23948sdkhjf

Naturen skal op på taget

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Pladsen er trang – især i storbyerne. Det gælder også i de danske storbyer, og prisen på kvadratmetrene stiger voldsomt.

Derfor gælder det om at udnytte pladsen bedst muligt. Samtidig er der stigende krav til bæredygtighed i byerne. De to ting kan faktisk kombineres, og det sker i stigende grad ved at udnytte taget til at indrette små taghaver, terrasser og lignende. Små oaser i storbyen. 

Bæredygtig udnyttelse
Firmaet Phønix Tag Materialer har løsninger, der kombinerer de to ting – en udnyttelse af de mange tagkvadratmeter, og bæredygtigheden. For med de rette tagmaterialer kan man faktisk have en have eller andre grønne arealer på et tag. Tilmed er det smukt at kigge på. Udover det visuelle og muligheden for at udnytte arealet på taget, er der nemlig andre gevinster i form af CO2 binding i de grønne beplantninger, samt ikke mindst at man forsinker nedløbet af regnvand fra taget, fordi det bindes i det grønne. Det kræver blot den rigtige konstruktion i taget under det grønne, og det er her at Phønix Tag Materialer har de rigtige og stærke løsninger. 

Grønt skåner taget
Af andre fordele kan nævnes at grønne tage også skåner tagkonstruktionen for UV-belastning i sommermånederne. Et grønt tag er støjdæmpende, også selv om man opholder sig på det. Det gælder både for de, der opholder sig inde i bygningen, men også i forhold til trafikstøj i byerne. Det er dog vigtigt at skotrender og afløb friholdes, så vandet kan komme væk. Dette gælder især med den udvikling vi har set med voldsomme regnskyl som følge af klimaforandringerne. Her har fagfolkene fra Phønix Tag Materialer fuldstændig styr på, hvilke belastninger, og hvilke belægninger, der skal være under et grønt tag, for at få det optimale udbytte af taget. 

Politisk velvilje
Yderligere fremmes udbredelsen af grønne tage igennem politiske strategier, hvor implementeringen sker igennem bestemmelser i lokalplaner, som foreskriver anvendelsen af grønne tage. Dansk litteratur om grønne tage er endnu begrænset, og derfor henvises der ofte til den tyske FLL guideline.

Phønix Tag Materialers PTM-anvisning ”Udførelse af grønne tage” fokuserer på de populære sedumbaserede ekstensive grønne tage.

Phønix Tag Materialer har også en omfattende nyskrevet PTM-anvisning om ”Tagterrasser, taghaver og parkeringsdæk”, der beskriver de byggetekniske forhold for intensive grønne taghaver og etableringen af tagterrasser.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.141