23948sdkhjf

ABB Impressivo-kontakter forener hjemlig hygge med industristemning i Birkerød

| Medlemsnyhed | Indrykket af ABB A/S

ABB’s kontakter er nemme at montere og justere, fortæller Jesper Thrysøe. Derfor var der heller ingen tvivl, da projektlederen fra Frandsen El skulle vælge produkter til de nye lejeboliger i Teglgårdens gamle industri- og kontorbygning i Birkerød.

Det er jo ABB, næsten det hele, siger Jesper Thrysøe med et smil, da han står i døråbningen til et af de nye toplansrækkehuse og inviterer os indenfor i det nye rækkehus i Teglgården i Birkerød.

- Al indmaden er ny, kun de rå ydre betonvægge står tilbage fra de gamle kontorbygninger. Nu er boligerne stort set færdige, og folk er så småt ved at flytte ind, fortæller Jesper Thrysøe, projektleder hos Frandsen El, der udfører entrepriser, service og brandsikring. Et firma, der fylder godt i det københavnske og nordsjællandske byggelandskab, og som siden 2011 er vokset fra 40-50 medarbejdere til at tælle godt 200 medarbejdere.

Rækkehusets indgangsdør åbner op lige ind til køkkenet, der er forbundet med stuen og husets ene badeværelse. Ad en smuk snoet trætrappe kommer man op til et soveværelse og to børneværelser samt husets andet badeværelse. Lejeboligen er udstyret med smagfulde, hvide køkkenelementer, hvide vægge og markante trægulve, som sammen med de moderne badeværelser med store douchefarvede klinker skaber en atmosfære af både rå industri og topmoderne bolig anno 2018. Den stilrene ABB Impressivo-kontakt understreger Teglgårdens stemning og bliver typisk anvendt i forbindelse med helt nyopførte eller renoverede boliger.

ABB Impressivo er et oplagt valg
Jesper Thrysøe har tidligere arbejdet med ABB’s stikkontakter ude i Ørestaden, i IrmaByen samt i Nordhavn og har gode erfaringer med dem. Derfor var der heller ingen tvivl hos projektlederen fra Frandsen El om, at Teglgårdens 50 nye rækkehuse og otte lejligheder også skulle have ABB Impressivo- kontakter.

- Så ringede jeg til ABB og fik nogle priser, og der har været penge at spare på materiellet her, fortæller Jesper Thrysøe.

- Jeg kan selv godt lide, at de er helt firkantede og større. Mange har naturligvis også kommenteret kontakterne, fordi de er anderledes, men jeg synes netop, de passer ind i rummene og understreger rækkehusets stemning. Det giver enkelhed. Samtidig er det nemt at udskifte kontakterne med lysdæmpere, hvis man ønsker det.

Stikkontakterne sidder i gulvpanelerne
I de nye lejeboliger ligger installationerne under gulvet.

- Det gør vi overalt - kablerne er altid i gulvet, siger Jesper Thrysøe. Han har samtidig valgt at sætte stikkontakterne i panelunderlag nede ved gulvet, som han understreger, så er det mest praktisk, for det er her, der er brug for dem.

- Så undgår man at der er en ledning, som hænger og flagrer oppe midt på væggen, siger Jesper Thrysøe. Ved indgangen til badeværelserne, der ligger både i stuen og på første sal, har han dog valgt, at der skal være en stikkontakt under afbryderen.

Rækkehusets stikkontakter har, som loven foreskriver det, en kontakt for hver påbegyndt fire kvadratmeter, så det er svært at forestille sig, at de kommende beboere kommer til at mangle en stikkontakt.

ABB Impressivo er enkle at montere og justere
- Panelstikkene er blevet meget rost. Der er nemlig god plads i dem, og de er nemme at montere, fortæller Jesper Thrysøe.

- Jeg har en svend, der har arbejdet en del år i Tyskland. For ham er det nemmere at installere de her kontakter, for installation af kontakter er selvfølgelig en vane i forhold til det produkt, man normalt er vant til at arbejde med, tilføjer han. Efter Jesper Thrysøes opfattelse er det helt naturligt, at arbejdsgangen er en tilvænningssag, for det er kun fire år siden, at det blev tilladt at anvende Schuko- systemet og dermed europadåsen i Danmark.

- Kontakterne er også nemme at justere – også i højden. Hvis et gulv for eksempel er lagt skævt på eller giver sig, så kan vi nemt tilpasse kontakten, så den igen retter sig efter gulvet og sidder lige, fortæller Jesper Thrysøe. 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
ABB A/S

Meterbuen 33
2740 Skovlunde
Danmark
ABB A/S

Send til en kollega

0.11