23948sdkhjf

ALL NRG hjælper Forsyningsselskab efter brand

| Medlemsnyhed | Indrykket af ALL NRG A/S

Transportabelt 10 kV-fordelingsanlæg løste udfordringer ved Kolding

Da ca. 20.000 forbrugere i starten af januar mistede strømmen på grund af brand i en 10/60 kV-station, var Trefor hurtige til at få koblet stationen fra og få strømmen ledt ad andre veje ud til forbrugerne.

Siden da har Station Ålegården ved Kolding været sat ud af normal drift, mens der fra Trefor’s side bliver arbejdet på at finde en permanent løsning til det samlede distributionsnet.

Nu er der en midlertidig løsning på plads, der sikrer, at et fordelingsanlæg igen kan komme i drift ved Ålegården. En mobil containerløsning udviklet i et samarbejde mellem Trefor, Siemens A/S og ALL NRG A/S.

”Vi blev kontaktet af Trefor umiddelbart efter nedbruddet i starten af januar”, fortæller Lasse Klausen, Sales Manager fra ALL NRG. ”Efter nogle konstruktive samtaler, blev vi hurtigt enige om denne transportable containerløsning, der kunne hjælpe Trefor i den uvante situation, som de stod i. I samarbejde med Siemens A/S, som har leveret koblingsanlæg til containeren, har vi på kort tid fået opbygget den færdige containerstation til Trefor”.

Løsningen er opbygget ved ALL NRG’s højspændingsafdeling i Skive, hvor der er blevet arbejdet intensivt, for at få den mobile station klar til de endelige test - udført af Siemens A/S. Den midlertidige 10 kV station er nu sat i drift ved Kolding, hvor løsningen er en effektiv og driftssikker løsning på et akut problem.

”En mobil 10 kV station er en fleksibel løsning på fremtidens udfordringer. Den kan hurtig indsættes, hvor der måtte opstå et behov. Det kunne for eksempel være i forbindelse med udskiftning af eksisterende anlæg. I Trefor’s tilfælde blev løsningen opbygget i en 13 meter lang og 3,3 meter bred container, men den kan naturligvis opbygges efter andre specifikationer.” siger Torben Skyttebo, Electrical Engineer fra Siemens.

Med en leveringssikkerhed der typisk ligger over 99,99 er det danske elnet blandt de mest stabile i verden. Dele af nettet er dog ved at have en del år på bagen, og den øgede omstilling til vedvarende energi giver en øget belastning på transformatorstationerne.

”Vi er glade for, at vi har kunnet hjælpe Trefor med denne mobile switchgear-løsning. Den viden vi har opbygget gennem dette projekt med Trefor og Siemens, vil også kunne komme andre forsyningsselskaber til gode. Nu har vi hele projekteringen klar og kan yde lynhurtig support ved lignende situationer med nedbrud i en koblingsstation”, slutter Lasse Klausen, ALL NRG.

Medlemsnyhed

Indrykket af
ALL NRG A/S

Lyshøjen 4
8520 Lystrup
Danmark
ALL NRG A/S

Send til en kollega

0.095