23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bedre arbejdsmiljø for færre energikroner

Ventilationsløsning, der både sikrer driften, sparer på energien og ikke mindst sikrer et optimalt arbejdsmiljø

Køkkenproducent i Vildbjerg har investeret i en ny løsning, der både sikrer driften, sparer på energien og ikke mindst sikrer et optimalt arbejdsmiljø

 - DFI-Gruppen A/S projekterede det nye anlæg med henblik på, at sikre Kvik Production et godt arbejdsmiljø, hvor en effektiv procesventilation er omdrejningspunktet, der er lagt vægt på energibesparelse, lav belastning, driftssikkerhed og servicevenlighed.

En total kortlægning af eksisterende udsugningsbehov og garanterede at anlægget ville overholde miljøkravene i Herning kommune.

 Behovsreguleret udsugning

Det nye anlæg er dimensioneret efter en samlet luftmængde på ca. 160.000 m³/h og er styret så ventilatorerne automatisk justerer omdrejninger og antal ventilatorer afhængig af hvilke maskiner, der er i drift.

Indblæsningen er dimensioneret efter en tilsvarende luftmængde, således der blæses lige stor luftmængde, som der suges ud. Altså en balanceret ventilation.

Basis i den nye løsning er et Super Blower filter type SBF 320S med en kapacitet på ca. 160.000 m³/h. Det er monteret med Power Pulse trykluftrensning og såkaldt EcoTrol filter styring. Rensningen styres med differenstryksmåling over filterposerne, og der renses en pose ad gangen.

- Herved er belastningen ved rensning under drift minimal

Anlægget har 2 ventilatorer type GF 1250/4 hver med en kapacitet på ca. 80.000 m³/h ved ca. 4.300 PA, der begge har en motoreffekt 132 kW via en 3 x 400V motor, der er energieffektiv efter IE3 standarden.

Vetilatorer er udført i lakeret stålplade med flangemonteret motor. Ventilatorhjulet er udført med bagudstillede skovle, der sikrer en fornuftig virkningsgrad samt støjniveau.

De to frekvensomformere type Vacon 100 er yderst brugervenlige og forsynet med grafisk display, samt indbygget opstartsmenu i softwaren.

Med kædetransportør til silo

Anlægget er opbygget med en langsgående, centralt placeret kædetransportør kaldet ”Optiflow”, hvori der suges. Denne løsning minimerer slitagen på filteret, da størstedelen af spåner fra produktionen udmagres direkte i optiflowen, så det kun er støv der suges ind i blowerfilteret.

Tømmesystemet er etableret via en kædetransportør, der fører spåner og støv fra Optiflow samt filteret til silo.

Den udsugede luftmængde tilpasses behovet ved hjælp af frekvensstyrede ventilatorer, reguleret efter det aktuelle behov.

Udendørs er der monteret en krydsvarmeveksler, der har en virkningsgrad iht. EN 308 på omkring 80 procent afhængig af fugtighedsprocenten.

Løsningen blev leveret med indbyggede filtre for friskluft og afkast i filterklasse M5 samt komplet CTS baseret automatik, der bl.a. giver mulighed for uge drift mv.

                       Fordele for Kvik Production
•                           Et optimalt arbejdsmiljø hvor indeklimaet for medarbejderne er i top

•                           Energioptimering, med størst mulige besparelser på el- og varmeforbruget

•                           Beskytte det eksterne miljø mod udledninger af støv og støj

•                           Høj fleksibilitet med hensyn til installering af fremtidige maskiner.

•                           Driftsikkerhed ved kontinuerlig drift.

•                           Opfyldelse ATEX direktivet (sikkerhedsdirektiv for eksplosive atmosfærer).

DFI-Gruppen A/S
Sverigesvej 8
7480 Vildbjerg
Herning Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21062340
P nummer: 1004676872

Send til en kollega

0.046