23948sdkhjf

2operate - bæredygtig teknologi i mobilnettet

| Medlemsnyhed | Indrykket af CLEAN

2operate arbejder på at udvikle en ny type algoritme som skal kunne forudsige de perioder på døgnet, hvor opkaldene er få, så mobilmaster og antenner helt eller delvis kan slukkes for at reducere strømforbruget.

Med implementering af nye generationer af 2G, 3G og 4G mobilnetværk er der, gennem en årrække, set en markant stigning i energiforbruget i såvel Danmark, som i resten af verden. Med den kommende lancering af 5G og tildeling af flere enheder og frekvenser er det forventeligt at strømforbruget i mobilmaster og antenner vil stige yderligere i de kommende år.

ECO-RAN (Energy Consumption Optimization in Radio Access Network) er et innovationsprojekt med fokus på at fremskynde grøn og bæredygtig teknologi inden for mobil telekommunikation. Projektet er ledet af 2operate i samarbejde med TT-Netværket (Telenors og Telias fælles mobilnet) og AAU. Innovationsprojektet består i at udvikle modeller og analyser til at forudsige perioder på døgnet med overkapacitet i mobilnetværket. Herved vil det i de perioder hvor opkaldene er få være muligt at kunne lukke ned for de master der ikke er behov for, for så at genaktivere dem når kapaciteten stiger, således at kunderne ikke oplever en forringet service kvalitet.

Om 2operate A/S

Siden 2009 har 2operate udviklet og leveret avancerede software løsninger til overvågning og optimering af fejlfinding i mobilnetværk (kaldet OSS - Operations Support Systems). Det vigtigste salgsargument har været udnyttelse af avanceret matematik (kunstig intelligens) til at gøre ikke-tekniske medarbejdere hos en mobiloperatør i stand til at løse visse diagnosticerings-opgaver, som traditionelt løses af medarbejdere med teknisk baggrund. Læs mere om 2operate HER 

Innovationsprojektet er en del af støtteprogrammet Energi Teknologi Innovation (ETI) som er finansieret med 20 mio. kr. af EUs Strukturfond under Region Nordjylland.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
CLEAN

Sundsmarkvej 20, 1.
6400 Sønderborg
Danmark
CLEAN

Send til en kollega

0.065