23948sdkhjf

Robotter og intelligent sikring til Herlevs nye hospital

| Medlemsnyhed | Indrykket af Høyrup & Clemmensen A/S

Herlev Hospital bliver forberedt til transportrobotter, der kan bringe medicin frem og tilbage på gangene, og et intelligent sikringssystem, der advarer om ubudne gæster. Sikringen og varsling programmeres af Høyrup & Clemmensen.

Når Hospital Herlev slår dørene op til det nye Kvinde-Barn-Center i efteråret 2020, bliver det med et topmoderne sikringssystem og mulighed for at lade transportrobotter tage del i personalets daglige arbejde i den 55.000 kvm store bygning.

Det fortæller Philip Siim, der er projektleder i Høyrup & Clemmensens sikringsafdeling, som blandt andet leverer en række komponenter til det spanske installationsfirma, som står for installationerne i de nye hospitalsbygninger.

”Automatisk adgangskontrolsystem leveres forberedt til selvkørende AGV transportrobotter, der kommer til at kunne åbne og lukke dørene via denne integration. Vi ved endnu ikke, hvad de præcis skal bruges til, men i princippet vil de kunne bringe medicin frem og tilbage mellem afdelinger og etager,” siger Philip Siim og forklarer, at Høyrup & Clemmensen står for integrationen af transportrobotterne med sikringssystemet.

Alarmsystemet og overvågningssystemet kommunikerer med hinanden
Udover selvkørende robotter, der på sigt letter hospitalspersonalets arbejde, får Herlev Hospitals nye afdelinger et integreret sikring- og varslingssystem og automatiske døre og sluser. Og det er smart. For i praksis betyder det, at alarmer, varslingsanlæg, døre og videoovervågning kommunikerer og samarbejder med hinanden.

”Man kan forestille sig, at en indbrudstyv er ved at klatre ind ad et vindue i stueetagen. Her vil en føler i hospitalets facade reagere og give besked til et kamera i nærheden. Kameraet, som er bevægeligt, vil herefter zoome ind på indbrudstyven, så de, der overvåger hospitalet, kan se, hvad der præcist foregår,” forklarer Philip Siim.

Samtidig vil de automatiske døre og sluser kunne lukkes eller åbnes, afhængig af, hvad der er brug for i den givne situation. Og varslingssystemet vil give patienter og medarbejder instrukser i tilfælde af brand og katastrofer.

Samlet set bliver der opsat omkring 225 døre med adgangskontrol, omkring 250 alarmpunkter i facaderne og cirka 100 overvågningskameraer udvendigt og indvendigt.

Høyrup & Clemmensen programmerer og tester
Opgaverne med levering og installering af de mange forskellige komponenter til sikring- og varslingssystemet til de nye hospitalsbygninger er fordelt mellem flere forskellige aktører.

Det er først og fremmest Høyrup & Clemmensens opgave at montere centraludstyr, programmere og teste systemerne, fortæller Philip Siim.

Galaxy alarmsystem og ARX adgangskontrol bliver en integreret udvidelse af det bestående hospitals sikringsanlæg, så brugeren ikke oplever endnu et system med dertilhørende ny software til overvågning af Nyt Hospital Herlev. Kabling og montering af perifert udstyr udfører det spanske firma efter Høyrup & Clemmensens anvisning.

”Det er altid spændende at være flere virksomheder om ét projekt, men jeg må sige, at jeg synes, at samarbejdet her til start fungerer rigtig godt,” siger Philip Siim, der glæder sig til at se det færdige hospital.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Høyrup & Clemmensen A/S

Bådehavnsgade 6
2450 København SV
Danmark
Høyrup & Clemmensen A/S

Send til en kollega

0.078