23948sdkhjf

BASE Erhverv bygger nyt domicil til Speedline i Skanderborg

| Medlemsnyhed | Indrykket af BASE Erhverv A/S

Få hundrede meter fra forretningen på Sverigesvej arbejdes der på livet løs med at bygge nyt domicil på 3.600 m2 – mere end 100 gange større end i firmaets opstart.

Speedline A/S i Skanderborg, der er en af landets største forhandlere af scootere, scooterdele og udstyr samt cykler, har haft vokseværk siden starten med 35 m2 i 1998.

I 2019 er medarbejderstaben mere end fordoblet fra 10 til 24 medarbejdere i butikken, på værkstederne, på lageret og i administrationen. Speedline A/S råder i dag over 1.600 m2, så der er altså tale om mere end en fordobling af arealet, når det nye domicil står færdigt i oktober 2020.

BASE Erhverv as, Horsens, er totalentreprenør på projektet, og Jesper Bjerre Pedersen, der driver Speedline sammen med sin far, John Bjerre Pedersen, siger: -Vi havde først tilknyttet en rådgiver til det forberedende arbejde, og vi ville tilknytte en anden entreprenør, men så ringede Martin Kajhøj Johnsen fra BASE Erhverv. Vi besøgte så Toprent, som de har bygget for her i Skanderborg, og fik alt at vide om processen, ærligheden og den måde, som BASE arbejder på. Og da 2 andre af deres kunder også var særdeles positive, besluttede vi at fortsætte med BASE Erhverv.

En væsentlig baggrund for beslutningen var også et besøg hos Speedline A/S, hvor Kurt Kjersgaard Hansen, projektchef i BASE Erhverv, sammen med projektleder Martin Kajhøj Johnsen orienterede om muligheder, faldgruber, løsninger og fokusområder mv. Med udgangspunkt i Speedline A/S udbud og i samarbejde med arkitekt Frost Larsen og ingeniør Arne Elkjær, tegnede og prissatte BASE Erhverv as herefter det alternative projekt, som altså blev valgt – i øvrigt uden at kende den endelige pris.

Det hele endte med en form for partnerring, hvor Speedline A/S og BASE Erhverv as deler gevinster/tab i forbindelse med endeligt indkøb af fagentreprenører.

-Oprindelig ville vi bygge 2.000 m2, men udviklingen i firmaet eskalerede meget hurtigt, og da vores bank foreslog at bygge yderligere 1.000 m2 for at optimere projektet, besluttede vi at udvide den oprindelige tegning til 2.900 m2. Og sådan fortsatte det til i dag, hvor vi – ikke mindst takket være rådgivning fra BASE Erhverv – altså er landet med et projekt på 3.600 m2, siger Jesper Bjerre Pedersen.

Speedlines nye domicil kommer til at bestå af butik med tilhørende åbent cykelværksted, Motorværksted og Velfærdsarealer. På 1. sal indrettes kontorer, møderum og kantine med tilhørende udvendig terrasse. Herudover et indskudt dæk, der kan anvendes til lager/arkiv, og senere kan ændres til kontorfaciliteter mod facaderne. Såvel lagre som vareind- og udlevering opføres i 3 sektioner. Bygningen opføres som et robust betonelementhus i glatte grå betonelementer.

Projektet på Sverigesvej 9C i Skanderborg skal som nævnt ses på baggrund af firmaets udvikling – herunder ikke mindst to webshops: www.speedline.dk og www.cykelshoppen.dk, hvor den første kan føres tilbage til 2001, da Jesper sammen med en god ven lavede en webshop til sin far – sådan bare for sjov. Dengang var han 13 år og elev i folkeskolen, og efter skoletid pakkede han sammen med sin far pakker til speedline.dk’s kunder. I februar 2019 var www.cykelshoppen.dk i drift efter at Jesper og John Bjerre Pedersen havde købt den på auktion. Begge webshops leverer til adskillige kunder fra bæltet rundt om Århus, men også langvejs fra; herunder også fra udlandet.

-Vi har påbegyndt eksport af scooterdele og udstyr – et marked, som er rimeligt trykket ude i Europa. Vi har jo både know-how og lager samt en webshop. Så det er underordnet om vi skal sende til Holland eller et andet land. Vi har pakke-faciliteterne i forvejen – så det er de samme knapper, vi skal trykke på. Vi er også begyndt at oversætte til andre sprog, og på at lave nye, målrettede hjemmesider, siger Jesper Bjerre Pedersen.

 

Speedline.dk’s historie i korte træk:

1998: Begyndte på 35 m2 på Banegårdsvej i Skanderborg.

2001: Flyttede til 120 m2 på Stændervej i Skanderborg.

2001: Ejerens søn, Jesper, laver som 13-årig en hjemmeside, www.speedline.dk ”for sjov” til sin far, John.

2004: Flyttede til 440 m2 på Vestergade i Skanderborg med butik, lager, værksted og et lille kontor.

2007: Flyttede til de nuværende 960 m2 lokaler på Sverigesvej 19 med showrom, værksted og lager.

2009: Sortimentet, der hidtil havde omfattet bl.a. scootere, udvides med cykler og cykeldele.

2009: Jesper Bjerre Pedersen bliver medejer sammen med sin far, John Bjerre Pedersen.

2015: Udvidede ejendommen med 140 m2 og 480 m2 lagerhal – og råder herefter over ca. 1.600 m2.

2018: Købte på auktion hjemmesiden www.cykelshoppen.dk efter et konkursbo.

2018: Købte grunden Sverigesvej 9C, få hundrede meter væk – med planer om at bygge ca. 2.000 m2.

2019: Tog 1. spadestik til nyt domicil på grunden – blot ikke ”kun” på 2.000 m2, men på hele 3.600 m2.

2020: Til oktober tages det nye domicil, der opføres af BASE Erhverv as som totalentreprenør, i brug. 


Billedtekst:

Det første spadestik blev taget den 10. december 2019, og siden er der arbejdet med byggemodning – bl.a. flytning af store mængder jord på den skrånende byggegrund. 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
BASE Erhverv A/S

Erhvervsbyvej 11, 2.
8700 Horsens
Danmark
BASE Erhverv A/S

Send til en kollega

0.065