23948sdkhjf

Tætningsteknologi til GreenTeam

| Medlemsnyhed | Indrykket af Trelleborg Sealing Solutions Denmark A/S

Hestekræfter til e-racerbiler ved Stuttgart Universitet

Hestekræfter til e-racerbiler ved Stuttgart Universitet

 

Som officiel sponsor af  Stuttgarts Universitets GreenTeam, bidrager Trelleborg Sealing Solutions med tætninger og ekspertise til ingeniørstuderendes eldrevne racerbiler. I løbet af et år konstruerer studenterne i GreenTeam deres egne racerbiler og deltager i det internationale Formula Student mesterskab.

GreenTeam Succes

"I vores GreenTeam projekt samarbejder over 60 studerende om at bygge en elektrisk racerbil, som deltager i internationale konkurrencer, siger Florian Froehlich, fra GreenTeam Uni Stuttgart e.V. "Vi har haft stor succes indtil videre. Hvert år siden 2010 har vores hold været et af de 10 bedste på verdensranglisten for Formula Student racerbiler.”

Florian fortsætter: "men uden sponsorer og støtter kan denne succes ikke realiseres. Vi er afhængige af at udveksle erfaring og viden med industri og virksomheder. Disse partnerskaber har givet vores fremtidige ingeniører, computerprogrammører og forretningsøkonomer enorm innovativ styrke. Med Trelleborg Sealing Solutions har vi en stærk partner ved vores side som støtter os med know-how om tætningsteknologi til e-mobility."

Unikke Udfordringer ved e-racerbiler

Elektrificering af racerbiler medfører unikke udfordringer. GreenTeam-studenter beskæftiger sig med emner som kontrol, drivkraftelektronik og køredynamik fra begyndelsen. Stuttgart GreenTeam har udviklet, designet og produceret en elektrisk motor, som blev brugt i en racebil for første gang i år. I bilens hjerte er et unikt oliekølesystem til batterierne.

"Motorsport stiller høje tekniske krav, især til tætninger udtaler Julian Feucht, Salgsingeniør for Automotive Hub Europe, Trelleborg Sealing Solutions Germany.Tætningerne skal imøde meget specifikke krav på grund af den temperaturregulerende olie i batteriet. Formula Student har meget strikse retningslinjer på dette område, som studenterne skal følge. På grund af de 600 Volt som GreenTeams teknologi bruger, er en læk i drivlinjen eller batteriet meget farlig."

Et vinderhold

I år gjorde GreenTeam alting rigtigt! I Formula Student-konkurrencen på Hockenheimring tog deres racerbil førstepladsen i accelerationsdisciplinen.

"Vi er entusiastiske med hensyn til GreenTeam og meget imponerede af studenternes resultater og ekspertise" siger Julian Feucht. "Gennem vores partnerskab opdagede vi at den elektriske motor kan ramme kritiske temperaturer under kraftig acceleration. Forbedret køling kan hjælpe med til at opnå betydeligt højere fart. Vores nye HiSpin® tætninger til e-mobility kan hjælpe holdet med at imødekomme denne udfordring. Vi glæder os allerede til næste sæson."

Mere information:

HiSpin® til E-Mobility

Tætningsløsninger til Automotive

Alle typer tætninger


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Trelleborg Sealing Solutions Denmark A/S

Pilestræde 58
1112 København K
Danmark
Trelleborg Sealing Solutions Denmark A/S

Send til en kollega

0.078