23948sdkhjf

Energisparende ventilationsanlæg fra DFI-Gruppen A/S

| Medlemsnyhed | Indrykket af DFI-Gruppen A/S

DFI-Gruppen bygger nyt energisparende ventilationsanlæg for PK Chemicals.

PK Chemicals opfører ny administrationsbygning på Sundvej 6, i Køge, med kontorer, mødelokaler, kantine og omklædning til deres medarbejdere.

Ventilationsanlægget, der lever op til de strenge BR18 krav, består af to anlæg, der samlet er dimensioneret til en luftmængde på totalt 18.000 m3/h. Ventilationsanlæggene er udført som varmegenvindingsanlæg med reversible varmepumper.

Ventilationsaggregaterne er monteres på vibrationsdæmpende gummi. Derudover er der i ventilationssystemet monteret lyddæmpere for at modvirke unødig støj fra rum til rum.

Luftmængde, temperatur og CO2 reguleres med sensorer, som videresender informationen til ventilationsanlæggets styring. Styringen tilpasser derefter automatisk anlæggets luftskifte iht. CO2-belastning i lokalet.

Avancerede målesystemer overalt i ventilationsanlæggene er med til at minimere energiforbruget, samt sikre en stabil og miljøvenlig drift. Zonestyring på både varme og CO2-indhold medvirker til et optimalt indeklima.

Energibesparende løsning

Varme-, ventilations- og køleanlæg er CTS styret. CTS står for Central Tilstandskontrol og Styring, CTS én overvåger bygningens installationer dvs.  vand-, varme- ventilationsanlæg og el systemer. Det fortæller David Højbjerg Hansen, der er DFI-Gruppens projektleder på opgaven. Vi har i samarbejde med CTS-entreprenør og elektriker indbygget forskellige energisparende løsninger i anlægget, både med henblik på økonomien, men også for at sænke miljøbelastningen fortæller David Højbjerg Hansen.

Samarbejde med hovedentreprenør

Vi har haft et rigtig godt samarbejde med HM Rustfri, der er hovedentreprenør på denne opgave. Det gode samarbejde har bl.a. medført, at ventilation og en del af de øvrige tekniske installationer er monteret inden bygningen var færdigmonteret med skillevægge, hvilket har gjort, at montage af ventilationsanlægget er forløbet en del lettere end på tilsvarende opgaver, udtaler David Højbjerg Hansen.

Byggeperiode: januar – juni 2020


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
DFI-Gruppen A/S

Sverigesvej 8
7480 Vildbjerg
Danmark
DFI-Gruppen A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.128