23948sdkhjf

Blockchain + Energi

| Medlemsnyhed | Indrykket af House of Energy

Bitcoins, bankverdenen, smarte kontrakter, supply chain, shipping, musikbranchen … Anvendelsesmulighederne af Blockchain er utallige, og kun fantasien sætter grænser for, hvordan teknologien vil ændre et utal af brancher i de kommende år.

I samarbejde med BrainsBusiness og InfinIT inviterer vi til en formiddag, hvor vi stiller skarpt på Blockchain og dens anvendelse inden for energisektoren.

Dagens program byder på to spændende virksomheder og en førende forsker fra Aalborg Universitet, som skubber til grænsen for, hvad man kan med Blockchain og giver et indblik i, hvordan teknologien åbner op for nye globale forretningsmuligheder inden for energisektoren.

Arrangementet finder sted den 29. november fra kl. 09.00 – 12.00 (Morgenmad og registrering fra klokken 08.30)
Tilmeld dig her

DAGENS OPLÆG:

 • Head of IT Development Ann Sloth Andersen, NEAS Energy
  Enerchain – en use case på blockchain i energibranchen
 • Professor Torben Bach Pedersen, Aalborg Universitet
  Brug af Blockchains i energisektoren og i andre brancher
 • CEO Laurynas Siksnys, FlexShape (oplægget vil være på engelsk)
  Enabling Smart Energy Communities with the FlexShape Blockchain Market
 • Blockchain + Energi: Paneldebat
  I løbet af arrangementet får du mulighed for at deltage i en paneldebat om de muligheder og udfordringer anvendelsen af Blockchain giver inden for energisektoren. I panelet sidder vores oplægsholdere og repræsentanter fra branche og forskningsverdenen.

  Ændringer i programmet kan forekomme.

Blockchain

De fleste kender blockchain som teknologien bag bitcoin. I fagsprog kaldet et ”distribueret ledgersystem”. Det vil i praksis sige, at deltagerne i et sådant netværk eksempelvis kan godkende transaktioner, uden at de har behov for en central enhed til at godkende dette.

Den helt store styrke ved blockchain-teknologien er muligheden for at distribuere information på tværs af alle noder, der udgør systemet. Databasen for denne blockchain findes således ikke ét bestemt sted, hvilket ville udgøre det sikkerhedsproblem, at en udefrakommende kunne infiltrere dette ene sted, eller én bruger sad på al kontrollen. I stedet hostes databasen af tusindvis af computere på én gang, hvilket er en del af det unikke og sikkerhedsmæssigt stærke ved blockchains.

Et blockchain-netværk verificerer sig automatisk med bestemte intervaller og opretter et selvkontrolsystem, der garanterer nøjagtigheden af ​​de data, den indeholder. Grupper af disse data kaldes “blokke”, og da disse blokke er kryptografisk kædet sammen, bliver dataene begravet og sværere at manipulere. At ændre noget data på blockchain ville kræve en enorm mængde computerkraft.

Hvordan kan blockchain gøre en forskel i fremtiden?

Ligesom med så mange andre teknologier ligger det interessante og potentialet ikke i selve teknologien, men i implementeringen og opfattelsen af mulighederne. Kigger man lidt frem i tiden, kan blockchain tænkes at blive implementeret i en lang række forskellige sammenhænge. Eksempelvis virker det oplagt, at den meget udbredte cloud-teknologi også begynder at blive tænkt sammen med blockchain. Det vil gøre os i stand til at distribuere cloud-storage-services til blockchain-skyen, og på den måde skal man ikke kun stole på én enkelt leverandør af storage.

Tilmelding sker her - senest 25. november 2018.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
House of Energy

Boulevarden 13
9000 Aalborg
Danmark
House of Energy

Send til en kollega

0.11