23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2016/S 187-335361
Offentliggjort
28.09.2016
Udbudstype
Offentligt udbud

Bestilling af materiale

http://www.biofos.dk/udbud

Indlevering af tilbud

Til
01.11.2016 Kl. 13:00

Addresse
Biofos A/S
Refshalevej 250
1432 København

Udbyder

Biofos A/S

Vindere

Aftale om levering, idriftsættelse og årlig service af slamspejlsmålere

(03.02.2017)
HACH LANGE ApS
Åkandevej 21
2700 Brønshøj

Aftale om levering, idriftsættelse og årlig service af slamspejlsmålere


Biofos A/S

Udbudsbekendtgørelse

Varer

Direktiv 2014/24/EU

Del I: Ordregivende myndighed

I.1) Navn og adresser
Biofos A/S
25601920
Refshalevej 250
København
1432
Danmark
Kontaktperson: Jeppe Lund
E-mail: jl@biofos.dk
NUTS-kode: DK011

Internetadresse(r):

Overordnet internetadresse: http://www.biofos.dk

I.2) Fælles udbud
I.3) Kommunikation
Udbudsmaterialet er gratis, ubegrænset og fuldt tilgængeligt på: http://www.biofos.dk/udbud
Yderligere oplysninger fås på den ovennævnte adresse
Bud eller ansøgninger om deltagelse skal sendes til den ovennævnte adresse
I.4) Type ordregivende myndighed
Offentligretligt organ
I.5) Hovedaktivitet
Generelle offentlige tjenester

Del II: Genstand

II.1) Udbuddets omfang
II.1.1) Betegnelse:

 

Aftale om levering, idriftsættelse og årlig service af slamspejlsmålere.

 

II.1.2) Hoved-CPV-kode
42996000
II.1.3) Kontrakttype
Varer
II.1.4) Kort beskrivelse:

 

Udbuddet omfatter løbende levering og idriftsættelse af i alt 64 slamspejlsmålere og en række controllere til Renseanlæg Lynetten og Renseanlæg Damhusåen samt aftale på årlig service. Serviceaftalen udbydes for en 5-årig periode. Montering af slamspejlsmålerne indgår ikke som en del af aftalen, men monteres af anden part. Efter montering skal tilbudsgiver idriftsætte slamspejlsmålerne. Levering og idriftsættelse af de sidste slamspejlsmålere og controllere forventes at være senest den 1.5.2017. Herefter træder serviceaftalen i kraft.

 

II.1.5) Anslået samlet værdi
II.1.6) Oplysninger om delkontrakter
Kontrakten er opdelt i delkontrakter: nej
II.2) Beskrivelse
II.2.1) Betegnelse:
II.2.2) Supplerende CPV-kode(r)
50000000
90420000
II.2.3) Udførelsessted
NUTS-kode: DK011
Hovedudførelsessted:

 

Der skal leveres, idriftsættes og foretages årlig service af slamspejlsmålere på BIOFOS' Rensningsanlæg Lynetten og Rensningsanlæg Damhusåen.

 

II.2.4) Beskrivelse af udbuddet:

 

BIOFOS skal have tilbud på levering og idriftsættelse af 64 slamspejlsmålere (inkl. tilslutningsboks ved måler) samt nødvendige antal controllere (inkl. materialer til montering/ophæng og kabling mellem slamspejlsmålere ogcontroller) samt service i 5 år. Montering foretages af anden part.

 

II.2.5) Tildelingskriterier
de nedenfor anførte kriterier
Pris
II.2.6) Anslået værdi
II.2.7) Varighed af kontrakten, rammeaftalen eller det dynamiske indkøbssystem
Start: 19/12/2016
Slut: 01/05/2017
Denne kontrakt kan forlænges: nej
II.2.10) Oplysninger om alternative tilbud
Alternative tilbud vil blive taget i betragtning: nej
II.2.11) Oplysninger om optioner
Optioner: ja
Beskrivelse af optioner:

 

Tilbudsgiver skal som option tilbyde beslag til slamspejlsmålerne. Ordregiveren vil senest kort efter kontraktindgåelse orientere tilbudsgiver om, hvorvidt ordregiver ønsker at gøre brug af optionen. Optionen ønskes tilbudt med henblik på at afklare, om tilbudsgivers beslag er en mere optimal løsning end det hejsebeslag, der anvendes på Renseanlæg Lynetten i dag.

 

II.2.12) Oplysninger om elektroniske kataloger
II.2.13) Oplysninger om EU-midler
Udbuddet vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej
II.2.14) Yderligere oplysninger

 

Den i pkt. II.2.7) Varighed af kontrakten, rammeaftalen eller det dynamiske indkøbssystem nævnte periode er ordregivers bedste skøn for leverancen.

Ordregiver har ikke opdelt kontrakten i delkontrakter af markedsmæssige og økonomiske grunde. Der er en naturlig sammenhæng mellem at leverandøren både leverer leverancen og fortager service. Af driftsmæssige årsager er det at foretrække med en lev.

 

Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger

III.1) Betingelser for deltagelse
III.1.1) Egnethed til at udøve en erhvervsaktivitet, herunder krav om optagelse i erhvervs- eller handelsregistre
Liste over og kort beskrivelse af betingelser:

 

Ordregiver skal udelukke tilbudsgivere, der er omfattet af de obligatoriske udelukkelsesgrunde, der fremgår af udbudslovens §§ 135 og 136. Derudover vil ordregiver udelukke tilbudsgivere, der er omfattet af de frivillige udelukkelsesgrund i udbudslovens § 137, der er nævnt nedenfor.

Det fælles europæiske udbudsdokument fungerer som foreløbigt bevis for, at tilbudsgiver ikke er omfattet af en udelukkelsesgrund og skal afleveres i forbindelse med afgivelse af tilbuddet. Inden aftalen indgås skal den tilbudsgiver, som ordregiveren har besluttet at tildele aftalen til, fremlægge dokumentation for de oplysninger, der er afgivet i det fælles europæiske udbudsdokument. Dokumentation for overholdelse af § 135, stk. 1 + 3 samt § 137 kan fremlægges som en serviceattest eller tilsvarende dokumentation, udbudslovens § 153. Hvis tilbudsgiver vælger at fremlægge en serviceattest, må denne højst være 6 måneder gammel på tidspunktet for tilbudsfristens udløb.

Det fremgår af § 135, at tilbudsgivere der ved endelig dom er dømt eller har vedtaget bødeforlæg for nedenstående grunde skal udelukkes fra deltagelse i udbudsproceduren:

Stk. 1

— handlinger begået som led i en kriminel organisation

— bestikkelse

— svig

— terrorhandlinger eller strafbare handlinger med forbindelse til terroraktivitet

— hvidvaskning af penge eller finansiering af terrorisme

— overtrædelse af straffelovens § 262 a eller, for så vidt angår en dom fra et andet land angående børnearbejde og andre former for menneskehandel.

Stk. 2. Ordregiveren skal udelukke en ansøger eller en tilbudsgiver, når en person, der er dømt ved endelig dom eller vedtaget bødeforlæg for de handlinger, som er nævnt i stk. 1, er medlem af ansøgerens eller tilbudsgiverens bestyrelse, direktion eller tilsynsråd. Ordregiveren skal ligeledes udelukke en ansøger eller tilbudsgiver, hvis den dømte person har beføjelse til at repræsentere, kontrollere eller træffe beslutninger i ansøgerens eller tilbudsgiverens bestyrelse, direktion eller tilsynsråd.

Stk. 3. Ordregiveren skal udelukke en ansøger eller en tilbudsgiver, der har ubetalt forfalden gæld på 100 000 DKK eller derover til offentlige myndigheder vedrørende skatter, afgifter eller bidrag til sociale sikringsordninger i henhold til dansk lovgivning eller lovgivningen i det land, hvor ansøgeren eller tilbudsgiveren er etableret.

Det fremgår af § 136, at ordregiver skal udelukke en ansøger eller en tilbudsgiver fra deltagelse i en udbudsprocedure, når ordregiveren kan påvise, at

— en interessekonflikt i forhold til det pågældende udbud ikke kan afhjælpes effektivt med mindre indgribende foranstaltninger,

— en konkurrencefordrejning som omhandlet i § 39 som følge af den forudgående inddragelse af de økonomiske aktører i forberedelsen af udbudsproceduren i forhold til det pågældende udbud ikke kan afhjælpes med mindre indgribende foranstaltninger eller

— tilbudsgiveren i det pågældende udbud har givet groft urigtige oplysninger, har tilbageholdt oplysninger eller ikke er i stand til at fremsende supplerende dokumenter vedrørende udelukkelsesgrundene i § 135, stk. 1 eller 3, og, hvis det er relevant, i § 137, stk. 1, nr. 2 eller 7, de fastsatte minimumskrav til egnethed i §§ 140-144 eller udvælgelsen i § 145.

I henhold til udbudslovens § 137 vil tilbudsgiver blive udelukket fra deltagelse i en udbudsprocedure, hvis de er omfattet af:

— tilbudsgiveren er erklæret konkurs eller er under insolvens- eller likvidationsbehandling, hvis dennes aktiver administreres af en kurator eller af retten, hvis denne er under tvangsakkord, hvis dennes erhvervsvirksomhed er blevet indstillet eller denne befinder sig i en lignende situation i henhold til en tilsvarende procedure, der er fastsat i national lovgivning, hvor ansøgeren eller tilbudsgiveren er hjemhørende,

— ordregiveren har tilstrækkelige plausible indikationer til at konkludere, at ansøgeren eller tilbudsgiveren har indgået en aftale med andre økonomiske aktører med henblik på konkurrencefordrejning.

 

III.1.2) Økonomisk og finansiel kapacitet
Liste over og kort beskrivelse af udvælgelseskriterier:

 

1) Oplysninger om tilbudsgivers samlede omsætning i de seneste tre afsluttede regnskabsår.

2) Oplysninger om tilbudsgivers egenkapital i de seneste tre afsluttede regnskabsår.

Inden aftalen indgås skal den tilbudsgiver, som ordregiveren har besluttet at tildele aftalen til, fremlægge dokumentation for de oplysninger, der er afgivet i det fælles europæiske udbudsdokument. Dokumentation for overholdelse af nr. 1 og nr. 2 kan ske ved fremlæggelse af uddrag af årsregnskaberne eller tilsvarende dokumentation.

Såfremt ansøger ikke kan fremlægge ovennævnte oplysninger vedrørende sin finansielle og økonomiske kapacitet (f.eks. fordi ansøger er etableret inden for de seneste tre år), skal tilbudsgiver på ordregivers anmodning fremlægge anden relevant og egnet dokumentation (f.eks. revisorerklæring vedrørende ansøgers kapitalforhold) for sin finansielle og økonomiske kapacitet.

Såfremt tilbudsgiver baserer sig på andre enheders formåen (underleverandører eller andre virksomheder i samme koncern som tilbudsgiver) skal tilbudsgiver godtgøre, at tilbudsgiver kan råde over de ressourcer, der er nødvendige for kontraktens udførelse, f.eks. ved en erklæring eller ved at fremlægge dokumentation for disse enheders tilsagn om at stille de nødvendige ressourcer til rådighed. Der skal ligeledes vedlægges særskilt fælleseuropæisk udbudsdokument for de enheder, tilbudsgiver baserer sig på, i forbindelse med tilbudsafgivelsen.

 

Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves:

 

Ad 1) Minimum samlet omsætning pr. afsluttet regnskabsår: 20 000 000 DKK.

Ad 2) Egenkapitalen skal have været positiv for hvert afsluttet regnskabsår, der oplyses.

 

III.1.3) Teknisk og faglig kapacitet
Liste over og kort beskrivelse af udvælgelseskriterier:

 

3) Liste over de betydeligste tilsvarende eller lignende leveringer af varer indenfor de seneste tre regnskabsår, gerne med angivelse af omtrentligt kontraktbeløb, tidspunkt for levering, navn på den offentlige eller private modtager.

4) Liste over de betydeligste tilsvarende eller lignende udførte tjenesteydelser indenfor de seneste tre regnskabsår, gerne med angivelse af omtrentligt kontraktbeløb, tidspunkt for levering, navn på den offentlige eller private modtager.

Inden aftalen indgås skal den tilbudsgiver, som ordregiveren har besluttet at tildele aftalen til, fremlægge dokumentation for de oplysninger, der er afgivet i det fælles europæiske udbudsdokument.

Yderligere dokumentation for overholdelse af nr. 3 kan ske ved indhentning af attester for tilfredsstillende udførelse og resultat.

Yderligere dokumentation for overholdelse af nr. 4 kan ske ved en nærmere beskrivelse af tjenesteydelsen.

Såfremt tilbudsgiver baserer sig på andre enheders formåen (underleverandører eller andre virksomheder i samme koncern som tilbudsgiver) skal tilbudsgiver godtgøre, at tilbudsgiver kan råde over de ressourcer, der er nødvendige for kontraktens udførelse, f.eks. ved en erklæring eller ved at fremlægge dokumentation for disse enheders tilsagn om at stille de nødvendige ressourcer til rådighed. Der skal ligeledes vedlægges særskilt fælleseuropæisk udbudsdokument for de enheder, tilbudsgiver baserer sig på, i forbindelse med tilbudsafgivelsen.

 

Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves:

 

Ad 3) Minimum tre referencer

Ad 4) Minimum tre referencer.

 

III.1.5) Oplysning om reserverede kontrakter
III.2) Kontraktbetingelser
III.2.2) Kontraktudførelsesvilkår:

 

Betalingsfrist 30 dage netto.

Leverandøren er i aftalens løbetid forpligtet til at sikre, at alle ansatte, som udfører opgaver omfattet af aftalen, er vaccineret mod polio, stivkrampe og Hepatitis A & B. Arbejder skal endvidere udføres i henhold til kloakbekendtgørelsen.

 

III.2.3) Oplysninger om de medarbejdere, der er ansvarlige for kontraktens udførelse

Del IV: Procedure

IV.1) Beskrivelse
IV.1.1) Proceduretype
Offentligt udbud
IV.1.3) Oplysninger om rammeaftale eller dynamisk indkøbssystem
IV.1.4) Oplysninger om reduktion af antallet af løsninger eller tilbud under forhandlingerne eller dialogen
IV.1.6) Oplysninger om elektronisk auktion
IV.1.8) Oplysninger om GPA-aftalen om offentlige udbud
Dette udbud er omfattet af GPA-aftalen: ja
IV.2) Administrative oplysninger
IV.2.1) Tidligere offentliggørelse om samme kontrakt
IV.2.2) Frist for modtagelse af bud eller ansøgninger om deltagelse
Dato: 01/11/2016
Tidspunkt: 13:00
IV.2.3) Forventet dato for afsendelse af opfordringer til at afgive bud eller at deltage til udvalgte ansøgere
IV.2.4) Sprog, der må benyttes ved afgivelse af tilbud eller ansøgninger om deltagelse:
Dansk
IV.2.6) Minimumsperiode, i hvilken den bydende er forpligtet af sit bud
Varighed i måneder: 6 (fra den anførte dato for modtagelse af bud)
IV.2.7) Betingelser for åbning af bud
Dato: 01/11/2016
Tidspunkt: 13:00
Oplysninger om adgangsberettigede personer og fremgangsmåde ved åbning af bud:

 

Tilbudsgiver kan ikke overvære, at tilbuddene åbnes.

 

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.1) Oplysninger om gentagelse
Dette er et tilbagevendende offentligt indkøb: nej
VI.2) Oplysninger om elektroniske arbejdsgange
Elektronisk fakturering accepteres
VI.3) Yderligere oplysninger:

 

Der kræves ingen specifik retlig form, men såfremt tilbudsgivere byder i konsortium, skal deltagerne påtage sig solidarisk ansvar samt udpege en befuldmægtiget, som den ordregivende myndighed med bindende virkning over for konsortiet kan korrespondere med og indgå aftaler med. Dette skal fremgå af tilbuddet. Derudover skal der indgå et fælleseuropæisk udbudsdokument for hver af konsortiedeltagerne.

 

VI.4) Klageprocedurer
VI.4.1) Organ med ansvar for klageprocedurerne
Klagenævnet for Udbud
Nævnenes Hus, Toldboden 2
Viborg
8800
Danmark
Telefon: +45 35291095
E-mail: klfu@erst.dk

Internetadresse:http://www.klfu.dk

VI.4.2) Organ med ansvar for mæglingsprocedurerne
VI.4.3) Klageprocedure
Præcise oplysninger om klagefrist(er):

 

Klage over udbud eller beslutninger omfattet af udbudslovens afsnit II skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidendeom, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.

 

VI.4.4) Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om klageproceduren
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
Valby
2500
Danmark
Telefon: +45 41715000

Internetadresse:http://www.kfst.dk

VI.5) Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:
26/09/2016

Send til en kollega

0.08