23948sdkhjf

Kappetest og lokalisering af kappefejl

| Medlemsnyhed | Indrykket af DANSK ENERGI

På kurset får du indsigt i teorien bag kappetest samt kendskab til forskellige fejllokaliseringsmetoders anvendelse og begrænsninger.

Dette nye 1-dagskursus er til dig, der har brug for større viden om kappetest og -fejllokalisering. På kurset får du indsigt i teorien bag kappetest samt kendskab til forskellige fejllokaliseringsmetoders anvendelse og begrænsninger. Kurset er en vekselvirkning mellem teoretisk undervisning og praktiske øvelser på en af landets bedste kabelbaner – nemlig den vi driver i Sig ved Varde.

Danmark er der installeret mere end 43.000 km PEX-kabler (10-20 kV). PEX-kablernes pålidelighed er derfor af stor betydning for, at netselskaberne forsat kan opretholde de høje oppetider, som opleves i dag, hvor der er strøm i kontakten over 99,99% af tiden.

En intakt kabelkappe er vigtig for PEX-kablernes pålidelighed. Kappen hæmmer indtrængning af vand og er med til mekanisk at beskytte kabelskærmen (typisk kobber) og isolationen. Kendskab til kabelkappens tilstand gennem en kappetest er derfor en vigtig information, hvor en observeret kappefejl bør lokaliseres med henblik på udbedring for at øge kablets pålidelighed.

Kappetesten er et billigere alternativ til holdespændings- og PD-test i forbindelse med idriftsættelse af nye kabelanlæg eller kvalitetskontrol efter frigravning af kabel. En ”ren” kappe bruges her som et kvalitetsmål for, at kablet ikke har lidt skade under transport og installation.

På kurset gennemgås:

  • Teori om kabelkappen, kappefejl, årsager til kappefejl og konsekvenser
  • Det teoretiske grundlag for målemetoder til kappetest, forlokalisering og efterlokalisering af kappefejl
  • Metodernes muligheder og begrænsninger
  • Praktiske øvelser på vores store kabeløvelsesbane

Underviserne har stor erfaring og ekspertise på området.

Målgruppe: Ansatte hos netselskaber, entreprenører, el-installatører, og andre som arbejder med kappetest og -fejllokalisering.

Medlemsnyhed

Indrykket af
DANSK ENERGI

Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C
Danmark
DANSK ENERGI

Send til en kollega

0.078