23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2022/S 231-665596
Offentliggjort
30.11.2022
Udbudstype
Udbud med forhandling uden forudgående offentliggørelse

Udbyder

Køge Afløb A/S

Vindere

(30.11.2022)
EnviDan A/S
Vejlsøvej 23
8600 Silkeborg

(30.11.2022)
SUEZ Water A/S
Sletvej 2E
8310 Tranbjerg J

Udbygning af Køge Egnens Renseanlæg - MUDP fyrtårnsprojekt


Køge Afløb A/S

Bekendtgørelse med henblik på frivillig forudgående gennemsigtighed

Tjenesteydelser

Retsgrundlag:
Direktiv 2014/24/EU

Del I: Ordregivende myndighed/enhed

I.1) Navn og adresser
Officielt navn: Køge Afløb A/S
CVR-nummer: 30590503
Postadresse: Vasebækvej 40
By: Køge
NUTS-kode: DK02 Sjælland
Postnummer: 4600
Land: Danmark
Kontaktperson: Annelouise Dalgaard Pedersen
E-mail: ADP@horten.dk
Telefon: +45 52344128
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: https://www.klarforsyning.dk/
I.4) Type ordregivende myndighed
Offentligretligt organ
I.5) Hovedaktivitet
Anden aktivitet: Spildevandsaktiviteter

Del II: Genstand

II.1) Udbuddets omfang
II.1.1) Betegnelse:

Udbygning af Køge Egnens Renseanlæg - MUDP fyrtårnsprojekt

II.1.2) Hoved-CPV-kode
90481000 Drift af et spildevandsrensningsanlæg
II.1.3) Kontrakttype
Tjenesteydelser
II.1.4) Kort beskrivelse:

Køge Afløb A/S ("KLAR") står foran en udbygning af renseanlægget i Køge, idet renseanlægget efter en ombygning skal kunne håndtere fjernelse af mikroforurening ("Projektet"). KLAR har indgivet en MUDP-ansøgning, som er baseret på en forudsætning om, at dele af Projektet realiseres i samarbejdet med et konsortium bestående af SUEZ Water A/S ("SUEZ") og EnviDan A/S ("EnviDan"), herefter betegnet "Konsortiet". Med denne bekendtgørelse ønsker KLAR at offentliggøre sin intention om uden udbud at indgå kontrakt med Konsortiet om levering af Projektets teknologipakke (maskin og El/SRO-leverancen), se bekendtgørelsens pkt. II.2.4).

II.1.6) Oplysninger om delkontrakter
Kontrakten er opdelt i delkontrakter: nej
II.1.7) Udbuddets samlede værdi (eksklusive moms)
Værdi eksklusive moms: 73 000 000.00 DKK
II.2) Beskrivelse
II.2.2) Supplerende CPV-kode(r)
42996000 Spildevandsrensningsudstyr
45252200 Udstyr til rensningsanlæg
31712116 Mikroprocessorer
38810000 Industrielle processtyringsanlæg
II.2.3) Udførelsessted
NUTS-kode: DK02 Sjælland
II.2.4) Beskrivelse af udbuddet:

Køge Afløb A/S ("KLAR") står foran en udbygning af renseanlægget i Køge, idet renseanlægget efter en ombygning skal kunne håndtere fjernelse af mikroforurening ("Projektet"). KLAR har i dialog med Køge Kommune besluttet at overopfylde eksisterende lovgivningskrav til fjernelse af mikroforurening, idet KLAR først og fremmest vil fjerne mikroforurening fra hele den spildevandsmængde, der ledes til Køge Egnens renseanlæg - og ikke kun fra spildevandet fra det udvidede Sjællands Universitetshospital som en punktkilde, som lovgivningen foreskriver. Projektets udledningskrav (som fastlagt af Køge Kommune) vil afspejle denne beslutning. Derudover har KLAR indgivet en MUDP-fyrtårnsansøgning vedrørende Projektet. MUDP-fyrtårnsansøgningen indeholder en række supplerende målsætninger for Projektet, herunder at KLAR fremadrettet i højere grad kan afsætte slam som ”klasse A slam”, hvilket også kræver reduktion af mikroforurening i slam. Det er KLAR's vurdering, at realisering af Projektets målsætninger kun kan ske ved anvendelse af en kombination af OxyBlye Bio3 TM og Carbablue UpTM. SUEZ har enerettighederne til begge teknologier/løsninger og har udpeget EnviDan som sin eksklusive samarbejdspartner.

OxyBlye Bio3 TM er en unik løsning, som anvender ozon direkte i eksisterende procestanke (integreret ozonering) på renseanlægget for at fjerne mikroforurening. Dette betyder, at der ikke er behov for at etablere nye tanke til ozonering. Løsningen sikrer, udover fjernelse af mikroforurening fra det behandlede spildevand, også fjernelse af mikroforurening fra slammet og vil således også forbedre kvaliteten af det slam, der afhændes fra anlægget i modsætning til øvrige eksisterende løsninger på markedet. Dette vil være med til at muliggøre, at KLAR fremadrettet i højere grad vil kunne afsætte slam som ”klasse A slam”.

Carbablue UpTM er en ny type aktivt kulfilter, hvor det aktive kul kontinuert udskiftes på baggrund af målinger af effekten med en patenteret online målemetode. Dette vil minimere den samlede OPEX og sikre mere stabil fjernelse af mikroforurening sammenholdt med konventionelle kulfilter-løsninger. Da de to løsninger spiller sammen og skal styres samlet, er det kritisk at disse designes og implementeres som en samlet pakke.

Projektet vil være den første installation på verdensplan, som etablerer OxyBlye Bio3 TM på et renseanlæg med Biodinitro processen og Carbablue UpTM til at fjerne mikroforurening fra kommunalt spildevand. Som beskrevet indledningsvist, er det KLAR's vurdering, at realisering af Projektets målsætninger kun kan ske ved anvendelse af en kombination af OxyBlye Bio3 TM og Carbablue UpTM. SUEZ har enerettighederne til begge teknologier/løsninger og har udpeget EnviDan som sin eksklusive samarbejdspartner. KLAR har endvidere indgivet en MUDP-fyrtårnsansøgning, som er baseret på en forudsætning om, at Projektets teknologipakke (maskin og EL/SRO-leverance) realiseres i samarbejdet med Konsortiet. Den kontrakt, som påtænktes indgået i forlængelse af nærværende bekendtgørelse, omfatter derfor Projektets teknologipakke. Projektets teknologipakke kan beskrives således: Konsortiet SUEZ/EnviDan står for den samlede unikke teknologipakke indeholdende procesdesign, projektering, levering, montage og indkøring af Projektets maskin- og El/SRO-del. Konsortiet SUEZ/EnviDan udarbejder ligeledes et vejledende bygningsdesign, som skal tilpasses teknologipakken, idet detailprojektering og udførelse af bygningsentreprisen udbydes og styres af KLAR sammen med dennes tekniske rådgiver. I konsortiet står SUEZ for design og leverance af maskinudstyret, mens EnviDan har ansvaret for at indarbejde SUEZ’ patenterede teknologier (OxyBlye Bio3 TM og Carbablue UpTM) procesmæssigt i det eksisterende renseanlæg, samt design og leverance af El/SRO-delen af Projektet.

II.2.5) Tildelingskriterier
II.2.11) Oplysninger om optioner
Optioner: nej
II.2.13) Oplysninger om EU-midler
Udbuddet vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: ja
Projektets identifikation:

KLAR har indgivet ansøgning til MUDP om tilskud til Projektet som et fyrtårnsprojekt. Ansøgningen omfatter et beløb på DKK 17.289.863.

II.2.14) Yderligere oplysninger

Del IV: Procedure

IV.1) Beskrivelse
IV.1.1) Proceduretype
Udbud med forhandling uden forudgående offentliggørelse
  • Kun en bestemt økonomisk aktør kan levere de pågældende bygge- og anlægsarbejder, varer eller tjenesteydelser af følgende årsag:
    • manglende konkurrence af tekniske årsager
Forklaring:

Med denne bekendtgørelse ønsker KLAR at offentliggøre sin intention om uden udbud at indgå kontrakt med Konsortiet om levering af Projektets teknologipakke (maskin og El/SRO-leverancen). Projektets teknologipakke omfatter den samlede unikke teknologipakke indeholdende procesdesign, projektering, levering, montage og indkøring af Projektets maskin- og El/SRO-del, jf. bekendtgørelsens afsnit II.2.4).

KLAR står foran en udbygning af renseanlægget i Køge, idet renseanlægget efter en ombygning skal kunne håndtere fjernelse af mikroforurening ("Projektet"). KLAR har i dialog med Køge Kommune besluttet at overopfylde eksisterende lovgivningskrav til fjernelse af mikroforurening, idet KLAR først og fremmest vil fjerne mikroforurening fra hele den spildevandsmængde, der ledes til Køge Egnens renseanlæg - og ikke kun fra spildevandet fra det udvidede Sjællands Universitetshospital som en punktkilde, som lovgivningen foreskriver. Projektets udledningskrav (som fastlagt af Køge Kommune) vil afspejle denne beslutning. Derudover har KLAR indgivet en MUDP-fyrtårnsansøgning vedrørende Projektet. MUDP-fyrtårnsansøgningen indeholder en række supplerende målsætninger for Projektet, herunder at KLAR fremadrettet i højere grad kan afsætte slam som ”klasse A slam”, hvilket også kræver reduktion af mikroforurening i slam. Det er KLAR's vurdering, at realisering af Projektets målsætninger kun kan ske ved anvendelse af en kombination af OxyBlye Bio3 TM og Carbablue UpTM. SUEZ har enerettighederne til begge teknologier/løsninger. Projektet (med de af KLAR formulerede målsætninger) kan derfor ikke realiseres uden inddragelse af SUEZ. Samtidig forudsætter realiseringen af Projektets teknologipakke, at den patenterede teknologi indarbejdes procesmæssigt i renseanlægget i Køge, hvilket bl.a. forudsætter adgang til den af SUEZ patenterede teknologi. SUEZ har udpeget EnviDan som sin eksklusive samarbejdspartner, hvilket udelukker, at Projektets teknologipakke kan realiseres ved brug af andre partnere.

Den kontrakt, som påtænkes indgået i forlængelse af denne bekendtgørelse om forudgående frivillig offentliggørelse, omfatter Projektets teknologipakke, som ikke kan udføres af andre end Konsortiet. De øvrige dele af Projektet, herunder (i) detailprojektering og udførelsen af bygningsentreprisen, samt (ii) bygherrerådgivning udbydes af KLAR. Det er KLARs vurdering, at kontrakt om Projektets teknologipakke kan indgås uden udbud med Konsortiet i medfør af udbudslovens § 80, stk. 3, nr. 3, hvorefter en ordregiver kan tildele en kontrakt uden udbud, når ydelsen "kun kan leveres af en bestemt økonomisk aktør på grund af beskyttelse af eksklusive rettigheder, herunder intellektuelle ejendomsrettigheder." KLAR har i den forbindelse vurderet, at det som følge af den beskrevne rettighedsbeskyttelse vil være teknisk umuligt for en anden økonomisk aktør end Konsortiet at realisere Projektets teknologipakke, idet realiseringen forudsætter anvendelse af patenteret og specifik viden, værktøjer og midler, som kun Konsortiet har til sin rådighed. Supplerende bemærkes, at i hvert fald dele af de ydelser, som Konsortiet vil skulle levere under kontrakten, vil være omfattet af udbudslovens § 22 (forudsat at MUDP samfinansiering opnås), idet Projektet som det første af sin slags i verden forudsætter udvikling/tilretning af eksisterende processer til at fjerne mikroforurening fra kommunalt spildevand.

KLAR agter at følge den fremgangsmåde, som er beskrevet i § 4 i lov om Klagenævnet for Udbud (lovbekendtgørelse nr. 593 af 2.6.2016 med senere ændringer), idet KLAR finder, at en kontrakt med Konsortiet om Projektets teknologipakke kan indgås uden forudgående offentliggørelse. Parterne vil tidligst indgå kontrakt efter udløbet af 10 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor denne bekendtgørelse er blevet offentliggjort.

IV.1.3) Oplysninger om rammeaftale
IV.1.8) Oplysninger om GPA-aftalen om offentlige udbud
Dette udbud er omfattet af GPA-aftalen: ja
IV.2) Administrative oplysninger

Del V: Kontrakt-/koncessionstildeling

V.2) Kontrakt-/koncessionstildeling
V.2.1) Dato for beslutningen om kontrakttildeling:
23/08/2022
V.2.2) Oplysninger om tilbud
Kontrakten er blevet tildelt en sammenslutning af økonomiske aktører: ja
V.2.3) Kontrahentens/Koncessionshavers navn og adresse
Officielt navn: SUEZ Water A/S
CVR-nummer: 14451234
Postadresse: Sletvej 2E
By: Tranbjerg J
NUTS-kode: DK0 Danmark
Postnummer: 8310
Land: Danmark
Kontrahenten/koncessionshaveren bliver en SMV: nej
V.2.3) Kontrahentens/Koncessionshavers navn og adresse
Officielt navn: EnviDan A/S
CVR-nummer: 18 33 43 05
Postadresse: Vejlsøvej 23
By: Silkeborg
NUTS-kode: DK0 Danmark
Postnummer: 8600
Land: Danmark
Kontrahenten/koncessionshaveren bliver en SMV: nej
V.2.4) Oplysninger om kontraktens/delkontraktens/koncessionens værdi (eksklusive moms)
Kontraktens/delaftalens/koncessionens samlede værdi: 73 000 000.00 DKK
V.2.5) Oplysninger om underentreprise

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.3) Yderligere oplysninger:

Den kontrakt, som er omfattet af denne bekendtgørelse med henblik på frivillig forudgående gennemsigtighed, påtænkes indgået med Konsortiet SUEZ/Envidan, som består af følgende juridiske enheder:

SUEZ Water A/S

CVR nr. 14 45 12 34

Sletvej 2E

8310 Tranbjerg

Danmark

EnviDan A/S

CVR nr. 18 33 43 05

Vejlsøvej 23

8600 Silkeborg

Danmark

VI.4) Klageprocedurer
VI.4.1) Organ med ansvar for klageprocedurerne
Officielt navn: Klagenævnet for Udbud
Postadresse: Toldboden 2
By: Viborg
Postnummer: 8800
Land: Danmark
E-mail: klfu@erst.dk
Internetadresse: www.klfudk
VI.4.3) Klageprocedure
Præcise oplysninger om klagefrist(er):

De præcise frister for klage findes i lov om Klagenævnet for Udbud, jf. lovbekendtgørelse nr. 593 af 2.6.2016 med senere ændringer. Af § 7, stk. 3 i denne lov følger: "Har en ordregiver fulgt proceduren i § 4, skal en klage over, at ordregiveren i strid med udbudsdirektivet eller forsyningsvirksomhedsdirektivet har indgået en kontrakt uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende, være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt, forudsat at bekendtgørelsen indeholder begrundelsen for ordregiverens beslutning om at tildele kontrakten uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende."

VI.4.4) Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om klageproceduren
Officielt navn: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Postadresse: Carl Jacobsens Vej 35
By: Valby
Postnummer: 2500
Land: Danmark
E-mail: kfst@kfst.dk
Internetadresse: www.kfst.dk
VI.5) Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:
25/11/2022

Send til en kollega

0.05