23948sdkhjf

Valg af cobots EOAT bestemmes af opgaven

| Medlemsnyhed | Indrykket af SMC Danmark A/S

Valget er nemt: For opgaven bestemmer, hvilket end-of-arm værktøj der er det bedste

End-of-arm-værktøjerne, primært i form af gribere, gør det muligt for cobottens hånd at håndtere emner med en bred vifte af former, størrelser og materialer. Fleksibiliteten ved at tilpasse en cobot til mange forskellige applikationer er en stor fordel, så længe det er let at skifte griber. For eksempel skal en cobot, der bruges til at skrue skruer på et samlebånd, let kunne monteres med et andet værktøj og anvendes i en pick-and-place applikation.

 Maskinkonstruktører eller robotintegratorer forventes at kommunikere tæt med slutbrugerne for at sikre succes med den samlede løsning. Griberteknologien skal kunne tilpasse sig perfekt til opgavens specifikke krav. Så vigtigt som det er at vælge den rigtige kollaborative robot, lige så vigtigt er det at vælge det rigtige værktøj. Værktøj, der kan tilpasses til at opfylde de specifikke krav til opgaven, såsom placering af pick, maksimal tilladelig kraft, emnets vægt, dets sammensætning og form.

Optimering af størrelse og vægt er især relevant for kollaborative robotter. Værktøjets vægt påvirker direkte den samlede belastning på cobotten. Som griberproducent er det vores udfordring at levere maksimal gribekraft og -flow samtidigt med minimale dimensioner og vægt.

Valget er nemt: For opgaven bestemmer, hvilken griber der er den bedste

Når man vælger en griber, bør man starte med at definere opgaven, inklusive det eller de emner, der skal håndteres (form, vægt, materiale). Er de alle ens, eller er det en blanding? Hvad er krævet cyklustid? Er der brug for præcision? Hvad med kraft? Skal det kundetilpasses? Maskinbyggere eller robotintegratorer bør vælge den bedste griberteknologi til applikationen. Producenter som SMC har udviklet løsninger designet til at arbejde med alle robotter og cobotter på markedet.

Pneumatiske gribere er velegnede til almindelige pick-and-place applikationer. Luftdrevne løsninger giver pr. definition en højere holdekraft, hastighed og driftsfrekvens. Hvis ingen af ​​disse parametre skal kunne styres/overvåges/være præcise, er en pneumatisk griber den bedste løsning.

Vakuumgribere er som regel lig med sugekopper. Håndtering med vakuum anbefales normalt til flytning og overførsel af sarte eller spinkle emner. De fås, så de passer til mange usædvanlige former og konstrueret af en række kvalitetsmaterialer såsom silikone, NBR, urethan og fluor eller materialer, der overholder FDA-standarder.

Elektriske gribere - Når det er nødvendigt nøje at kunne at styre/overvåge position, kraft eller hastighed, skal du vælge elektriske gribere. De tillader f.eks. delvis lukning og åbning. Dette er nyttigt i nogle processer, da det ikke kompromitterer cyklustiden. Muligheden for højpræcis styring af holdekraft og hastighed gør dem ideelle til håndtering af sarte emner som printplader, eller når processen kræver håndtering af forskelligartede emner.

Magnetiske gribere - Til applikationer, hvor sugekopper og gribere ikke fungerer optimalt på grund af ujævne eller porøse overflader, er magnetiske gribere svaret. Med en holdekraft på op til 120 N er det en alsidig løsning med en lang række anvendelsesmuligheder til håndtering af jernholdige metaller.

SMC tilbyder alle typer griberteknologier og udvikler plug-and-play gribere og gribersystemer til alle cobot- og robotleverandører. SMC’s gribere er baserede på begreberne energieffektivitet og ydeevne med særligt fokus på størrelse og vægtoptimering. Hensynene til ​​vægt, overordnede dimensioner og ergonomi hjælper maskinens håndledsbevægelser og undgår at begrænse dens ydeevne.

Men der hvor SMC virkelig kan gøre en forskel, er muligheden for at kombinere en 360° tilgang til automatiseringsbehovet. Såsom elektriske løsninger, der hjælper cobottens mobilitet kombineret med den tekniske support til at tilpasse løsninger, så de passer perfekt til produktionsprocesserne og samtidigt sikrer optimal fleksibilitet.

Endelig er en game changer for cobot-markedet anvendelsen af ​​trådløs teknologi fra SMC til at drive pneumatiske, digitale og analoge signaler. Dette vil reducere eller eliminere kabler. Især til applikationer, der involverer mobile enheder, der oplever brud på grund af kabelfriktioner, der igen kan skabe større maskinfejl og føre til nedetid eller tabt produktion.

Se komponenter på www.smcdk.com 

Medlemsnyhed

Indrykket af
SMC Danmark A/S

Egeskovvej 1
8700 Horsens
Danmark
SMC Danmark A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.079