23948sdkhjf

Automation ved Adding Engineering

| Medlemsnyhed | Indrykket af Adding Engineering ApS

Adding Engineerings opgave var i samarbejde med Aalborg Portland at konstruere en ny styre/hovedtavle.

Baggrund for projektet

Aalborg Portland ønskede en udskiftning af deres styre/hovedtavle i cementproduktionsanlægget på baggrund af en fremskreden alder på hovedkomponenterne.  Den udvalgte el-tavle i dette projekt er essentiel for Aalborg Portlands produktion af hhv. grå og hvid cement.  Styretavlen indeholdt koblingsudstyr og styrestrøm for el-filtre, cementsnegle, luftsluser og ventilatorer samt gammelt PLC IO med overdrager interfaces monteret på printplader.
Der var tale om ældre teknologi fra sidst i 1980’erne, der var moden til udskiftning.
I forbindelse med nedbrud og fejlfunktion var det ofte vanskeligt at fremskaffe de nødvendige reservedele, hvilket kunne give længerevarende nedetid på anlægget.
I andre situationer var det ikke muligt at fremskaffe reservedele, og der måtte i stedet foretages reparationer på de nedbrudte dele.


Opgaven
Adding Engineering havde projekterings- og programmeringsopgaven. Uggerly A/S var hoved el-entreprenør, og forestod alt el-montage i projektet. Adding Engineerings opgave var i samarbejde med Aalborg Portland at konstruere en ny styre/ hovedtavle med et forbrug på max. 1250A.
Der blev installeret nye Siemens ET200SP IO til styring af nye Schneider LUB og NSX
motorstartere. De nye el-tegninger dannede grundlag for tavlemontage. Mens tavlen blev monteret, stod Adding for tilretning af PLC og Scada programmerne for samtlige motorstartere i den nye tavle.  PLC programmet er Siemens STEP 7 og Scada er FLSmidth Automation ECS.


Udførelse
Der blev afsat seks døgn til demontering af den eksisterende tavle samt montering af
den nye, hvorefter den var klar til IO test.
Uggerly havde i monteringsfasen mellem tre og syv mand på opgaven for at nå i mål til tiden.  Tavlen var klar til test som planlagt. Testen var planlagt til at tage tre døgn.
Efter den nye tavle var installeret, blev alle nye PLC IO testet sammen med en Aalborg Portland ingeniør og montør. Det betød, at alle motorerne blev startet en ad gangen  og testet for termofejl, klarmelding, driftsmelding og aflåsninger. Da CM6-5 blev sat i produktion igen, kørte anlægget uden fejl.


Projektet forløb fuldstændigt som planlagt.
Med den rigtige planlægning og samarbejde mellem Uggerly, Aalborg Portland og Adding Engineering blev anlæggets nedetid begrænset til det på forhånd aftalte tidsrum.

https://www.addingengineering.dk/automation-aalborgportland-case

Kontakt Adding Engineering for yderligere information:
7023 4555 / adding@adding.dk

Medlemsnyhed

Indrykket af
Adding Engineering ApS

Gasværksvej 26
9000 Aalborg
Danmark
Adding Engineering ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.062