23948sdkhjf

Godt indeklima på skoleskemaet

| Medlemsnyhed | Indrykket af KE Fibertec AS

På Østerbyskolen i Vejen oplevede man trækgener og dårlig luftfordeling med skolens eksisterende ventilationssystem i flere af skolens faglokaler og fællesrum.

I forbindelse med en ombygning på Østerbyskolen besluttede man i tæt samarbejde med Airteam at udskifte det gamle system til en løsning med tekstilbaseret ventilation. Her har KE Fibertec leveret tekstilkanaler til skolens kantine, personalerum, flere faglokaler og til det store bibliotek/læringsrum.

Man har prioriteret at få optimeret ventilationssystemet på Østerbyskolen, fordi det er vigtigt at have et godt indeklima med konstant luftskifte, så man sikrer en bedre trivsel og sundhed for skolens elever og personale.

En tekstilkanal fra KE Fibertec kan levere en ensartet og homogen luftfordeling til rummet i og med, at hele tekstiloverfladen kan benyttes. Dette sikrer, at der ikke opstår trækgener i rummet. En tekstilkanal er yderst velegnet til et VAV eller DCV-anlæg med varierende luftmængder, oftest styret på CO2-værdi, så man lever op til
kravene til indeklimaet med max. 1.000 ppm.

Bæredygtig ventilation med mindre CO2-aftryk
Der er fra bygherres side valgt en Cradle to Cradle-certificeret løsning. Med GreenWeave kan KE Fibertec levere en bæredygtig ventilationsløsning, da materialet er fremstillet på baggrund af Oeko-Tex® Standard 100 certificerede garner (18.0.36542) og med miljøcertificeret produktion iht. ISO 14001.

GreenWeave er fremstillet på KE Fibertec eget specialvæveri i Vejen og er foruden at være bæredygtigt også yderst energivenligt, hvilket gør det velegnet til komfortinstallationer med høje krav til indeklimaet som hos Østerbyskolen. Materialet har en høj støvbæreevne på 25 g/m² tekstiloverflade iht. EN 779:2012 og er et 100% nedbrydeligt materiale.

I forhold til andre konventionelle ventilationsløsninger som stål vejer tekstilkanaler op til ni gange mindre og er derfor et langt mindre CO2-miljøbelastende alternativ både i forhold til transport og bortskaffelse. Løsningen skræddersyes altid på mål, hvilket også giver mindre spild.

”Vi valgte tekstilkanaler fra KE Fibertec, fordi vi ønskede en bæredygtig løsning med materialer af høj kvalitet og med en enstartet luftfordeling. Vi har et rigtig godt samarbejde med KE Fibertec, hvor vi altid får en kompetent og god vejledning til vores projekter,” udtaler Klaus Mortensen, Airteam.

Læs hele casen på www.ke-fibertec.dk og kontakt os i dag for at høre mere om vores løsninger inden for skoleventilation.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
KE Fibertec AS

Industrivej Vest 21
6600 Vejen
Danmark
KE Fibertec AS

Send til en kollega

0.063