23948sdkhjf

Nyheder fra Dansk Standard

Tilbage til virksomhedsprofilen.

Sorter efter
Side af 9

Danmark går forrest i kampen mod madspild

3. juni 2021

På opfordring fra Danmark skal der nu udarbejdes internationale standarder for at reducere madspild.

Cybersikkerhed er (også) bestyrelsens ansvar

31. maj 2021

Cyberangreb er blandt de største forretningsrisici, virksomheder står overfor, og koster på både bundlinje, kundeforhold og omdømme. Derfor bør der stilles langt skarpere på informationssikkerhed i bestyrelseslokalet, end det ofte sker i dag.

Ny pandemistandard for Facility Management på vej

10. marts 2021

Corona-pandemien har for alvor sat fokus på vigtigheden af ordentlig Facility Management. Det er nemlig alfa og omega, at der er styr på de processer, der er med til at skabe sikre arbejdspladser med mindst mulig smitterisiko.

Ny standard for børnesikring af e-cigaretter på vej

26. februar 2021

Ny standard for børnesikring af e-cigaretter skal gøre op med forgiftningsulykker

Nu findes der fælles krav til vaskbare mundbind

24. februar 2021

Det kan være lidt af en jungle, når man som forbruger skal købe et vaskbart mundbind til brug i det offentlige rum. En ny dansk standard sikrer nu fælles krav på området, så det bliver lettere at vurdere, om kvalitet, funktion og sikkerhed er i orden

Nu findes der fælles krav til vaskbare mundbind

23. februar 2021

Det kan være lidt af en jungle, når man som forbruger skal købe et vaskbart mundbind til brug i det offentlige rum. En ny dansk standard sikrer nu fælles krav på området, så det bliver lettere at vurdere, om kvalitet, funktion og sikkerhed er i orden

Ny standard for informationssikkerhed på vej

4. februar 2021

Standarden ISO/IEC 27002, der vejleder i passende foranstaltninger for beskyttelse af informationer, udkommer i en ny version i år. Den indeholder en række ændringer, som er væsentlige for alle der arbejder med standarder for informationssikkerhed

Ny standard baner vejen for grøn beton

21. januar 2021

Produktion af cement står for ca. 5 procent af CO₂-udledningen på verdensplan – og betonbranchen sætter derfor et betydeligt klimaaftryk. En ny standard gør det muligt at bruge en cement med et mindre CO₂-aftryk og op til 100 pct. genanvendt beton.

Offentlige udbud stiller krav om grønne standarder

18. januar 2021

Klima- og miljøhensyn spiller allerede i dag en rolle i danske offentlige udbud. Det viser en ny rapport, der indikerer, at knap halvdelen af udbuddene inddrager klima- og miljøhensyn ved bl.a. at stille krav om grønne standarder.

Digitalt samarbejde i byggeriet er vejen til grøn omstilling

15. januar 2021

En fælles dansk handlingsplan for BIM-standarder er på vej efter fælles opfordring fra bygge- og anlægsbranchens organisationer. Og det er godt nyt for den grønne omstilling i byggeriet, der i høj grad skal drives af den måde, vi bruger data på.

Kend kravene til brandsikring af ventilationsanlæg i BR18

17. december 2020

Standarden for brandsikring af ventilationsanlæg, DS 428, udkom sidste år i en ny version, og siden er der kommet en række præciseringer til. Bygningsreglementet henviser til standarden, som derfor er vigtig at kende, når man skal efterleve kravene.

Den danske byggebranche går forrest i den grønne omstilling

10. december 2020

Bygge- og anlægsbranchen står for omkring 40 % af samfundets ressource- og energiforbrug, og 30 % af den samlede danske affaldsmængde stammer fra byggeriet. Derfor er alles øjne rettet mod branchen for at sikre en hurtig og grundig grøn omstilling.

Nye krav til beton – det bliver nemmere at bygge bæredygtigt

23. september 2020

Nye regler gør det fra 1. januar muligt at bruge grøn cement og op til 100 pct. genanvendt beton.

Har du styr på standarderne i BR18?

22. september 2020

Standarder spiller en væsentlig rolle, når man som rådgiver eller udførende skal efterleve kravene i bygningsreglementet. Det er derfor en god ide at have styr på standarderne.

Nye krav til afløb - DS 432 i ny version

17. september 2020

En række ændringer på afløbsområdet får betydning for entreprenører og rådgivere. Særligt er der fokus på ændring af dimensionering som følge af større regnintensitet. Hør mere på Dansk Standards webinar 7. oktober om ændringerne i DS 432.

Trinvis energiledelse for SMV’er

17. september 2020

Energiledelse er et oplagt redskab til at nå i mål med FN’s verdensmål nummer 7 om bæredygtig energi. Men hvordan griber man arbejdet an som mindre virksomhed, der måske ikke er vant til at arbejde med standarder?

Hvordan opnår din organisation medarbejdernes engagement?

16. september 2020

Standarden inden for kvalitetsledelse, DS/ISO 10018, vejleder i, hvordan en organisation opnår medarbejderengagement. Vejledningen udkom første gang i 2012 og er kommet i en ny udgave i år.

Vejledning i asset management fås nu på dansk, DS/ISO 55002

15. september 2020

Flere danske virksomheder har i de senere år fået interessere for asset management, idet de ser store fordele ved at indføre et system til styring af deres aktiver. Det har også betydet efterspørgsel på en dansk udgave af vejledningen, ISO 55002.

Vær med til at sætte fremtidens standarder for ligestilling

10. september 2020

Ligestilling, inklusion og mangfoldighed bliver fortsat vigtigere for danske virksomheder, men det kan være komplekst at arbejde med og dokumentere i praksis. Derfor skal der nu udvikles en ledelsesstandard på området.

Vindenergi kan blive afgørende for at opnå FN’s 7. mål

10. september 2020

FN’s 17 verdensmål blev vedtaget for at opnå en global bæredygtig udvikling. Et af målene, nummer syv, er, at alle skal have adgang til pålidelig, bæredygtig og moderne energi til en overkommelig pris.

Fremtidens elektrotekniske standardiseringsemner og SDG’erne

3. september 2020

Der er standarder på vej indenfor en række nye potentielle teknologier og trends – samt til understøttelse af FN’s verdensmål om bæredygtig energi.

Standarder i grønne indkøb bidrager til en bæredygtig verden

3. september 2020

Bæredygtig udvikling kan fremmes gennem en ansvarlig indkøbspolitik – og her kan standarder være en hjælp. Særligt i forbindelse med FN’s verdensmål kan standarder bruges til at sikre, at det man indkøber er mere bæredygtigt.

Cirkulær økonomi er en nøglerolle i fremtidens byggebranche

3. september 2020

Byggeriet spiller en central rolle, når det kommer til indfrielsen af FN’s verdensmål om at skabe en mere bæredygtig verden – ikke mindst i forhold til at sikre cirkulær økonomi og ansvarlig produktion.

Optimer energiforbruget med energiledelse

3. september 2020

Fossile brændstoffer og udledning af drivhusgasser har en stor negativ effekt på klimaet. Derfor er bæredygtig energi et væsentligt mål blandt FN’s 17 verdensmål. Energiledelse er et værktøj, der kan bidrage til at forbedre energieffektiviteten.

Resultater per side:12244896
Side af 9

Fakta om Dansk Standard

Adresse
Dansk Standard
Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn

Region
Danmark
Hovedstaden
Københavns Kommune

Telefon: +45 39966101

Fax: +45 39966102

CVR nummer: DK11733212

P nummer: 1002911209

Ansatte: 150

Kontaktpersoner

Helena Schou Østergaard

Katrine Ringsing

Lisa Klæsøe

Mette Eskesen
Stilling: Marketing- og kommunikationschef
Direkte telefon: +45 53809009

Peter Leidersdorff

Terese Maria Lauritzen

Send til en kollega

0.203