23948sdkhjf

Tavlerum med krav til plads og fleksibilitet under gulv

| Medlemsnyhed | Indrykket af Charles Christensen A/S

Vi fik i november 2018 opgaven af Frontmatec på levering og opsætning af tavlefundamenter og installationgulv hos virksomheden Quantafuel i Spøttrup, lidt nord for Skive.

Vi fik i november 2018 opgaven af Frontmatec på levering og opsætning af tavlefundamenter og installationgulv hos virksomheden Quantafuel i Spøttrup, lidt nord for Skive.

Pga. ønsket om brede kanaler til føring af kabler og installationer har vi udført en kraftgulvskonstruktion med 84 mm høje CM-profiler, der muliggør en større støtteafstand end de normale 60 cm i den ene retning og dermed mulighed for bredere baner til kabler og installation.

Selv om rummet kun er ca. 65 m2 har vi arbejdet on and off på gulvet igennem 2 år. Første step var opstilling af tavlefundamenterne og en mindre del af installationsgulvet. Rammerne opbygges af C-profiler, der normalt er 84 mm høje, og bliver fastboltet til specialstøtteben. Men da installationsgulvet her skulle opbygges med 84 mm profiler, for at sikre optimal fleksibilitet og frirum, er der her anvendt 126 mm høje profiler, således at overkant gulv passer med tavlernes underkant. Profilerne til tavlefundamenter er fastboltet til store specialstøtter med ekstra kraftige hoveder på 120 x 120 mm, hvor der kan fastboltes flere profiler, således at rammer og gulv kan sammenbygges og boltes sammen til én enhed, der passer perfekt sammen. Nogle rammer skulle også kun være klar til eventuelt senere brug, hvorfor der her skulle monteres et ekstra indvendigt lavere profil, hvorpå vi kunne lægge gulvfliser, således at rammen var lukket, men klar den dag, der ville være behov.

 

På Quantafuel skulle rammerne som nævnt opsættes lang tid før selve gulvet for at give plads til installationsarbejderne. Derfor var nødvendigt at sikre rammernes stabilitet ved at fastgøre dem til både hinanden og væggene ved at spænde profiler fast mellem  rammernes støtteben og hen til kraftvinkler, som blev monteret på væggen. Kun på en mindre del af arealet mellem 2 rammer blev der monteret gulv.

 

På et senere tidspunkt kom vi igen til Spøttrup, da man havde konstateret behov for flere rammer og ændring af allerede udførte rammer. Selve gulvet var man ikke klar til – her havde man som midlertidig løsning monteret krydsfinérplader, som vi først demonterede, da vi kom tilbage i september 2020 og skulle færdiggøre gulvet helt.

 

Læs mere om vores installationsgulve på www.ccgulve.dk og om den spændende virksomhed Quantafuel https://quantafuel.com/ hvor de omdanner plasticaffald til flydende brændstof eller andre genbrugelige kemikalier!


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Charles Christensen A/S

Marielundvej 46D, st.
2730 Herlev
Danmark
Charles Christensen A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.11