23948sdkhjf

Sådan vælger du den rigtige efterskole

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

I Danmark findes der mange efterskoler, hvilket kan gøre det svært for dig at beslutte, hvor du skal være kommende efterskoleelev.

I denne artikel bliver du klogere på, hvad du med fordel kan have med i dine overvejelser, når du skal vælge efterskole.

Dine interesser
På efterskole skal eleverne - uanset klassetrin - sidde på skolebænken et bestemt antal timer om dagen, men indimellem byder skoleskemaet på timer, der er afsat til fritidsinteresser. Derfor bør din fritidsinteresse bane vejen for dig, når du skal vælge mellem de mange forskellige efterskoler.

Undersøg på internettet hvilke efterskoler, der tilbyder et linjefag, som matcher med din interesse. Ofte vil du kunne finde flere, som tilbyder de samme linjefag, derfor kan du overveje, om der er andre faktorer, som er vigtige for dig, når du skal på efterskole.

Omgivelser
De danske efterskoler er placeret i hele landet, derfor er omgivelserne også vigtige, når du skal vælge efterskole. Det kan være besværligt for dig, hvis du skal transportere dig flere timer, når du om søndagen skal tilbage på efterskole eller en weekend hjemme. Tag derfor en snak med dine forældre omkring, hvor mange kilometer væk hjemmefra efterskolen bør ligge.

Efterskoler svinger meget i størrelse, derfor kan du både blive efterskoleelev på en skole, der har omkring 100 elever eller en skole, der har over 300 elever. Du bør overveje, om du trives bedst sammen med et mindre antal elever. Det samme gælder efterskolens bygninger og fordelinger af værelser, hvad angår dit ønske til antal værelseskammerater, fællesarealer mv.

Tag på besøg hos efterskolen
Har du en efterskole i kikkerten, hvor der stadig er plads til nye optagne, kan du med fordel besøge den. På den måde får du et større indblik i, hvordan hverdagen vil foregå, hvis du bliver efterskoleelev der.

Har du vanskeligheder enten fagligt eller personligt, kan du ligeledes tage en samtale med lærerne på den efterskole, du har i kikkerten. Det kan gøre dig mere tryg i dit valg om at tage et år hjemmefra, hvis du ved, at lærerne har de rigtige kompetencer til at hjælpe dig. Eksempelvis kan du kontakte en ordblindeefterskole, der kan tage hånd om læsevanskeligheder, mens du går på efterskole med andre unge, der også er ordblinde.

Det siges, at et efterskoleophold svarer til syv menneskeår, fordi det er givende både socialt, fagligt og personligt. Der findes mange forskellige efterskoler, hvorfor du med garanti kan finde den rette for dig. 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.062