23948sdkhjf

Energieffektivitet højt på dagsordenen

| Medlemsnyhed | Indrykket af CLEAN

Syddanske projektpartnere arbejder på en energieffektiv løsning til AGV’er og andre el-drevne køretøjer. Løsningen forventes at resultere i en besparelse på op til 25-30 % energi.

Energieffektivitet er højt på dagsordenen når GCM A/S, (Gearcentralen Micmotor) i samarbejde med 2 øvrige partnere, arbejder på en energieffektiv løsning til AGV’er og andre el-drevne køretøjer. Løsningen forventes at resultere i en besparelse på op til 25-30 % energi. Det sønderjyske innovationsprojekt forventes afsluttet i december 2021.

GCM er en af de 11 lokale Sønderborg virksomheder der i løbet af 2019 modtog støtte gennem det regionale støtteprogram IEI. IEI har i alt hjemtaget midler på 33,8 millioner kroner til at styrke Syddanske virksomheders innovation inden for elektronik og energiteknologi.

 ”Vi forventer at få en betydelig og dybdegående erfaring i noget nyt software vi skal bruge i forbindelse med projektet, og det vil øge vores kompetencer og styrke os fremadrettet. Det er for os vigtigt konstant at løfte vores medarbejdere og os selv til nye niveauer” Jan Blankschøn, CTO, GCM A/S 

GCM er leadpartner i et innovationsprojekt, hvor der arbejdes på udviklingen af en GearDrivePlatform til AGV’er og andre el-drevne køretøjer. Med energieffektivitet for øje, arbejdes der i projektet på, at finde en løsning der vil give en besparelse på cirka 25-30 % energi i forhold til de nuværende løsninger på markedet. Siden projektstart har GCM haft tæt kontakt og sparring med SDU/CIE i Sønderborg. Samarbejdet med universitetet betyder også, at GCM kan bruge SDU/CIEs udstyr, hvilket resulterer i, at afstanden mellem forskning og virksomheder mindskes.

Læs mere HER 

Medlemsnyhed

Indrykket af
CLEAN

Sundsmarkvej 20, 1.
6400 Sønderborg
Danmark
CLEAN

Send til en kollega

0.173