23948sdkhjf

Fastholdelse af ortopædiske indlægssåler med hjælp af vakuum

| Medlemsnyhed | Indrykket af Busch Vakuumteknik A/S

KOORDYNACJA's præstationer inden for fremstilling af ortopædiske indersåler er blevet anerkendt af to priser. Begge priser anerkendte den innovative karakter af det nye fræsecenter “CNC Foot Insole”.

KOORDYNACJA i Radom, Polen, har med deres innovative ideer, skabt sig et navn inden for pædiatrisk ortopædi. Foruden en ortopædi klinik udvikler og markedsfører KOORDYNACJA også ortopædiske apparater. Den seneste udvikling er et CNC Center, der læser patientens data og automatisk fremstiller ortopædiske indlægssåler af skummateriale med de krævede dimensioner og massefylde. Under fræseprocessen fastholdes skummaterialet sikkert ved hjælp af vakuum. Mariusz Strzecha, indehaver af KOORDYNACJA og udvikler af fræsecentret, valgte en Busch SECO tørtløbende lamelvakuumpumpe til forsyningen af vakuum. Adskillige forsøg med andre vakuumgeneratorer blev gennemført, men kun SECO systemet opfyldte alle kravene til serieproduktion.

KOORDYNACJA blev grundlagt i 2010 og var oprindeligt specialiseret i pædiatrisk ortopædi til atleter. Mariusz Strzecha brugte sidenhen hans erfaring på dette område til at udvikle nye diagnose systemer, som han nu fremstiller og markedsfører ved hjælp af sine medarbejdere.
De patienter, der besøger hans klinik, drager fordel af det nyeste diagnostiske udstyr.
Mariusz Strzecha er overbevist om, at de fleste mennesker på et tidspunkt i deres liv oplever ryg- eller led problemer forårsaget af forkert justerede eller asymmetriske fødder eller forskellige benlængder. Disse problemer kunne undgås ved at kompensere for fod- og ben afvigelser ved hjælp af specialfremstillede ortopædiske såler.

Mariusz Strzecha bruger et utal af diagnostiske enheder i sin klinik.
Patientens fødder bliver 2D-scannet, fotograferet, forme er lavet i skum, og trykpunkterne identificeres af patienten, der går på en trykplatform eller løbebånd udstyret med trykføler. Tilpasningen af knæ og hofter måles også, og til sidst udføres en 3D-scanning af fødder.

Oplysninger indsamlet via disse undersøgelser, og indtastes ved hjælp af en speciel softwarepakke udviklet af virksomheden. Softwaren beregner den perfekte form på den nødvendige indersål og overfører dataene til CNC fræsecenter.

I CNC Centeret “CNC Foot Insole” blev udviklet i 2014 og sælges over hele Polen, men snart spreder markedet sig til nabolandene. Mariusz Strzecha er sikker på, at denne innovative teknologi vil blive brugt af mange andre over hele verden. I Polen samarbejder KOORDYNACJA med ortopædiske specialister, der stiller deres egen diagnose, foretager målinger og sender data for den indersål, der skal produceres af KOORDYNACJA.

Inden indersålen formes, skal det bedst egnede skummateriale vælges. KOORDYNACJA bruger en række forskellige materialer, der indeholder lag med forskellig hårdhed, hvilket gør det muligt at fremstille et perfekt match til patientens. En blok af det valgte skummateriale anbringes på CNC maskinen og fastholdes sikkert ved hjælp af vakuum, der genereres af en Busch SECO tørtløbende lamelvakuumpumpe. Vakuumpumpen skal anvende tilstrækkelig kraft til at forhindre, at materialet bevæger sig. For Mariusz Strzecha var det vigtigt at finde en vakuumpumpe med tilstrækkelige ydelsesreserver, der fungerede roligt, pålideligt og uden olie. Efter et antal eksperimenter med andre vakuumgeneratorer fandt han, at Busch SECO tørtløbende lamelvakuumpumpe gav den perfekte løsning.

SECO tørtløbende lamelvakuumpumpe fungerer uden driftsvæsker, hvilket betyder, at de ikke bruger nogen olie og vedligeholdelsesopgaver som olie og filterudskiftning er ikke påkrævet. Vakuumsystemets kompakte dimensioner gør det muligt at installere det i CNC fræserens hus. SECO vakuumpumpen kører meget stille og er uhørlig over støj fra fræsearbejder.

Vakuumpumpens output var et vigtigt punkt for Mariusz Strzecha. Alle lag af skum, der bruges til indlægssålerne, er til en vis grad gennemtrængelige for luft, så der opleves en vis lækage under fræseprocessen. SECO vakuumpumpen har en pumpehastighed på 5 m3/h, hvilket gør det muligt at fastholde skummaterialet til bordet, på trods af det nødvendige tab af luft og den efterfølgende reduktion i klemkraft. Den høje gennemstrømning reducerer også den tid, det tager at udføre spændeoperationen.

KOORDYNACJA's præstationer inden for fremstilling af ortopædiske indersåler er blevet anerkendt af to priser. En gang i 2014 af PTOiPr (polske foreningens ortopædiske teknologi og protetik) på Rehabilitation Trade Fair i Lódź og en guldmedalje (årets rehabiliteringsprodukt) på Rehmed Plus, rehabiliteringsudstilling i april 2015.
Begge priser anerkendte den innovative karakter af det nye fræsecenter “CNC Foot Insole”.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Busch Vakuumteknik A/S

Parallelvej 11
8680 Ry
Danmark
Busch Vakuumteknik A/S

Billeder & videoer

SECO Tørtløbende lamelvakuumpumper

Send til en kollega

0.078