23948sdkhjf
Del siden
Annonce

50 år er gået siden Weishaupt startede op i Danmark

Tillykke til Weishaupt Danmark, der den 1. oktober 2020 havde 50 års jubilæum. I anledning af vores jubilæum, har vi været i arkiverne, og vi skal nu en tur ned ad "memory lane".

Kapitel 1 af 5 - Begyndelsen
Perioden 1970 -1980

Det hele begyndte i midten af 60'erne, på den danske kedel fabrik Dano Kedler i Søborg. Fabrikken havde forhandlingen af oliebrændere, fra den tyske producent Weishaupt. En af dem der dagligt var involveret i salget, var ingeniør Jens Uhrbrand.

I slutningen af 60'erne og begyndelsen af 1970, arbejdede Jens Uhrbrand som chef for varmeafdelingen, og han var med til at fremme salget af oliebrændere i Danmark.

I foråret 1970 er Dano Kedler i gang med en større udvidelse, men må undervejs konstatere, at økonomien er trang og det ender desværre med en konkurs.

Jens Uhrbrand så fortsat muligheder for salg af oliebrændere i Danmark, og beslutter sig for at tage kontakt til Weishaupt i Tyskland. Uden større forventning drager Jens afsted, for at mødes med virksomhedens ejer og stifter Max Weishaupt.

Jens fortæller om ideen med en dansk afdeling af Weishaupt, hvilket bliver positivt modtaget.
Jens får en "pose penge (bankgaranti)" under armen, og tager retur til Danmark, med besked om at starte op.

De medarbejdere der arbejdede med Weishaupt brændere hos Dano Kedler, indgår i Jens Uhrbrands plan. Han tager derfor kontakt til sine gamle kollegaer Jørgen Eibye, Arne Andersen, Carl Christensen og August Pedersen der alle havde erfaring med service, samt Per Dahlmann der havde arbejdet med salg.

Holdet var sat, og i løbet af efteråret 1970 starter Jens Uhrbrand det hele op, på sin hjemme adresse på Hummeltoftevej i Virum. I kælderen blev der etableret reservedelslager, og på øverste etage blev der etableret kontor. En fuldgyldig Weishaupt organisation var nu etableret i privaten hos Jens Uhrbrand, hvilket var hårdt for resten af familien, der måtte samle sig i de resterende værelser.

I foråret 1971 er der behov for mere plads, og man flytter fra Virum til lokaler på Romancevej i Herlev. På Romancevej var humøret ofte højt, da der i samme bygning lå et fotofirma, der producerede billeder til Rapport.

1972 knoklede man fortsat på med udbredelsen af Weishaupt brændere i Danmark. Samtidig kunne man i Tyskland fejre 40 års jubilæum, og allerede på daværende tidspunkt se tilbage på en imponerende udvikling for virksomheden.

1973-74 tager man en afgørende beslutning for fremtiden i Danmark, da man køber en byggegrund på Erhvervsvej 10 i Glostrup.

1976 flytter man til denne adresse, hvor nye kontorfaciliteter står klar til at huse den danske organisation.

1978 fortsætter den danske succes, og man udvider med afdelinger i Odense, Silkeborg og Ålborg.

Året efter i 1979, skrives der igen et afgørende kapitel for Weishaupt i Danmark. Kedelfabrikanten Danstoker ønsker at sælge deres serviceafdeling og konkurrencen om at overtage kunderne er hård. Weishaupt ender dog med at trække det længste stå, og med i købet indgår afdelingerne i Næstved og Haderslev.

På kort tid har Weishaupt i Danmark fordoblet sine ansatte og har nu afdelinger spredt over hele det danske landkort.

Ny og spændende historie skrives i begyndelsen af 80'erne - læs med i næste afsnit.

Max Weishaupt A/S
Erhvervsvej 10
2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK29385211
P nummer: 1003026008

Kontaktperson

Send til en kollega

0.062