23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Udfordrende læretid hos ODIN Engineering gav 12 til eksamen

Hos ODIN Engineering har vi en lang tradition for at udfordre og dygtiggøre lærlinge og ruste dem med den bedste videreuddannelse.

En god læretid med udfordrende opgaver i smedeafdelingen gav 24-årige Philip Nordkvist mod til at kaste sig ud i et ekstraordinært byggeprojekt til sin afsluttende svendeprøve.

Med et flot spisebord ud fra præcise og nøjagtige mål kan han nu kalde sig for udlært smed. Han er desuden blevet belønnet med et 12-tal og modtager i dag en check på en ekstra månedsløn.

Som smedelærling har Philip Nordkvist blandt andet arbejdet med svejsning, kantbukning, pladebearbejdning og andet smedearbejde i stål, rustfri stål aluminium mv. Opgaverne i ODIN Engineerings smedeafdeling har været udfordrende og indgår alle i produktionen af forretningskritiske specialmaskiner til vores kunder:

”ODIN går meget op i at uddanne os lærlinge, så vi udvikler os og bliver dygtige til vores arbejde. Det gælder ikke kun inden for vores eget fag, men også på andre arbejdsområder. Når der samtidig er gang i produktionen hver dag, får man med tiden også masser af ansvar,” fortæller han.

Han tilføjer, at ODIN Engineering har haft en fast plan for opgaver, han skulle igennem i sin læretid for at dygtiggøre sig og blive færdig med det bedste resultat som udlært smed.

”Hver dag, når jeg er mødt ind om morgenen, er jeg blevet taget godt imod af fabrikschefen og produktionschefen, som har sat mig grundigt ind i, hvad jeg skulle lave.”

Smedearbejde med præcise og nøjagtige mål

Efter tre og et halvt års læretid hos ODIN Engineering er Philip Nordkvist blevet færdigudlært smed den 19. maj, hvor han forsvarede sin svendeprøve.

Byggeprojektet til svendeprøven var et spisebord med udtræksbordplade.

”Jeg har arbejdet med drejning på klodserne til bordet og arbejdet med svejsninger. Bordet er lavet af almindeligt jern og få steder med rustfri aksler. Det normale jern, valgte jeg at male, fordi normalt jern ruster,” siger Philip Nordkvist og fortsætter:

”Det var vigtigt for mig at lave noget ekstraordinært, som også kunne bruges i praksis efterfølgende. Jeg har dog ikke selv plads til bordet i øjeblikket, så foreløbigt lader jeg min far få glæde af det som spisebord.”

Hos ODIN Engineering går vi op i at arbejde efter nøjagtige og præcise mål, hvilket Philip Nordkvist fik særligt ros for til sin svendeprøve:

”Jeg fik ros for mine arbejdstegninger på svendeprøven, hvor målene skal passe inden for bestemte tolerancer og være helt præcise. Alt passede og var inden for de korrekte mål, og mine svejsninger var helt præcise.”

For at belønne den flotte præstation modtager Philip Nordkvist i dag en check på en ekstra månedsløn af administrerende direktør, Mads S. Rasmussen.

”Det betyder utrolig meget for os lærlinge, at vi får mulighed for at blive belønnet noget ekstraordinært. Og så er det jo en kæmpe anerkendelse af, at jeg har dygtiggjort mig under min uddannelse,” siger Philip Nordkvist og tilføjer:

”Min far, der selv er udlært smed, var desværre ikke med til svendeprøven pga. Corona-restriktioner. Så det betød og rørte mig meget, at se og høre hvor stolt min far blev af mig, da jeg straks efter svendeprøven kontaktede ham. For 10 år siden vidste jeg slet ikke, hvad jeg ville, og nu står jeg med et svendebrev og et 12 tal. Det er stort.”

Philip Nordkvist regner med at bruge pengene på nogle nye møbler, mens resten formentlig skal ind på opsparingskontoen.

Morfar var udlært smed hos ODIN Engineering

Det var ikke helt tilfældigt, at Philip Nordkvist i sin tid valgte ODIN Engineering som læreplads.

”Jeg bor selv i Slagelse, hvor jeg har læst på Teknisk Skole. Samtidig havde jeg hørt fra flere i lokalområdet, at ODIN er et godt sted at være for lærlinge,” siger Philip Nordkvist og tilføjer:

”Jeg har desuden fået positive anbefalinger fra min mormor, da min morfar selv har arbejdet hos ODIN Engineering tilbage i 1980’erne.”

Som lærling har Philip Nordkvist især været glad for arbejdsdisciplinen og det gode arbejdsmiljø hos ODIN Engineering:

”Vi bliver rustet med en ny viden og andre måder at arbejde og tænke på, når vi for eksempel står på værkstedet og i smedeafdelingen. Samtidig er jeg blevet mere målbevidst, da jeg har lært, hvor vigtigt det er at arbejde efter helt præcise og nøjagtige mål,” siger Philip Nordkvist og fortsætter:

”Jeg kan helt klart anbefale andre at komme i lære hos ODIN. Man får en spændende og udfordrende læreplads, hvor man både udvikler sig fagligt og personligt og får erfaringer med smedefaget. Det er samtidig en god arbejdsplads med et godt sammenhold blandt søde og rare kollegaer. Man er altid glad, når man møder ind om morgenen.”

Nu hvor Philip Nordkvist har afsluttet sin lærlingetid hos ODIN Engineering, ser han frem til tre måneders fastansættelse hos ODIN frem til den 16. oktober.

”Det bliver spændende at prøve kræfter hos ODIN som udlært smed. Hvor jeg før fik vejledning og faste opgaver i hånden, forestiller jeg mig, at jeg nu skal arbejde mere selvstændigt og får et større ansvar,” fortæller han.

ODIN Engineering A/S
Elmedalsvej 6
4200 Slagelse
Slagelse Kommune
Danmark
CVR nummer: DK82902511
P nummer: 1002658648

Kontaktperson

Britta Hvalsø Olsen
EA & HR
+45 5855 0520 bhol@odin-engineering.dk

Send til en kollega

0.047