23948sdkhjf

Made in Vietnam: Derfor stiger eksporten i landet

| Medlemsnyhed | Indrykket af Atradius

Vi er vant til, at der står ”made in China” bag på mange af vores produkter, men Vietnam sniger sig stille og rolig ind som verdens fabrik. Vietnam er nemlig det vigtigste billige alternativ til Kina, når det gælder eksportorienteret produktion.

I Vietnam bor der over 95 millioner indbyggere. I Kina bor der over 1.000 millioner – nærmere 1,4 milliard. Men den relativt lille nabo mod Kinas sydgrænse har igennem længere tid nydt godt af en øget eksport.

Det skyldes dels en handelskrig mellem USA og Kina, dels at Vietnam er et billigt alternativ til Kina at producere varer i og at Kina skabte store forsyningskædeforstyrrelser da landet lukkede ned under første runde af corona pandemien.

Det er særligt produktion af tekstil, forbrugsvarer samt hard- og software relatereret produkter som Vietnam har overtaget fra Kina. Og læg dertil, at Vietnam har stærke vej-, jernbane- og havneinfrastrukturer samt deltager i flere frihandelsaftaler.

Vietnam bør derfor være et attraktivt sted for virksomheder, der ønsker at starte nye produktionssteder op eller udvide deres eksisterende. Men, der er dog mørke skyer på himlen. Vietnam er nemlig i høj grad afhængig af sin kinesiske storebror. Både hvad angår eksport samt import - og politisk lurer Kina også i kulissen med en territorial konflikt.

Vietnam ser derfor gerne, at båndene til USA og Japan bliver stærkere. For hvordan ser Vietnams militære styrke ud, hvis det kommer til en konfrontation med Kina?

 ►► Vil du også gerne have hele historien? Så læs med her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Atradius

Sluseholmen 8A
2450 København SV
Danmark
Atradius

Send til en kollega

0.062