23948sdkhjf

Nye støtteprogrammer til produktudvikling i Region Hovedstaden og Region Sjælland

| Medlemsnyhed | Indrykket af CLEAN

Energi- og miljøteknologi sektoren står overfor en række udviklingsbehov i forhold til at udvikle nye innovative produkter, løsninger eller koncepter. .

Projekterne TIME (Teknologi Innovation, Miljø og Energi) og CTI (Clean Tech Innovation) tilbyder støtteprogrammer, hvor små og mellemstore virksomheder sammen med DTU kan udvikle miljø- og energiteknologiløsninger og -produkter.

Støtteprogrammerne, der understøtter innovation og produktudvikling

Danmarks erhvervsmæssige styrkepositioner inden for udvikling, produktion og salg af cleantech produkter og løsninger gør, at disse områder anses for at være vigtige spillere i den danske samfundsøkonomi. Alene i 2015 eksporterede danske virksomheder grønne varer og tjenesteydelser for mere end 70 mia. kr., svarende til 11 % af den samlede danske vareeksport. Men der er potentiale for at kunne øge den danske cleantech eksport til 100 mia. kr. om året frem mod 2030. Vækstmulighederne er særligt store på de europæiske nærmarkeder bl.a. grundet et øget, globalt markedsoptag. Den internationale klima- og miljøpolitiks indflydelse bør dog også nævnes, da den fordrer store investeringer i energi- og vandinfrastruktur, bygninger og grøn energiproduktion.

Lidt om projekterne:

TIME: er et støtteprogram der understøtter Region Hovedstadens forretningsområde inden for grøn og smart vækst ved at accelerere innovationssamarbejder mellem små og mellemstore virksomheder og Danmarks Tekniske Universitet, DTU. TIME er finansieret af EU og Region Hovedstaden med samlet kr. 20.650.000. Programmet skal finansiere 11 innovationssamarbejder i projektperioden 2019-2021.  Læs mere om TIME HER.

CTI: er et støtteprogram der understøtter Region Sjællands forretningsområde inden for grøn og smart vækst ved at accelerere innovationssamarbejder mellem små og mellemstore virksomheder og Danmarks Tekniske Universitet, DTU.  CTI er finansieret af EU og Region Sjælland med samlet kr. 10.000.000. Programmet skal finansiere 6 innovationssamarbejder i projektperioden 2019-2021. Læs mere om CTI HER.

Støtteprojekterne TIME og CTI’s overordnede mål er, at styrke de deltagende virksomheders innovationskraft og konkurrenceevne inden for smarte energi- og miljøteknologier.

I begge projekter kan I søge økonomisk støtte til at udvikle produkter, løsninger eller koncepter inden for smarte energi- og miljøteknologier i innovationssamarbejde med 2-3 andre virksomheder og DTU. Innovationssamarbejderne kan tage udgangspunkt i jeres virksomheds konkrete udviklingsbehov og/eller intelligent, grøn efterspørgsel fra markedets offentlige og private aktører og skal bidrage til at knytte jeres virksomhed tættere på forskningsverden. Herved øges mulighederne for at forskningsbaseret viden og know-how omsættes til forretning i jeres virksomhed. 

Innovationssamarbejderne skal gennemføres inden for ca. ½- 1½ år. Der må gerne indgå en stor virksomhed i innovationssamarbejdet, så længe den store virksomhed fraskriver sig retten til den udviklede IPR (Intellectual Property right).

Vil du vide mere?

Kontakt:

Senior projektleder Peter Munch Kofoed på tlf. 3153 2597

Projekterne er finansieret af EU og Region Hovedstaden/Region Sjælland


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
CLEAN

Sundsmarkvej 20, 1.
6400 Sønderborg
Danmark
CLEAN

Send til en kollega

0.236