23948sdkhjf

Med FSC® hjælper vi en bæredygtig grøn omstilling på vej

| Medlemsnyhed | Indrykket af Verdo

I takt med den stigende efterspørgsel på el og varme og det globale pres på at reducere brugen af fossile brændsler har mange energiproducenter og industrivirksomheder omlagt deres energiproduktion til biomasse. Og flere er på vej.

Det giver et øget pres på råvarer, og derfor er det væsentligt at arbejde langsigtet og bæredygtigt for at sikre, at der også i fremtiden er biobrændsler som træflis og træpiller.

Verdo har arbejdet med bæredygtighed i mange år, og i 2015 blev vi som det første danske energiselskab FSC-certificeret. Vi bakker op om initiativer, som FSC står bag – blandt andet den årlige, internationale FSC-uge.

Blåstempling af biomasse
Med certificeringer støtter vi bæredygtighed og er garant for, at det er bæredygtig certificeret biomasse, vi bruger på vores kraftvarmeværk i Randers og sælger til andre energiproducenter, forhandlere og private forbrugere.

I samarbejde med FSC er vi med til at beskytte verdens skovarealer. I FSC-skove fældes der ikke mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Træerne fældes skånsomt med respekt for det enkelte område og det tilhørende skovdække. Sjældne planter, kilder og vandløb beskyttes og dyreliv sikres.

Samarbejdet med FSC betyder også, at biomasse fremstilles under socialt ansvarlige forhold. Lokale skovarbejdere er sikret ordentlige arbejdsforhold og modtager en fair løn. Dertil allokeres en procentdel af den samlede indtægt fra skovene til at støtte udviklingsinitiativer i lokalsamfundet.

Læs mere om FSC her

Medlemsnyhed

Indrykket af
Verdo

Agerskellet 7
8920 Randers NV
Danmark
Verdo

Send til en kollega

0.094