23948sdkhjf

Fakta om udbudet

Offentliggjort
19.06.2014
Udbudstype
Begrænset udbud

Anmodning om deltagelse

Til
27.06.2014 Kl. 12:00

Udbyder

Styrelsen for Slotte og Kultur- ejendomme

Ingeniørrådgivning i forbindelse med renovering af voldmurene på Frederiksborg Slot


Styrelsen for Slotte og Kultur- ejendomme

Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme gennemfører for tiden fase 1 af genopretningen af voldmurene i ydre slotsgård, beliggende vest for Frederiksborg Slot. Fase 1 forventes afsluttet omkring årsskiftet 2014/2015.

Fase 2 af genopretningen af voldmurene igangsættes efter sommerferien og omfatter genopretning af voldmuren syd for hovedslottet, mellem Slotsherrens Hus og Kancellihuset. Desuden forventes, at genopretning af en mindre strækning voldmur øst for Kancellihuset og en renovering af granitkvadre nedenfor nævnte bygninger, herunder nedtagning og genopførelse af balustrader, indgår i projektet. Produktion af nye sandstenskvadre varetages af anden rådgiver.

Projekteringen og gennemførelsen af genopretningsarbejderne skal gennemføres i samarbejde med Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme. Det forventes, at Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme selv vil varetage projekteringsledelse, byggeledelse og sikkerheds- og sundhedsarbejde.

De nødvendige bygge- og anlægsarbejder forventes udbudt i en hovedentreprise på tilsvarende vis som arbejderne i forbindelse med fase 1.

Voldmurene er anlagt i starten af 1600 tallet i forbindelse med opførelsen af Christian d. 4’s Frederiksborg Slot. Voldmurene består af store granitkvadre med bagvedliggende ballastmurværk op mod jord og belægninger. Oven på voldmuren er placeret en balustrade af sandsten som rækværk mod voldgrav. Voldmurene er senest renoveret i starten af 1800 tallet og der er siden da udført partielle genopretningsarbejder.

Voldmurskonstruktionen er sammenbundet med smedejernsankre, som er gennemtærende. Svigtende fuger har gennem årene tilført fugt til murværket med nedbrud til følge. Dette har ført til, at granitvoldmurene er sammensunkne og buler ud på midten, ligesom der ses udskridning af granitkvadre. Balustrader af sandsten er delvist nedbrudte og har mistet evnen til at fungere som effektivt rækværk.

Genopretningsprojektet består i hovedtræk af
• nedtagning af balustrader og granitkvadre, der nummereres og lægges i depot
• frigravning af bagvedliggende ballastmurværk
• udskiftning af den nedbrudte del af murværket med nye teglsten
• etablering af permanente jordankre fra ydersiden af muren
• genopførelse af granitvoldmur, der sammenbindes med renoveret bagmur
• genopførelse af sandstensbalustrade ovenpå voldmur til dels med nye sandstenselementer

Projektering og udførelse skal ske med respekt for kulturarven og efter traditionelle metoder.

Ingeniørrådgivning skal bidrage til udarbejdelse af nødvendigt genopretningsprojekt, deltage i projektopfølgning og forestå fagtilsynet.

Projektering af arbejdet forventes gennemført i perioden ultimo august til primo december 2014. Gennemførelsen af bygge- og anlægsarbejderne forventes gennemført fra januar til december 2015.

Deadline: 27-06-2014 kl. 12.00

Tildelingskriterier: Økonomisk mest fordelagtige bud

Udvælgelseskriterier:
For at deltage skal ansøger anføre følgende oplysninger:
(1) Ansøgers firmanavn, adresse, CVR.-nr., kontaktperson, dennes e-mail og tlf.nr.

(2) Liste omfattende maks. 10 referencer over sammenlignelige opgaver, som ansøgeren har udført rådgivning til indenfor de seneste 3 år med angivelse af:
• Beskrivelse af opgaven med angivelse af hovedstørrelser
• Beskrivelse af ansøgerens ydelser
• Udførelsestidsperiode for rådgivningen

(3) Oplysning om antal medarbejdere hos ansøger, der har kompetencer indenfor tilsvarende eller sammenlignelige opgaver. Der ønskes IKKE indsendt CV’er.

Særligt vedr. yderligere materiale:
Der foreligger ikke yderligere materiale, der kan rekvireres.

Grænse for, hvor mange økonomiske aktører, der vil blive opfordret til at afgive tilbud:
2-3. Kun ansøgere, der dokumenterer solid erfaring med tilsvarende eller sammenlignelige opgaver, kan forvente at opnå prækvalifikation.

Udvalgte tilbudsgivere skal forvente samtidig med tilbudsafgivelse at skulle afgive:
(1) Tro- og love erklæring om, at ansøger ikke har ubetalt forfalden gæld til det offentlige på over 100.000 DDK jf. lovbekendtgørelse nr. 336 af 13. maj 1997 om begrænsning af skyldneres muligheder for at deltage i offentlige udbudsforretninger.

Det forventes, at ingeniørrådgiveren har erfaring med håndtering af natursten, med byggeri i vand og jord og med projekter i en historisk kontekst med respekt for kulturarven.

Prækvalifikation forventes foretaget i uge 27. Der gøres opmærksom på, at tilbudsperioden for de udvalgte tilbudsgivere er i sommerperioden på et givet tidspunkt fra uge 28 til uge 32. Nærmere oplysning herom vil fremgå af udbudsmaterialet.

Ansøgning om prækvalifikation fremsendes i en digital udgave til mailadressen, som står anført under ”kontaktperson”.

CPV kode 71300000-1 - Ingeniørvirksomhed
SMV venligt: Ja
Kontaktperson: Johan Dyssel, E-mail: jad@slke.dk, telefon: +45 21282488

Send til en kollega

0.047