23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2015/S 077-136306
Offentliggjort
Udbudstype
Begrænset udbud

Vindere

(29.07.2015)
PlanMiljø ApS
Ellevej 5, Østrup
3670 Veksø

Danmark-København: Udvikling af internet- eller intranetklientapplikationer 2015/S 077-136306


Danmark-København: Udvikling af internet- eller intranetklientapplikationer

2015/S 077-136306

Udbudsbekendtgørelse

Tjenesteydelser

Direktiv 2004/18/EF

Del I: Ordregivende myndighed

I.1)Navn, adresser og kontaktpunkt(er)

Miljøstyrelsen
Strandgade 29
Miljøstyrelsen
Iben Kinch Sohn
2300 København
DANMARK
+45 72544409

Internetadresse(r):

Overordnet internetadresse for den ordregivende myndighed: http://www.mst.dk

Elektronisk adgang til oplysninger: http://mst.dk/service/om-miljoestyrelsen/udbud-og-e-fakturering/aktuelleudbud/

Yderligere oplysninger fås her: Det/De ovennævnte kontaktpunkt(er)

Specifikationer og yderligere dokumenter (herunder dokumenter vedrørende den konkurrenceprægede dialog og et dynamisk indkøbssystem) fås her: Det/De ovennævnte kontaktpunkt(er)

Bud eller ansøgninger om deltagelse skal sendes til: Det/De ovennævnte kontaktpunkt(er)

I.2)Type ordregivende myndighed

Ministerium eller en anden myndighed på nationalt plan eller forbundsplan, herunder regionale eller lokale afdelinger

I.3)Hovedaktivitet

Miljø

I.4)Kontrakt indgås på andre ordregivende myndigheders vegne

Den ordregivende myndighed indkøber på andre ordregivende myndigheders vegne: nej

Del II: Kontraktens genstand

II.1)Beskrivelse
II.1.1)Den ordregivende myndigheds betegnelse for kontrakten:

Udvikling og drift af webportalen »Miljøvejviseren — den nemme vej til en grøn hverdag«.

II.1.2)Kontrakttype og leverings- eller udførelsessted for bygge/anlægsarbejdet, varerne eller tjenesteydelserne

Tjenesteydelser

Tjenesteydelseskategori nr. 7: Edb-tjenesteydelser og hermed beslægtede tjenesteydelser

Hovedleverings- eller hovedudførelsessted for bygge- eller anlægsarbejde, varer eller tjenesteydelser: Danmark.

NUTS-kode DK011

II.1.3)Oplysninger om offentlig kontrakt, rammeaftale eller dynamisk indkøbssystem

Bekendtgørelsen vedrører udarbejdelse af en rammeaftale

II.1.4)Oplysninger om rammeaftale

Rammeaftale med en enkelt aktør

Rammeaftalens varighed

Varighed i måneder: 48

Anslået samlet værdi af indkøbene i hele rammeaftalens løbetid

Anslået værdi eksklusive moms:

interval: mellem 1 650 000 og 3 650 000 DKK

II.1.5)Kort beskrivelse af kontrakten eller indkøbet/indkøbene

Nærværende udbud omfatter en rammeaftale for udvikling og drift af webportalen »Miljøvejviseren — den nemme vej til en grøn hverdag«.

Som led i regeringens Strategi for affaldsforebyggelse (Danmark uden Affald II) skal der udvikles, implementeres, testes, lanceres, udbredes og driftes en webportal/officiel »one-stop-shop«, der skal gøre det let overskueligt for målgruppen bestående af borgere, foreninger og organisationer at træffe det grønne valg, finde pålidelig information og få viden om bæredygtigt forbrug og forebyggelse af affald i praksis. Portalen skal samle eksisterende materiale, information og viden fra Miljøstyrelsen og andre udvalgte eksterne kilder ét sted.

Udviklingen af webportalen og tilhørende løsninger (f.eks. apps), formidlingsstrategi for kommunikation og markedsføring af portalen samt dialog med relevante interessenter forventes at skulle ske i løbet af rammeaftalens år 1 (1.8.2015 til 31.7.2016). Overordnet set skal det sikres, at der skabes et solidt grundlag for, at »Miljøvejviseren — den nemme vej til en grøn hverdag« kan blive en succes og skabe adfærdsændringer blandt målgruppen i retning af en grønnere hverdag. En målrettet og handlingsorienteret kommunikation på webportalen samt efterfølgende formidling om webportalen over 2 år i rammeaftalens 3-årige driftsperiode (år 2 og 3) skal sikre, at webportalen bliver et naturligt samlingssted for oplysninger omkring bæredygtigt forbrug og affaldsforebyggelse hos målgruppen.

Der er tale om en rammeaftale på 4 år. Miljøstyrelsen forventer, at kortlægning og interessentdialog, udvikling, implementering, test og lancering af webportalen samt etablering af formidlingsstrategi finder sted i løbet af rammeaftalens år 1, mens drift og udbredelse af webportalen forventes at finde sted i år 2, 3 og 4. Der er afsat budgetmidler på 1 650 000 DKK eks. moms, der vil dække over både udvikling mv. (år 1) og efterfølgende 3 års drift (i alt 4 år).

Herudover er der afsat budgetmidler for 1 000 000 DKK for hhv. år 2 og 3 til især udvikling af nye elementer til webportalen (og til evt. apps), delvis gennemførelse af formidlingsstrategien samt andre opgaver defineret af Miljøstyrelsen. Formidlingsstrategien forventes gennemført i løbet af år 2 og 3. Det samlede budget er 3 650 000 DKK eks. moms.

Rammeaftalen er ikke eksklusiv, hvorfor Miljøstyrelsen forbeholder sig ret til at indgå kontrakt med 3.-part om udvikling af nye elementer inden for de afsatte driftsbudgetmidler op til 1 000 000 DKK eks. moms per år i år 2 og 3.

Webportalen forventes udarbejdet i Miljøministeriets CMS-system Go Basic, som er bygget på Umbraco, og skal overholde regler i Miljøministeriets designmanual mht. skrifttyper, logo, farvepalette osv.

Fokusområder i rammeaftalen vil være at øge viden og ændre adfærd inden for bæredygtigt forbrug og affaldsforebyggelse, herunder cirkulær økonomi og deleøkonomi. Gennem nudging og handlingsorienteret kommunikation vil formålet være at gøre det nemt for målgruppen at gøre sin hverdag grøn.

Indholdsmæssigt vil rammeaftalen overordnet bestå af leverancer inden for:

A. Forarbejde / indledende analyser og strategiplanlægning:

— Forarbejde / indledende analyser og strategiplanlægning omfatter alle aktiviteter til kortlægning af eksisterende viden, dialog med relevante interessenter, herunder behovsanalyse, samt etablering af en formidlingsstrategi, der kan sikre udbredelse af webportalen og til fremme af adfærdsændringer i forhold til bæredygtigt forbrug og reduktion af affald.

B. Udvikling og test af webportal samt udvikling af modul om deleøkonomi:

— Udvikling af webportal omfatter alle aktiviteter til udvikling, implementering, test og lancering af webportalen, herunder udvikling af særligt modul om deleøkonomi og oversigt over leje-, låne-, donations-, genbrugs- og reparationsmuligheder. I forbindelse med planlægning/udvikling af webportalen, skal leverandøren sammen med Miljøstyrelsens projektleder i dialog med Miljøstyrelsens Service om muligheder for eventuel udvikling af nye elementer/moduler, som ikke allerede er til rådighed i Go-basic samt tage stilling til, om løsningen skal integreres direkte på www.mst.dk eller om der er behov for et selvstændigt site i Go Basic.

C. Formidling og udbredelse af webportal:

— Formidling og udbredelse af webportal omfatter alle aktiviteter til gennemførelse af den udarbejdede strategi til formidling og udbredelse af webportalen.

D. Drift og vedligehold

— Drift og vedligehold omfatter alle aktiviteter til drift, vedligehold og ajourføring af webportal i rammeaftalens 3-årige driftsperiode, herunder moderering af interaktive moduler/ debat samt fejlrettelser, opdateringer mv.

E. Udvikling af nye elementer til webportalen

— Udvikling af nye elementer til webportalen omfatter ny udvikling af moduler til webportalen i driftsperioden inden for de afsatte budgetmidler i år 2 og 3. Det kan eksempelvis dreje sig om udvikling af apps eller materialer inden for nye fagområder, samt rådgivning af Miljøstyrelsen i forbindelse med udvikling heraf. Rådgivning vil være i form af konsulentbistand til brug for videreudvikling af webportalen og andre applikationer, der relaterer sig hertil. Udvikling vil være i form af selvstændige udviklingsprojekter, der kan igangsættes af kunden, f.eks. ved behov for nye miljøfaglige moduler inden for områder, hvor der viser sig at være behov for ny eller supplerede materiale, information og viden.

Udbuddet vil dække alle omkostninger forbundet med rammeaftalens gennemførelse, herunder også transportomkostninger, omkostninger til rejser, hotelophold, kontorophold samt alle øvrige omkostninger forbundet med løsning af den udbudte ydelse.

Miljøstyrelsen ønsker med udbuddet at indgå en rammeaftale med én leverandør / ét konsortium.

Det forventes, at den juridiske person som ansøger om prækvalifikation, agerer som full-service lead-bureau i samarbejde med Miljøstyrelsen, og dermed er i stand til at tilbyde kompetencer inden for ovennævnte elementer i rammeaftalen til attraktive priser for Miljøstyrelsen. Leverandøren skal kunne varetage alle Miljøstyrelsens markedsføringsopgaver i forbindelse med formidling og udbredelse af webportalen på baggrund af den valgte formidlingsstrategi.

II.1.6)CPV-glossaret (common procurement vocabulary)

72421000, 90700000, 90714100, 72222000, 72222300, 72212000, 72212220, 79340000, 79341400, 79341100

II.1.7)Oplysninger om WTO-aftalen om offentlige indkøb

Dette udbud er omfattet af WTO-aftalen om offentlige indkøb: ja

II.1.8)Delaftaler

Kontrakten er opdelt i delaftaler: nej

II.1.9)Oplysninger om alternative tilbud

Alternative tilbud vil blive taget i betragtning: nej

II.2)Kontraktens mængde eller omfang
II.2.1)Samlet mængde eller omfang:

Anslået værdi eksklusive moms:

interval: mellem 1 650 000 og 3 650 000 DKK

II.2.2)Oplysninger om optioner

Optioner: nej

II.2.3)Oplysninger om forlængelse

Denne kontrakt kan forlænges: nej

II.3)Kontraktens varighed eller frist for dens opfyldelse

Varighed i måneder: 48 (fra tildeling af kontrakten)

Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger

III.1)Kontraktbetingelser
III.1.1)Sikkerhedsstillelse og garantier, som forlanges:
III.1.2)De vigtigste finansierings- og betalingsvilkår og/eller henvisning til relevante bestemmelser herom:

Betalingsbetingelser m.v. fremgår af udbudsmaterialet. Der henvises endvidere til påkrævet elektroniskfakturering og mulighed for elektronisk ordre i henhold til lovbekendtgørelse nr. 798 af 28.6.2007 om offentlige betalinger m.v. med senere ændringer. Lovbekendtgørelsen kan hentes på: www.retsinfo.dk

III.1.3)Retlig form, som kræves af den sammenslutning af økonomiske aktører, ordren tildeles:

Hvis en anmodning afgives af et konsortium omfattende flere juridiske personer, skal de juridiske personer hver især angives klart og entydigt, og der skal derudover angives en fælles befuldmægtiget, som ordregiver med bindende virkning for konsortiet kan indgå rammeaftale med. Deltager i et konsortium hæfter solidarisk. Såfremt et konsortium får tildelt rammeaftalen, skal hvert medlem af konsortiet afgive skriftlig erklæring om solidarisk hæftelse for rammeaftalens opfyldelse.

At indgå i et konsortium vil sige, at flere virksomheder slutter sig sammen for i fællesskab at løse det udbudte projekt, som f.eks. ville have været for stor at løse enkeltvis. Anvendelse af underleverandører ved løsning af projektet er ikke et konsortium.

I det omfang ansøger er et konsortium, skal de neden for angivne erklæringer og oplysninger under pkt. 4.2.4, »Betingelser for at deltage«, pkt. 4.2.5, »Ansøgers finansielle og økonomiske egnethed« og pkt. 4.2.6, »Ansøgers tekniske og/eller faglige egnethed« afleveres for samtlige konsortiedeltagere.

Konsortiet skal dog blot samlet set leve op til mindstekravene i nærværende udbudsvilkår og udbudsbekendtgørelsen.

Hvis ansøger agter at anvende underleverandører til opfyldelse af rammeaftalen eller dele heraf, skal navnene på underleverandørerne angives klart og entydigt i anmodningen, samt til hvilke dele af rammeaftalens opfyldelse disse anvendes.

I fald, der vedlægges referencer vedrørende eventuelle underleverandører, vil disse indgå i evalueringen. Det bemærkes dog, at leverandøren er ansvarlig og hæfter for eventuelle underleverandørers arbejde.

De neden for angivne erklæringer og oplysninger skal ikke afleveres for underleverandører, da leverandøren er ansvarlig og hæfter for eventuelle underleverandørers arbejde. Dog kan der tilføjes referencer for underleverandører, maks. 2 ud af de i alt 5 referencer.

Anvendes underleverandører skal erklæring om andre enheders formåen udfyldes og vedlægges anmodningen om deltagelse. Erklæring om andre enheders formåen kan hentes på: http://mst.dk/service/om-miljoestyrelsen/udbud-og-e-fakturering/aktuelle-udbud/

III.1.4)Andre særlige vilkår

Der gælder særlige vilkår for opfyldelse af kontrakten: nej

III.2)Betingelser for deltagelse
III.2.1)De økonomiske aktørers personlige forhold, herunder krav om optagelse i erhvervs- eller handelsregister

Oplysninger og formaliteter, som er nødvendige for at vurdere, om kravene er opfyldt: Ordregiver vil foretage en bedømmelse af ansøgers egnethed til at opfylde den udbudte rammeaftale. Egnethedsbedømmelsen vil omfatte ansøgers egne forhold, økonomiske egnethed og tekniske egnethed.

Ansøgere, der er dømt for én eller flere af de former for kriminalitet, der er nævnt i udbudsdirektivets artikel 45, stk. 1, eller som er omfattet af et eller flere af de forhold, der er nævnt i udbudsdirektivets artikel 45, stk. 2, litra a-c, vil blive udelukket fra udbudsforretningen.

Ansøger skal derfor udfylde og underskrive den i bilag 1 vedlagte tro og love erklæring.

Ansøger skal herudover i henhold til lovbekendtgørelse nr. 336 af 13.5.1997 om begrænsning af skyldners muligheder for at deltage i offentlige udbudsforretninger også udfylde og underskrive den i bilag 2 vedlagte tro og love erklæring.

Der skal udarbejdes og vedlægges en generel beskrivelse af ansøgers virksomhed, indeholdende følgende oplysninger:

— ejerforhold

— selskabsform

— CVR-nummer

— adresse

— navn, e-mail og telefonnummer til kontaktperson.

Ordregiver kan efter tilbudsfristen kræve, at den tilbudsgiver, man ønsker at indgå rammeaftale med, fremsender en fuld serviceattest udstedt af Erhvervsstyrelsen som yderligere dokumentation, inden kontrakten underskrives. Serviceattesten må tidligst være udstedt 3 måneder før tilbudsfristens udløb.

III.2.2)Økonomisk og finansiel kapacitet

Oplysninger og formaliteter, som er nødvendige for at vurdere, om kravene er opfyldt: Ansøger skal som dokumentation for den økonomiske egnethed vedlægge følgende:

— Fremlæggelse af virksomhedens seneste revisorgodkendte årsregnskab eller uddrag heraf med nøgletal for omsætning og egenkapital for de seneste 2 år.

— Erklæring om, at der siden seneste godkendte årsregnskab ikke er indtrådt væsentlige ændringer i virksomhedens økonomiske situation. Erklæring afgives af bank, revisor, virksomhedens administrerende direktør eller økonomichef under strafansvar.

Erklæringen udstedes til nærværende udbud og skal derfor være dateret efter datoen for udbuddets offentliggørelse. Erklæringen skal udtale sig om virksomhedens økonomiske situation i perioden fra seneste godkendte regnskabsår og indtil erklæringen udstedes.

— Dokumentation for, at ansøger har eller kan få den for rammeaftalen relevante erhvervsansvarsforsikring. Dokumentationen skal være i form af enten kopi af forsikringspolice, forsikringsbevis indeholdende dækningsområde samt dækningssummer udstedt af forsikringsselskab eller tilsagn fra anerkendt forsikringsselskab om tegning af erhvervsansvarsforsikring gældende fra underskrivelse af kontrakten.

Ansøger kan basere sig på underleverandørers økonomiske kapacitet, til opfyldelse af minimumskrav. I sådanne tilfælde skal erklæringen om andre enheders formåen udfyldes og vedlægges anmodningen om deltagelse. Erklæringen om andre enheders formåen kan hentes på: http://mst.dk/service/om-miljoestyrelsen/udbud-og-e-fakturering/aktuelle-udbud/

Ved sammenslutninger af økonomiske aktører (konsortier) skal oplysningerne gives for hver enkelt ansøger. Konsortiet skal dog blot samlet set leve op til mindstekravene i udbudsvilkår og udbudsbekendtgørelsen.

Såfremt ansøger ikke kan fremlægge den krævede dokumentation, skal ansøger søge sin økonomiske og finansielle egnethed godtgjort på anden vis ved at fremsende dertil egnede dokumenter. Ansøger skal i givet fald henvise til det forhold, som ansøger påberåber sig som gyldig grund for ikke at fremlægge det efterspurgte materiale.

Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves: Som minimumskrav for finansiel og økonomisk egnethed kræves:

— At ansøger i det senest afsluttede regnskabsår havde en positiv egenkapital

— At ansøger i det senest afsluttede regnskabsår havde en nettoomsætning på mindst 3 000 000 DKK.

Dokumentation for opfyldelse af mindstekrav skal være indeholdt i det krævede årsregnskab og være vedlagt anmodningen.

III.2.3)Teknisk kapacitet

Oplysninger og formaliteter, som er nødvendige for at vurdere, om kravene er opfyldt:

Ansøger skal som dokumentation for den tekniske og faglige egnethed vedlægge følgende:

— Der skal vedlægges maks. 5 referencer for projekter, som ansøger har udført inden for det udbudte område de seneste 3 år. Hver reference bør maksimalt udgøre 2 A4 sider.

— Referencelisten skal indeholde følgende oplysninger:

— kontaktperson hos den virksomhed/offentlige institution som projektet er udført for

— kontraktperiode

— kontraktens samlede budget.

— Beskrivelse af opgaven, herunder i hvilket omfang den refererede opgave indeholdt en kombination af strategisk planlægning og udvikling og drift af webportal samt eventuelt tilhørende app-løsninger. Angivelse af konkrete resultater for referencen, fordelt på henholdsvis:

• Hvorvidt referencen har medført aktivering (adfærdsændring) hos målgruppen

• Hvorvidt referencen har medført forøgelse af kendskab til markedsført produkt / ydelse hos målgruppe(r)

Referenceliste kan hentes på http://mst.dk/service/om-miljoestyrelsen/udbud-og-e-fakturering/aktuelle-udbud/

— Referencerne bør samlet set illustrere ansøgers erfaring med udarbejdelse og gennemførelse af kommunikationsstrategi for opbygning og formidling af webportaler til relevant målgruppe, udvikling af strukturlayout og programmering af webportaler samt apps, brugertest, drift og ajourføring af webportaler samt kendskab til området for bæredygtigt forbrug og affaldsforebyggelse.

— Beskrivelse af ansøgers organisation, antal ansatte, faglige kvalifikationer for de ansatte i relation til det udbudte projekt, herunder med angivelse af ansøgers miljøfaglige viden. Der skal ikke vedlægges CV'er.

Såfremt ansøger af gyldig grund, f.eks. at virksomheden er ny aktør på området, ikke kan fremlægge den krævede dokumentation for reference, skal ansøger søge sin tekniske kapacitet godtgjort på anden vis ved at fremsende dertil egnede dokumenter. I så fald skal ansøger også henvise til det forhold, som ansøger påberåber sig som gyldig grund for ikke at fremlægge det efterspurgte materiale.

Ordregiver forbeholder sig ret til at kontakte de oplyste referencer for at berigtige indholdet af de oplyste referencer.

Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves:

Som minimumskrav for teknisk og / eller faglig egnethed kræves:

— At ansøger vedlægger mindst 1 reference vedrørende udvikling, drift og formidling af en webportal eller en tilsvarende opgave.

— At ansøger vedlægger mindst 1 reference vedrørende udvikling og drift af webløsning med brug af Umbraco, der afspejler ansøgers overordnede kompetencer inden for dette system.

— At ansøger i mindst 1 reference dokumenterer ansøgers kendskab til området for bæredygtigt forbrug og/eller affaldsforebyggelse.

III.2.4)Oplysning om reserverede kontrakter
III.3)Specifikke vilkår for tjenesteydelseskontrakter
III.3.1)Oplysninger om en bestemt profession

Udførelse af tjenesteydelsen er forbeholdt en bestemt profession: nej

III.3.2)Medarbejdere, der skal udføre tjenesteydelsen

Juridiske personer bør anføre navne på og faglige kvalifikationer for de medarbejdere, der skal udføre tjenesteydelsen: nej

Del IV: Procedure

IV.1)Type procedure
IV.1.1)Type procedure

Begrænset

IV.1.2)Grænse for, hvor mange økonomiske aktører der vil blive opfordret til at afgive bud eller deltage

Forventet antal økonomiske aktører: 5

Objektive kriterier for valg af det begrænsede antal kandidater: Hvis der er flere ansøgere, der opfylder udvælgelseskriterierne, end det angivne antal der ønskes prækvalificeret, vil den ordregivende myndighed ved vurderingen af, hvilke ansøgere der er bedst egnede som tilbudsgivere, lægge vægt på nedenstående kriterier:

— Dokumentation i referencer af ansøgers erfaring med leverance af tilsvarende ydelser som den udbudte ydelse, i de seneste 3 år.

— Ansøgers samlede kompetencegrundlag, herunder faglige kvalifikationer for leverance af udvikling, drift og formidling af webportaler til kunder, i de seneste 3 år. Det vægter positivt at ansøger dokumenterer erfaring med udvikling i Umbraco.

— Ansøgers samlede kompetencegrundlag inden for miljøfaglig viden samt erfaring og viden om bæredygtigt forbrug og affaldsforebyggelse.

IV.1.3)Reduktion af antallet af økonomiske aktører under forhandlingerne eller dialogen
IV.2)Tildelingskriterier
IV.2.1)Tildelingskriterier

Det økonomisk mest fordelagtige bud vurderet på grundlag af de kriterier, der er anført i specifikationerne, i opfordringen til at afgive bud eller til at forhandle eller i det beskrivende dokument

IV.2.2)Oplysninger om elektronisk auktion

Der vil blive anvendt elektronisk auktion:: nej

IV.3)Administrative oplysninger
IV.3.1)Sagsnummer hos den ordregivende myndighed:
IV.3.2)Har der været tidligere offentliggørelse(r) om samme kontrakt?

nej

IV.3.3)Vilkår for adgang til specifikationer og yderligere dokumenter eller beskrivende dokumenter

Skal der betales for dokumenterne?: nej

IV.3.4)Frist for modtagelse af bud eller ansøgninger om deltagelse

18.5.2015 - 12:00

IV.3.5)Dato for afsendelse til udvalgte kandidater af opfordringer til at afgive bud eller at deltage

21.5.2015

IV.3.6)Sprog, der må benyttes ved afgivelse af bud eller ansøgninger om deltagelse

dansk.

IV.3.7)Minimumsperiode, i hvilken den bydende er forpligtet af sit bud
IV.3.8)Åbning af bud

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.1)Oplysninger om gentagelse

Dette er et tilbagevendende offentligt indkøb: nej

VI.2)Oplysninger om EU-midler

Kontrakten vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej

VI.3)Yderligere oplysninger

Ved aflevering af anmodning om deltagelse på den i pkt. I.1 anførte adresse bedes anmodningen mærket »prækvalifikation vedr. udbud af webportal Miljøvejviseren«, EU-udbudsnummer samt »Må ikke åbnes i postmodtagelsen«.

Miljøstyrelsen gør opmærksom på følgende forhold vedrørende deltagelse fra samme juridiske enhed som en del af flere ansøgere:

— Hver ansøger kan alene indsende 1 ansøgning. Såfremt samme juridiske enhed er en del af flere ansøgere, f.eks. selv indgiver egen ansøgning, men samtidig indgår som deltager i et konsortium, der ansøger, skal ansøgerne sikre, at samme juridiske enheds deltagelse ikke medfører mulighed for gensidigt at påvirke indholdet af de forskellige tilbudsgivere tilbud.

Såfremt ansøger opfatter elementer i materialet som uklare eller uhensigtsmæssige, opfordres ansøger til at stille uddybende spørgsmål.

Ordregiver skal som følge af ligebehandlingsprincippet behandle alle ansøgere lige. Dette indebærer bl.a., at ordregiver skal give alle ansøgere samme informationer under udbudsforretningen.

Ansøger kan skriftlig stille spørgsmål til udbudsvilkårene og udbudsforretningen i øvrigt.

Alle spørgsmål, der modtages senest 14 dage inden udløbet af ansøgningsfristen, vil blive besvaret. Spørgsmål, der modtages senere end 14 dage før ansøgningsfristen, vil alene blive besvaret i det omfang, besvarelse kan ske senest 6 dage inden udløbet af ansøgningsfristen. Spørgsmål, der modtages senere end 6 dage inden udløbet af ansøgningsfristen, vil ikke blive besvaret.

VI.4)Klageprocedurer
VI.4.1)Organ med ansvar for klageprocedurerne

Klagenævnet for Udbud
Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17
2100 København Ø.
DANMARK

+45 35291000
http://klfu.dk

VI.4.2)Indgivelse af klager

Præcise oplysninger om klagefrist(er): Frister for og procedurer for klager fremgår af »lov om håndhævelse af udbudsreglerne«, lov nr. 492 af 12.5.2010 med senere ændringer.

Klager skal indgives til Klagenævnet for Udbud inden 45 kalenderdage efter, at ordregiver har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiver har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.

Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underretteordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstill-perioden. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i standstill-perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen.

VI.4.3)Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om indgivelse af klager

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
DANMARK

+45 41715000
http://www.kfst.dk

VI.5)Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:

16.4.2015

Send til en kollega

0.063