23948sdkhjf

Bliv klogere på bedemandens uundværlige hjælp

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

De fleste ved, hvad en bedemand er, og hvornår en bedemand bliver en nødvendig hjælp for pårørende i sorg.

Undrer du dig over, hvilke opgaver en bedemand kan varetage, eller leder du efter den rette bedemand til at hjælpe dig med at skabe overblik efter et dødsfald, så kan du med fordel læse videre på denne artikel.

I denne artikel bliver du klogere på de opgaver, bedemanden kan hjælpe pårørende med.

Samtale og planlægning
En af de vigtigste opgaver, som en bedemand har på sine skuldre, er at skabe en tryg relation til de pårørende, der rækker ud efter hjælp. Derfor er første led i planlægningen et personligt møde, hvor de pårørende får sat ansigt på bedemanden. Under mødet får de pårørende mulighed for at forklare yderligere om deres situation, relation til afdøde og deres ønsker til afskedsceremonien.

Døden og sorgen er ofte et svært emne at tale om, hvorfor bedemanden skal sikre sig at skabe det rigtige rum for disse emner. Det kan være vanskeligt for pårørende at beslutte sig for, hvordan afskedsceremonien forløber bedst, derfor vil mødet også bestå af råd og vejledning, der sikrer en personlig og smuk bisættelse eller begravelse af afdøde.

De praktiske opgaver
Bedemanden kan langt hen af vejen betragtes som det vigtige mellemled mellem pårørende og myndigheder, kirke og andre ydelser. Derfor bringer deres service ofte et større overskud og overblik for pårørende, idet de ikke skal forholde sig til praktiske opgaver, der kræver kontakt og information til andre instanser.

Dette omfatter blandt andet: Kontakt til kirke, præst og sogn, at søge om begravelseshjælp, rustvognskørsel, indtrykning af dødsannonce, valg og levering af gravsten og blomster samt meget mere. Med andre ord kræver en afskedsceremoni, at der bliver taget hånd om mange vigtige opgaver, som bedemanden heldigvis kan overtage fra de pårørende.

Vælg den rigtige bedemand 
Det står klart, at bedemænd har en vigtig rolle i forbindelse med planlægningen efter et dødsfald. Den vigtige rolle sætter krav til, at du får kontakt til en ordentlig bedemand fremfor en bedemand, der ikke varetager dine opgaver med respekt, etik og ansvar. 

Ønsker du at finde en bedemandsforretning Nordjylland, kan du med fordel kontakte Bedemænd Hejslet i Nordjylland (Frederikshavn, Aalborg og Skagen). Sørg for, at de er medlem af foreningen Danske Bedemænd, og de har en lang række erfaring og stor professionalisme bag sig. 

Det er svært at opremse samtlige af de opgaver, en bedemand kan varetage. Det skyldes først og fremmest, at opgaverne er mange og forskellige afhængig af, hvad aftalen lyder mellem bedemand og de pårørende. Dog er det forhåbentlig blevet tydeligt, at de har en vigtig rolle efter et dødsfald i en familie, hvorfor det er vigtigt at vælge en bedemand med omhu.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.063