23948sdkhjf

Kemi-tech ApS, 10 år med miljøvenlige specialkemikalier

| Medlemsnyhed | Indrykket af Kemi-tech Water Treatment

Tillykke til Kemi-tech ApS - 10 års Jubilæum. Interview med grundlægger og direktør Nikolaj Riis Harter

Kemi-tech ApS er en danskejet virksomhed, der arbejder målrettet og engageret indenfor området kemisk vandbehandling. Kemi-tech ApS har gennem alle årene hjulpet virksomheder med at optimere driften af deres dampkedler, kølesystemer og fjernvarmeanlæg, hvilket der for virksomhederne har resulteret i væsentlige besparelser ved at formindske vandforbruget. Kemi-tech ApS rådgiver hundredevis af kunder som bl.a. Novo Nordisk, Danish Crown, Carlsberg, Affald Varme Aarhus samt mange andre mindre virksomheder. Virksomheden Kemi-tech ApS effektiviserer driften på alle vand-processerne til produktion eller forsyning. Kemi-tech´s produktion af specialkemikalier foregår på danske og europæiske produktionsanlæg med størst hensyntagen til miljø og genanvendelse. Kemi-tech ApS har en helt unik miljøprofil og er 100% selvforsynende med vand, dels via en innovativ soldrevet inddampningspyramide, der genbruger spildevandet fra produktionen, dels suppleret med opsamling og rensning af regnvand. Ydermere er Kemi-tech selvforsynende med strøm via eget solcelleanlæg hvor strømmen benyttes både til produktionen og til eldrevne biler.

Nikolaj Riis Harter etablerede Kemi-tech ApS i Januar 2010. Efter 2 år som selvstændig blev den første medarbejder ansat og kort derefter i 2013 blev A.C. Miljø-tech ApS overtaget og senere lagt sammen til Kemi-tech ApS som i dag tæller 12 ansatte. Kemi-tech blev i 2017 i øvrigt certificeret iht. ISO9001, ISO14001 samt OHSAS18001.

Personen Nikolaj Riis Harter er et energisk menneske med mange ”bolde” i luften. Han har stor viden omkring sit ”felt” og elsker at ”nørkle” med nye ideer og prøve dem af. Han er et behageligt, humoristisk og tillidsfuldt menneske, der har formået at skabe sig et godt og professionelt netværk. Hans virksomhed er en stor ”spiller” på det danske marked med kemisk vandbehandling.

”Hvordan fik du Ideen til opstart af Kemi-tech ApS ?”

 Nikolaj Riis Harter:

”Jeg kunne se at der var et ”hul” i markedet for at starte en kemi virksomhed, der kunne levere kvalitetskemikalier til en markedsmæssig lavere pris og som samtidig kunne tilbyde professionel service og rådgivning til kunderne. På det tidspunkt var der flere store leverandører der havde markedsmæssigt meget høje priser eller mindre leverandører der ikke specialiserede sig i at tilbyde professionel rådgivning. Jeg tænkte at der kunne være en mulighed for at tage det bedste fra disse to ”verdener”. Det bærende element skulle være service og driftbesparende rådgivning til kunder med højteknologiske og miljøvenlige specialkemikalier.”

”Hvad er du mest stolt af”

 Nikolaj Riis Harter:

”Jeg er stolt af at firmaet har ekspanderet kraftigt lige siden opstarten, og at der har været mulighed for at kunne investere i en 600m2 stor fabrik i 2013 og igen allerede i 2017 at udvide med det dobbelte antal m2. Det gør mig også stolt at vores medarbejdere og vores koncept har resulteret i en Gazellepris 4 gange, Det må betyde vi har gjort noget rigtig i disse år, hvilket jo nok allermest handler om en god kundekontakt, samt stædigt at holde fast i ”kundeservice” som fundamentet for en god forretning. For mig personligt, har det også været vigtigt at være ”forud” på emnerne miljø og bæredygtighed, derfor har vi i Kemi-tech i ApS investeret kraftigt på dette område. 100% af den vandmængde der forbruges i vores produktionen og i fremstillingen af kemikalier, er vores eget genbrugte spildevand. Regnvand og spildevand bliver opsamlet, inddampet og renset til rent og demineraliseret vand. Vi er 100 % CO2 neutrale da alt vores strøm til fabrikken kommer fra et solcelleanlæg på taget i kombination med elbiler som batterilager. Ligeledes er jeg glad for at vi har etableret et topmoderne laboratorie, således vi kan stress-teste vores nuværende produkter samtidig med at der konstant foregår en nyudvikling af produkter og teknologier. Dernæst er jeg meget ydmyg og virkelig glad for at have så tæt sparring og samarbejde med vores kunder og leverandører igennem alle årene.

”Hvor kom interessen for vandbehandling fra?”

 Nikolaj Riis Harter:

”Efter min uddannelse som maskinarbejder har jeg på den ene eller den anden måde haft med vand at gøre. I mine år i den sejlende tjeneste, hvor jeg bl.a. arbejdede med og fik grundlagt interessen for vandbehandling, til mit efterfølgende arbejde hos et internationalt analysefirma indenfor området spildevand, hvorefter jeg forinden etableringen af Kemi-tech i 2010, arbejdede hos anden ”spiller” på markedet indenfor nichen, kemisk vandbehandling.

”Hvordan ser du virksomhedens fremtid og hvor vil i hen”

 Nikolaj Riis Harter:

”Ja, vi har stor succes med vores teknologier indenfor kemisk vandbehandling og jeg har mange ideer til, hvordan vi kan blive endnu bedre. Vi vil i 2020 præsentere endnu en ny Kemi-tech udvikling til området kølevandsbehandling, der helt sikkert vil ændre måden man normalt og historisk har løst opgaven på.!

Vi er markedsledende indenfor vores felt, i Danmark, og har i 2017/18 investeret i væsentlig større produktionskapacitet. Derfor er vi naturligvis igang med at opbygge er distributionsnetværk i Europa samt flere andre steder i verden. Så nu prøver vi os selv af som ”Globetrotter”, afslutter Nikolaj med et glimt i øjet og et energisk smil.

http://www.dk.kemi-tech.eu/

https://www.linkedin.com/company/kemi-tec

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Kemi-tech Water Treatment

Mosetoften 14
8722 Hedensted
Danmark
Kemi-tech Water Treatment

Send til en kollega

0.095