske alternativ til dit olie-, gas- eller pille-fyr, da du udnytter den varme, som jorden allerede indeholder. Men inden vi graver ned i, hvordan jordvarme egentlig fungerer, så lad os lige få kategoriseret, hvilken familie jordvarmeanlægget tilhører.

Der findes nemlig 3 typer af varmepumper på markedet:

  • Varmepumpe luft til luft
  • Varmepumpe luft til vand

og

  • Jordvarme-pumpe

Hvor en luft til luft varmepumpe ”kun” kan opvarme selve boligen, kan de to sidstnævnte ligeledes bruges til opvarmning af dit brugsvand. De træder derfor i stedet for dit olie-, gas- eller pille-fyr, hvor du ikke har adgang til fjernvarme.

Læs også: Varmepumpe: Billig og effektiv løsning til at forbedre indeklimaet

Et jordvarmeanlæg er forholdsvist dyrt i anskaffelse, men en rigtig god investering, da du opnår en stor økonomisk besparelse på sigt. Du kan nemlig spare op til 60 % på dit energiforbrug med et jordvarmeanlæg. 

Du kan læse videre om, hvordan jordvarme fungerer, og hvilke regler der er på området i vores indlæg her. 

Er det tid til den årlige servicering af dit jordvarmeanlæg?
Eller har du brug for rådgivning?

Så kontakt VS Automatic på:
☎️ (+45) 75 64 18 99

VS Automatic A/S
Ormhøjgårdvej 15
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21381802
P nummer: 1005011526

Send til en kollega

0.047