23948sdkhjf

Ny tømrerhal til ZBC Ringsted med klimavenlig tag

| Medlemsnyhed | Indrykket af Gråkjær A/S

Gråkjær har opført en ny hal og undervisningslokaler til tømreruddannelsen for ZBC Ringsted.

Klimavenlig løsning
Byggeriets samlede areal er på 782 m² og består, udover tømrerværksted, af et materialelager, opskæringsrum og undervisningslokaler til tømrerelever.
I forbindelse med projektet ønskede ZBC en klimavenlig energiløsning med henblik på FN's 7. verdensmål – bæredygtig energi. Gråkjær støttede op om beslutningen, og stod for monteringen af et solcelleanlæg med 250 solcellepaneler over hele skolens tag.

Et godt samarbejde er nu afsluttet
Den 20. august 2020 blev den nye tømrerhal indviet og taget i brug. Gråkjær har dermed afsluttet et godt samarbejde med ZBC, som er begejstret over det nye undervisningsmiljø. Ebbe Udengaard ressourcedirektør fra ZBC udtaler: ”ZBC er certificeret af Unesco som verdensmålsskole. Det er vi stolte af og det tager vi seriøst. Derfor ser vi det som en naturlig del, at vi griber mulighederne for tænke og handle mere klimavenligt. Samtidig er det vigtigt for os, at vores elever oplever, at ZBC som organisation tænker og handler mere klimavenligt og bæredygtigt ikke kun i de enkelte uddannelser, men også i driften og udviklingen af skolen. Derfor har det også været vigtigt for os, at gøre tanker til handling med bl.a.  opførelse af solceller på den nye tømmerhal og igangsætning af affaldssortering. I sådanne omstillingsprocesser er det vigtigt at have samarbejdspartnere, der forstår og kan understøtte disse processer, selvom det kommer ind midt i en byggeproces. Her har Gråkjær udvist stort og konstruktivt engagement både som rådgiver, men også som entreprenør. Opførelse af tømmerhal og solceller er foregået i et godt og konstruktivt samarbejde, slutter Ebbe Udengaard.

Byggeriet har antracitgrå facade og baldakin med egetræslister og større glaspartier, hvilket giver et optimalt lysindfald i lokalerne. Skitserne til byggeriet er udarbejdet af IC Arkitekter A/S, som også er bygherrerådgiver på projektet.
 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Gråkjær A/S

Fabersvej 15
7500 Holstebro
Danmark
Gråkjær A/S

Billeder & videoer

Undervisningslokaler til tømreruddannelsen, opført af Gråkjær. (Billede fra ZBC)

Send til en kollega

0.08