23948sdkhjf

Black pellets - Ideel grøn tilsats til fastbrændsel

| Medlemsnyhed | Indrykket af Verdo

Effektiv energiproduktion til en attraktiv pris

Black pellets er en effektiv grøn tilsats til fastbrændsel i industrianlæg og på varmeværker. De små sorte cylinderformede piller har en høj brændværdi grundet det naturligt høje indhold af lignin. Pillerne kan, i modsætning til andre pillebrændsler, opbevares udendørs.

Fordele ved black pellets:

  • Attraktiv pris
  • Bæredygtig tilsats
  • Brændværdi på +21 GJ/t
  • Høj massefylde op til 700 kg/m3
  • Tåler fugt og kan opbevares udendørs
  • Stabil forsyning

Fra restprodukt til værdifuldt brændsel
 
Verdo’s black pellets stammer fra Rusland og fremstilles af enorme mængder træbaserede restprodukter fra træspritproduktionen. I takt med de russiske træsprit-producenters store succes i slutningen af 1900-tallet, hobede store mængder restprodukter sig op på omkringliggende arealer. I dag er teknologien moden til at udnytte restprodukterne og konvertere dem til energieffektivt biobrændsel.

Hvad er black pellets? 

Vores black pellets produceres af restmasse - lignin og træfiber, som er organiske stoffer, der naturligt findes i planter og træer. Ingen tilsætningsstoffer. Materialet nedtørres og presses, på samme vis som træpiller, til små cylinderformede piller. Pillernes høje brændværdi opnås gennem den naturligt høje mængde lignin, der er i restmassen. Verdo’s black pellets er ikke torrified.

Verdo’s black pellets er FSC®-Recycled certificeret.

Produktblad med specifikationer 

Black pellets fra Verdo har vist sig yderst stabile og meget prisattraktive.Patrick Madigan, Head of Biomass, Bord Na Mona.

Udnyt vores erfaring med black pellets
På vores kraftvarmeværk i Randers har vi siden slutningen af 1990’erne suppleret den primære brændsel med alternativer. Siden 2018 med black pellets. Overvejer du at integrere black pellets i din energiproduktion, er du velkommen til at besøge vores værk, høre om vores erfaringer og se, hvordan vi håndterer pillerne i full-scale.

Book en aftale nu 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Verdo

Agerskellet 7
8920 Randers NV
Danmark
Verdo

Send til en kollega

0.079