23948sdkhjf

Hver fjerde udstiller på WindEurope Offshore 2019 er dansk

| Medlemsnyhed | Indrykket af Wind Denmark

Danske virksomheder vil fylde rekordmange udstillerstande, når verdens største og førende offshore vindkongres afholdes i Bella Center, København i slutningen af november.

Mere end 400 virksomheder udstiller på dette års WindEurope Offshore 2019 kongres. Heraf er en fjerdedel danske, hvilket er ny rekord. 70 danske virksomheder er placeret på den danske pavillon, mens 28 virksomheder står separat på den store udstilling.

Fra den 26. – 28. november 2019 afholdes verdens største og førende offshore vindkongres i Bella Center, København, hvor WindEurope er vært i samarbejde med Wind Denmark.

Den store tilslutning af danske virksomheder understreger i høj grad, at den danske vindsektor er førende indenfor havvind, hvor den danske vindsektors aktører har verdensklasse kompetencer, produkter og ydelser. Udstillingen er dermed en unik mulighed for danske virksomheder at vise de forventede 8.000 deltagere, hvor stærkt Danmark står indenfor udvikling af den grønne omstilling med havvind.

”Exceptionelt mange danske virksomheder deltager i år, hvilket blandt andet kendetegner hvor meget og hvor hurtigt offshore industrien vokser i disse år. De danske virksomheder har samtidig en unik platform til at understrege, at den danske vindsektor er en af de største aktører indenfor offshore markedet globalt,” siger Søren Rasmussen, Managing Director hos Danish Wind Export Association, der står bag Pavillon of Denmark

Den store opbakning blandt danske udstillere er samtidig også en god trædesten for når WindEurope vender tilbage med WindEurope Summit 2021.

Havvind skal være med til at gøre EU CO2-neutrale
EU-Kommissionen har en vision om at EU skal blive CO2-neutral senest i 2050, men hvis dette mål skal nås, forventes det at havvind vil skulle udbygges i høj grad. Havvind er blandt en af de store forudsætninger for, at Europas ambition om at blive CO2-neutral kan blive en realitet. På nuværende tidspunkt er havvinds kapaciteten i de europæiske farvande 18.5 GW, hvilket svarer til 2 pct. af Europas elforbrug, men dette forventes at skulle stige til 450 GW i 2050.

"Udbygningen af havvind skal intensiveres mærkbart, og det er især danske virksomheder parat til. De danske virksomheder står stærkt indenfor innovative løsninger og teknologier for, hvordan offshore industrien kan eksekveres i større omfang,” udtaler Anders Mika Dalegaard, chef for international forretningsudvikling og events i Wind Denmark.

Konferencen forløber over tre dage, hvor blandt andet ministre, CEO’s samt andre store beslutningstagere i Europa vil drøfte hvordan Europa når målet for 450 GW og dermed sikrer visionen om at blive CO2-neutral i 2050.

Konferencen åbnes af Hans Kongelig Højhed Kronprins Frederik, Statsminister Mette Frederiksen og Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen og en række andre VIP’s.

Baggrund
Det er tredje gang, at udstillingen og konferencen WindEurope Offshore finder sted i København. Grundstenen til WindEurope Offshore blev lagt af Wind Denmark (dengang Vindmølleindustrien) i 2005 under navnet Copenhagen Offshore Wind, og er siden overgivet til den europæiske vindorganisation WindEurope, der har gennemført udstillingen og konferencen hvert andet år siden da. København var senest værtsby for WindEurope Offshore i 2015.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Wind Denmark

Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C
Danmark
Wind Denmark

Send til en kollega

0.11