23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny energibesparende ventilator i vores befugtningsmodul

Condair lancerer en ny og forbedret ventilator til højtryksbefugtningsmodulet ML Princess, som sikrer energibesparelser og et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne ved at støje mindre.

Ny teknologi, nye initiativer og innovative løsninger

Vores velkendte højtryksmodul ML Princess har fået et løft. Fremover vil befugtningsmodulet blive installeret med en ny og forbedret EC-ventilatoren, der kan sikre energibesparelser med op til 55 % og samtidig sikre en støjreduktion på 5 DBA sammenlignet med tidligere. Afhængigt af driftsmønster kan der derfor opnås en årlig energibesparelse på op til 450 kWh pr. enhed. For en større produktionsvirksomhed kan energibesparelsen derfor blive anseelig.

Den nye ventilator bliver fast inventar i nye befugtningsmoduler, men det er dog også muligt at eftermontere ventilatoren i eksisterende moduler. Dette kan nemt og uden de store omkostninger gøres i forbindelse med et almindelige serviceeftersyn. 

Er mere fleksibelt og reducerer energiforbruget

ML Princess har altid haft et lavt energiforbrug, men ved at skifte fra en AC-ventilator til en EC-ventilator kan Condair sænke energiforbruget yderligere, og samtidig bliver anlægget mere fleksibelt. EC-ventilatoren er nemlig konstrueret på en mere intelligent og effektiv måde.

Vingerne på ventilatoren er blandt andet aerodynamiske og dermed udformet, så luftmodstanden er minimal. En af de helt store fordele ved den nye ventilator er, at det fremover vil være muligt at regulere hastigheden med en indbygget hastighedsregulering. Det reducerer energiforbruget, og gør at luftmængden kan indstilles optimalt til antallet og størrelsen af de monterede højtryksdyser. Ved at kunne indstille hastigheden betyder det, at EC-ventilatorer altid passer perfekt til den aktuelle befugtningsopgave.

Hos Condair har vi altid fokus på at implementere ny teknologi og sikre, at vores produkter er tilpasset vores kunder. Ved at udskifte vores ventilatorer kan vi ikke alene gøre befugtningsmodulet mere fleksibelt at bruge for kunden, vi kan også reducere energiforbruget og sænke støjniveauet i produktionen. På den måde hjælper vi vores kunder med at blive mere bæredygtige og sikre et godt arbejdsmiljø”, siger Product Manager hos Condair A/S, Lasse Andressen.

Den største del af energibesparelsen opnås imidlertid i selve motoren. I en EC-motor skaber permanente magneter et magnetiske felt inde i motoren, og hermed opstår elektronisk kontrolleret jævnstrøm, der skaber rotationen i ventilatoren. Det er funktionsmæssigt et mere effektivt design end den traditionelle AC-motor, hvor rotationen inden i motoren bliver skabt af forsyningsnettets vekselstrøm. Samlet set betyder det, at der skal bruges mindre energi for at opnå samme resultat.

Fakta om ML Princess

Kort fortalt er vores ML Princess en loftmonteret befugtningsmodul, der er ideel til brug i produktionsområder. En integreret ventilator trækker luft nedefra og fordeler vandpartiklerne for hurtig fordampning indenfor og en ensartet befugtning i rummet.

Condair A/S
Parallelvej 2
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK15200537
P nummer: 1000879263

Send til en kollega

0.064