23948sdkhjf

Knap 2,8 millioner til grøn cementproduktion

| Medlemsnyhed | Indrykket af CLEAN

Virksomheden CemGreen arbejder på at skabe et alternativt cementmateriale, der ikke udleder noget CO2 i forbindelse med produktionen.

Ifølge et studie fra DTU står cementproduktionen i dag for ca. 5 % af verdens samlede CO2 udledning. Når dette tal holdes op mod fakta omkring, hvor meget cement og beton der bruges i byggebranchen og mod det internationale energiråds (IEA) tal om en forventet stigning i både befolknings – og tilflytterantal er det vigtigt at finde en løsning der kan hjælpe med at reducere CO2 aftrykket i disse brancher.

Støttekroner hjælper innovationen på vej

I marts 2020 fik startup-virksomheden CemGreen ApS sammen med de øvrige projektpartnere, Hybrid Greentech og DTU allokeret knap 2,8 millioner kroner af støtteprogrammet Clean Tech Innovation (CTI)  til deres innovationsprojekt. I innovationsprojektet skal der arbejdes på at udvikle en løsning som har potentiale til at revolutionere måden der fremstilles cement på. Samtidig forventes der at denne løsning vil kunne resultere i 2 % reduktion af branchens CO2 udslip.

 ”Fremtiden for alternativ cement ser lovende ud. Vi mener, at vi har løsningen til en global CO2 reduktion på 2 %” Lasse Nørbye Døssing, adm. Direktør for CemGreen ApS

Formålet med CLEANs støtteprojekter er at accelerere innovationssamarbejder mellem små og mellemstore virksomheder og videninstitutioner. Målet er at styrke de deltagende virksomheders innovationskraft og konkurrenceevne ved at fokusere på produktinnovation inden for energi- og miljøteknologi.

Læs hele nyheden HER

Medlemsnyhed

Indrykket af
CLEAN

Sundsmarkvej 20, 1.
6400 Sønderborg
Danmark
CLEAN

Send til en kollega

0.063