23948sdkhjf

Våd halm gav store udfordringer hos Kolind Fjernvarme

| Medlemsnyhed | Indrykket af Verdo

Problemer med våd halm i dit anlæg? Installation af en combustion shaft løste problemer med våd halm og mange alarmer hos Kolind Fjernvarme.

Store udfordringer med dårlig og våd halm og mange alarmer fik Kolind Fjernvarme til at henvende sig til Verdo for at finde en løsning. 
 
For høj fugtighed i halmen betyder, at den ikke brænder optimalt og derved får man ikke det maksimale energiudbytte af halmen. Desuden resulterer det i driftstop, når askereadleren på halmanlægget stopper til på grund af vådt, uforbrændt halm, der skal fjernes manuelt. Hos Kolind Fjernvarme oplevede man mange alarmer og udkald på grund af våd halm, specielt i år med meget regn. 

En vandkølet combustion shaft har fjernet problemet 
Atle Madsen, Driftsleder hos Kolind Fjernvarme, kontaktede Verdo for at få installeret en combustion shaft i kedlen på halmanlægget. En combustion shaft fungerer ved, at den løsner og løfter den fugtige halm op fra risten, hvorved den udsættes for varme i fyrboksen. På den måde tørres halmen inde i selve kedlen og bliver tilstrækkelig brændbar igen. En combustion shaft kan installeres og tilpasses de fleste typer af halmkedler, hvor den eftermonteres gennem siderne på kedlen hen over risten i en passende højde. Installationen tager cirka en uge. 
 
Kan klare meget høj fugtighed i halmen 
Alte Madsen fortæller, at han for at teste anlægget efter installeringen af combustion shaft kørte nogle halmballer med 50% fugtighed igennem kedlen. Han havde regnet med at få problemer med halm med så høj fugtighed, men den våde halm gik glat igennem kedlen, selv om der ikke var meget energi i disse halmballer.  
 
”Fugtigt vejr giver fugtig halm. En combustion shaft medvirker til, at fjernvarmeværker kan få det optimale udbytte af halmen, trods højt fugtigindhold, Niels Christian Jørgensen, Serviceleder, Verdo. 

Fordele ved en combustion shaft: 

  • Optimering af driften 
  • Bedre udnyttelse af halmen
  • Minimering af alarmer og udkald
  • Større uafhængighed af ensartet fugtighed i halmen
  • Kan monteres på de fleste typer halmkedler 

Læs mere om projektet her

Medlemsnyhed

Indrykket af
Verdo

Agerskellet 7
8920 Randers NV
Danmark
Verdo

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.125