23948sdkhjf
Del siden
Annonce

“De ulige år er altid noget særligt i branchen”

En af de væsentligste grunde til VVS-messens succes er de mange tilbagevendende udstillere, som oplever stort udbytte af at være med på messen. Mød to udstillere, der har været med i mange år, og som vender tilbage på VVS'19 d. 8. - 10. maj.

Elektroniske berøringsfrie armaturer til vask og brus er specialet hos den finske familieejede virksomhed Oras. Kasper Thomsen er country manager i Danmark for Oras, der har været tilstede på messen alle år.

»Vi har været med fra starten og kørt på til nu. Vi kommer hovedsageligt for at møde vores kunder og vise dem, hvad vi har. Det er en rigtig god mulighed for at møde mange mennesker og vise dem, hvad vi er gode til samt vise dem vores nyheder,« siger han.

Det er, ifølge ham, den gode dialog med messedeltagerne og de mange besøgende på Oras’ stand, der gør VVS-messen interessant for Oras. Det er svært at måle præcist, hvad messen betyder for forretningen i kroner og ører, men Kasper Thomsen oplever, at der er en god dialog med kunderne efterfølgende, og han er ikke i tvivl om, at der kommer nye kunder i biksen på messen.

»For os handler det om at sætte nogle idéer i hovedet på folk. Det er ikke nødvendigvis sådan, at folk går hjem med en drøm om at købe en specifik vandhane, fordi de bare må have den. De ser den på messen, og så køber de den til et projekt, hvor de kan se, at den passer ind. Så det er meget fremtidige salg, det drejer sig om,« siger han.

De nye produkter, som Oras i år viser frem på messen, er berøringsfrie armaturer, der er langt mere brugervenlige, end det tidligere har været muligt.

»Tidligere har man skulle have fat i fabrikken for at omprogrammere chippen, der sidder i armaturet. Nu kan man selv gøre det fra sin mobiltelefon. Det er en fantastisk mulighed for os for at vise, hvor let det er at indstille produktet til kundens behov,« siger han.

Det er nu muligt at downloade en app til din smartphone eller tablet, som du via Bluetooth kan forbinde til Oras vandhanen. Her kan du indstille vandhanen, som du ønsker. Det er blandt andet parametre som efterløbstiden, følsomheden på sensoren og området den skal reagere i.

»Hvis det er til en børnehave, kan du indstille alle vandhaner, så de hver mandag morgen klokken seks lige skyller igennem, så man er sikker på, at der er rent vand i rørene, når børnene kommer,« siger han.

Udviklingsafdeling med på messe
Liza Andersen er head of marketing i FM Mattsson Mora Group Danmark. Virksomheden er Sveriges største producent og leverandør af armaturer og termostater og står bag de tre varemærker: FM Mattsson, Mora og Damixa. Damixa er oprindelig en dansk virksomhed fra Odense, der har eksisteret siden 1932, som blev opkøbt af FM Mattsson Mora Group i 2014 og blev en del af gruppens brand-portefølje, og der er stadig fabrik og produktion i Odense.

»Fordi Damixa er dansk udviklet og dansk produceret, er det vigtigt for os at være tilstede på VVS-messen. Det er den store begivenhed, der samler hele branchen. Messen foregår jo kun hvert andet år, så derfor er de ulige år altid noget særligt i VVS-branchen,« siger hun.

Virksomheden sætter alle sejl ind for at få en succesfuld messe. Blandt andet lægges der mange kræfter i standen.

»Vi vil designe en stand, der ikke bare er kromoverflader, men hvor vi får fortalt en historie, får vist hvad vi kan, og hvordan vi differentierer os fra andre på markedet. I vores branche bliver vores produkter primært solgt gennem grossister, så det er meget sjældent, at vi selv har den direkte kontakt til slutbrugeren,« siger hun.

Derfor er VVS-messen et oplagt sted at komme i direkte dialog med brugerne af virksomhedens produkter.

»Det er her, vi kommer tættere på markedet, og dem vi servicerer og skal betjene. Normalt er det meget sjældent, at vi får feedback direkte fra kunden, og der er messen et meget vigtigt redskab for os,« siger hun.

FM Mattsson Mora Group prøver, ifølge Liza Andersen, altid at tænke ud af boksen, når virksomheden er på messe.

»For to år siden tog vi vores kundeservice med, som vi placerede midt på standen, hvor de sad ved to skriveborde og tog telefoner. Det gjorde vi, fordi det er dem, som installatørerne taler med til daglig, så vi gav vores kunder muligheden for at sætte ansigt på de her mennesker,« siger hun.

I år prøver virksomheden at integrere hele udviklingsafdelingen med seks udviklingsingeniører på messestanden.

»De sidder normalt gemt godt væk, fordi det er alle forretningshemmelighederne, de sidder og udvikler. Dem hiver vi frem på standen og indretter et stort område til. Vi inviterer til medudvikling på vores nye produkter, og vi tager en masse 3D-printede produkter med, der stadig er på tegnebrættet og endnu ikke er forkromede, som man kan teste, mærke og få erfaringer fra,« siger hun.

VVS’19 er arrangeret af Odense Congress Center og brancheorganisationen VELTEK.

Tilmeld dig VVS'19
Det er gratis at deltage i VVS'19. Det kræver blot, at du forhåndstilmelder dig på VVS-messens hjemmeside

VVS-messen
Ørbækvej 350
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark

Send til en kollega

0.047