23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Perforeret facade hylder musikhistorien

Parkeringshuset Music Box i Hayes, England er en del af et stort udviklingsprojekt i et område med en rig arv på britisk musik. Det var arkitektenes ønske, at facaden til parkeringshuset skulle være en hyldest til de tidligere fabriksbygninger.

I en tidligere fabrik i Hayes, Middlesex, i England er der gennemført et stort udviklingsprojekt. Stedet er gennemsyret af musikhistorie fra mere end 100 år tilbage, da det engang husede Gramophone Company, det berømte HMV pladeselskab og den berømte EMI pladefabrik, som fremstillede plader for nogle af de mest legendariske navne i britisk musik, så som The Beatles, Queen, The Rolling Stones og Pink Floyd. Stedet er nu meget passende omdøbt til Den Gamle Vinylfabrik til ære for dets fortid som pladeproducent. Ved hjælp af RMIG ImagePerf var det muligt at genskabe et ikonisk billede af en bemærkelsesværdig periode i en populær musikhistorie på selve facaden af det tilhørende parkeringshus.

Det nyudviklede område består nu af art deco kontorbygninger, nye hjem, restauranter, butikker, en gymnastiksal, biograf og et spillested med live musik. Arkitekterne hos Studio Egret West så dette som en ny begyndelse for stedet, bragte det ind i den digitale tidsalder og formåede at inkludere dets utrolige arv.

En iøjnefaldende og holdbar facade
Som en del af udviklingen byggede man et parkeringshus for at imødekomme områdets behov. Studio Egret West designede parkeringshuset, som har syv etager, i alt 424 parkeringspladser og 96 ladestationer til el-køretøjer. 

Når man designer et parkeringshus, er det vigtigt at sørge for tilstrækkelig ventilation og belysning. For at imødekomme denne udfordring besluttede man, at stålrammekonstruktionen på parkeringshuset skulle beklædes med perforeret metal, hvilket sikrer både tilstrækkelig luft og lys samt skaber en æstetisk attraktiv facade. RMIG, verdens førende inden for perforering, producerede og leverede de perforerede metalplader til projektet og ved at anvende RMIG City Emotion koncepterne fik facaden et unikt udtryk.

Kendt billede genskabt
RMIG Imageperf er en del af RMIG City Emotion konceptet og repræsenterer elegante og innovative løsninger på udfordringerne ved moderne bygningsdesign. RMIG ImagePerf konverterer perforeret metal til et "lærred" for kunst, fotografier, illustrationer og grafisk design.

I tråd med temaet for både Den Gamle Vinylfabrik og Music Box parkeringshuset blev det besluttet, at der til den vestlige facade skulle reproduceres et fotografi af skrigende fans ved en Beatles-koncert. Ved at benytte forskellige hulstørrelser i metalpladerne blev dette muligt, og samtidig sikrede man, at det fantastiske fotografi kan nydes mange år fremover. 

Efterbearbejdning og tidsbesparende proces
RMIG's erfaring og ekspertise blev uvurderlig for et projekt af denne slags. Mere end 1.000 perforerede plader, svarende til et areal på 3.500 m2, blev fremstillet til facaden ved anvendelsen af 2,5 mm tykt pre-galvaniseret stål. Pladerne blev efterfølgende pulverlakeret, hvilket gør dem holdbare og modstandsdygtige over for vind og vejr. 

Udover billedperforering og pulverlakering stod RMIG også for buk og nummerering af de perforerede plader for at sikre en nem montering af pladerne. 

Facts

  • Materiale: Pre-galvaniseret stål
  • Tykkelse: 2,5 mm
  • Mønster: RMIG ImagePerf
  • Overfladebehandling: Pulverlakering
  • Efterbearbejdning: Buk
  • Perforeret areal: 3.500 m2
  • Arkitekter: Studio Egret West

 

Innovative løsninger og et 1. klasses partnerskab
Med RMIG City Emotion kan arkitekter realisere deres visioner og urban design-koncepter samt forvandle dem til virkelige løsninger til bygninger og interiør ved hjælp af perforeret metal og strækmetal til forskellige applikationer. RMIG tilbyder et professionelt og pålideligt partnerskab med ekspertrådgivning gennem hele byggeprojektet. 

RMIG A/S
Industriparken 40
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK64113119
P nummer: 1002183473

Send til en kollega

0.047