23948sdkhjf

Sådan får du testet for skimmelsvamp

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Når det kommer til ens bolig eller andre bygninger, som eksempelvis din arbejdsplads.

Så er det rigtig vigtigt med et godt og sundt indeklima, da et dårligt indeklima kan være med til at påvirke ens arbejdstrivsel og koncentrationsevne på arbejdspladsen, som i sidste ende kan være med til at påvirke ens effektivitet negativt. 

I forhold til din bolig er fugt et tegn på et dårligt indeklima, og kan være med til at fremme vækst af skimmelsvamp, så hvis du har en mistanke om, at der forekommer eller kan forekomme skimmelsvamp i din bolig, så kan du læse med her, hvor du får præsenteret skimmelsvamptest fra Dansk Skimmel, som kan tjekke din bolig for skimmelsvamp.

Pro-Clean test af skimmelsvamp
Denne test er en af de hurtigste til at identificere om det er skimmelsvamp eller ej. Testen består af en præfugtede vatpind som man påfører det inficerede område, hvor der derefter sker en reaktion, som gør at man vil kunne aflæse svaret efter nogle minutter, som er en af testens helt store fordele og er en test som kan udføres af alle. Derudover kan den bruges på alle slags materialer, dog kan testen ikke artsbestemme hvilken slags skimmel der er tale om, men kun give et klar svar om der er skimmel eller ej.

Mycometer Surface – skimmeltest til overflader
Denne test består også af en vatpind, med modsat Pro-Clean testen, så viser denne test et konkret tal hvorudfra hvor stor mængde af skimmel der kan vurderes at komme fra denne overflade. En ting man skal være opmærksom på ved denne test, er at overfladen skal afvaskes, inden man påbegynder testen af skimmel. Derudover kan testen også bruges som kvalitetskontrol af en afrensning af boligens overflader.

DNA-test for skimmelsvamp
Denne test skal modsat de to andre ikke anvendes på en overflade, men derimod skal man bruge vatpinden til at opsamle støv med, som skal indsendes til et laboratorium, som analysere prøven for dna-spor fra skimmelsvampe. Denne metode kan derfor også påvise hvilken slags type skimmel der er tale om, som de to andre tests ikke kan påvise. Denne test er meget mere præcis, og kan også fortælle skadens fugtniveau, hvilke materialer der er ramt, som gøre det nemmere at bekæmpe skimmelsvampen. Derudover vil der i testens rapport også blive vurderet sandsynligheden for, at der kan forekomme skjult skimmelsvamp i boligen, som kan være sundhedsskadelige for dit og familiens helbred. 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.064