23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Når krisen rammer, løfter ODIN Engineering i flok

Coronakrisen har sat sine spor hos ODIN Engineering og skabt en helt ny hverdag for medarbejderne og ledelsen. Lige nu er over halvdelen hjemsendt med lønkompensation, mens resten arbejder på kontoret, i produktionen eller hjemmefra.

Det forhindrer os dog ikke i fortsat at udvikle, vedligeholde, projektere og servicere kundernes forretningskritiske specialmaskiner. Selvom vi er hver for sig hos ODIN Engineering, løfter vi stadig i flok.

Henrik Buhl Lauritsen, der arbejder som projektleder hos ODIN Engineering, har arbejdet hjemmefra siden begyndelsen af marts. Selvom savnet af en almindelig arbejdsdag på virksomheden i Slagelse er stort, er engagementet for arbejdet dog ikke blevet mindre på Henrik Buhl Lauritsens hjemmekontor i Nyborg:

”Transporttiden til Slagelse, som jeg sparer hver vej, udnytter jeg i denne tid til at arbejde længere tid på mine projekter hjemmefra. Det har givet mig tid til at lave noget af det arbejde, jeg har haft liggende gemt i skuffen i lang tid. Jeg laver for eksempel nye tilbud og opfølgning til kunder, og jeg er endelig nået til bunds med de små opgaver, vi har haft liggende,” fortæller han.

Michael Bøgeskov, der arbejder som indkøber hos ODIN Engineering, er en af de få medarbejdere, der efter påske vendte tilbage til virksomheden for at arbejde på kontoret. Han har travlt i denne tid, hvor han må varetage andre opgaver for flere af sine kollegaer, der lige nu er hjemsendte.

”Lige nu er vi kun et par stykker i afdelingen udover mig selv. Kunderne bliver betjent på bedste vis, og vi arbejder intenst på at få projekter i hus, så vi har nyt arbejde, når vi bliver fuldtallige og får hele virksomheden til at køre igen,” fortæller han.

Flere af ODIN Engineerings kunder har i øjeblikket også lukket ned på grund af Coronakrisen, hvilket påvirker flere arbejdsfunktioner internt hos ODIN Engineering.

”De seneste fem uger har jeg taget mig af kundeforespørgsler, tilbud, kundeordrer og generelt opgaver, der understøtter vores produktion. Ting, der skal forsendes, pakkes og plukkes, hvilket normalt varetages af vores planlægger, lagerchef og økonomiafdeling, ” fortæller Michael Bøgeskov og fortsætter:

”Selvom vi går igennem en svær tid, ser jeg det personligt også som en spændende tid. Jeg er glad for at være blandt de få, der får lov til at møde ind på arbejde hos ODIN, og jeg får indblik i en masse nye arbejdsfunktioner.”

Engagementet fra medarbejderne i denne tid, hvor størstedelen af ODIN teamet er adskilt, glæder i den grad ODIN Engineerings administrerende direktør, Mads S. Rasmussen:

“Vi er gode til at løfte i flok hos ODIN, når det virkelig gælder. Det er den sunde arbejdsindstilling fra både ledere og medarbejdere, der får tingene til at glide, og det gør enhver virksomhedsejer stolt.”

ODIN Engineering tager godt hånd om medarbejderne

”Det er lidt af en kunst at holde sammen lige nu, hvor så mange som muligt er hjemsendt. Jeg forstår, hvor svært, det må være for de hjemsendte, der fra den ene dag til den næste er gået fra en nøglerolle til at skulle gå hjemme,” fortæller Mads S. Rasmussen videre.

En af de hjemsendte med lønkompensation er Christina Hollænder, der til dagligt arbejder som økonomiassistent hos ODIN Engineering.

 ”Det er hårdt at være sat udenfor fællesskabet i denne tid, hvor jeg hverken må arbejde eller deltage i nogle af ODIN’s virtuelle, sociale arrangementer. Jeg savner i den grad min normal dagligdag og faste rutiner,” siger hun.

 Christina Hollænder blev dog hasteindkaldt til at arbejde et par dage på kontoret i slutningen af april, da der var akut brug for hendes hjælp til at udforme løn:

”Det gør mig glad at vide, at der er brug mig på min arbejdsplads, og det var rart at komme tilbage for en stund, hvor jeg også fik hilst på et par af kollegaerne,” siger Christina Hollænder og tilføjer, at hun samtidig glæder sig over at være en del af en arbejdsplads, der tager godt hånd om sine medarbejdere under krisen:

”Ledelsen har været utrolig hurtige til at reagere på coronakrisen, og det har virkelig kunne mærkes internt, at ODIN har været på forkant med Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Det skaber en tryghed og glæde at vide, at jeg er del af en arbejdsplads, der går op i medarbejderens sikkerhed. Jeg ser i den grad frem til at komme på arbejde igen.”

Teams som mødeplatform er kommet for at blive

Hvordan sørger man så for at samle både ledelsen og medarbejderne intent under coronakrisen, når mere end halvdelen er hjemsendt?

Hos ODIN Engineering er svaret Microsoft Teams – et kommunikations- og samarbejdsplatform over video, som både fungerer effektivt til vores faglige møder og sociale aktiviteter:

”Med Teams har vi oplevet et skifte internt, som er kommet for at blive. Det har været utroligt disciplinerende og velfungerende fra dag ét. Det er nu blevet en integreret del af virksomheden i denne coronatid, hvor vi samles til møder uden at være sammen fysisk,” siger Mads S. Rasmussen og fortsætter:

”Vi har fra starten meldt ud til medarbejderne, at alle skal have et billede af dem selv på teams og slå deres kamera til under møderne, så vi mærker den sociale interaktion over teams, vi normalt har fysisk i virksomheden.”

Det glæder også medarbejderne hos ODIN Engineering, der efterhånden har vænnet sig til den virtuelle mødeplatform med kollegaerne i ODIN teamet:

”I starten var det en tilvænning for os, som vi var tvunget til, men nu fungerer det rigtig godt. Vi har korte og præcise møder, der er meget effektive. Det fungerer også fint med kollegaerne. Det er helt klart noget, vi kan benytte os af efter coronatiden,” siger Michael Bøgeskov.

ODIN Engineering A/S
Elmedalsvej 6
4200 Slagelse
Slagelse Kommune
Danmark
CVR nummer: DK82902511
P nummer: 1002658648

Kontaktperson

Britta Hvalsø Olsen
EA & HR
+45 5855 0520 bhol@odin-engineering.dk

Send til en kollega

0.047