23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2015/S 166-303488
Offentliggjort
28.08.2015
Udbudstype
Udbud efter forhandling

Anmodning om deltagelse

Til
25.09.2015 Kl. 12:00

Addresse
Rambøll Danmark A/S
Att: Christian Teil Fyhn
Mailadresse: chtf@ramboll.com

Mærke
»Silkeborg Varme A/S. Nye Produktionsanlæg — Solenergianlæg«

Udbyder

Silkeborg Varme A/S

Vindere

(19.03.2016)
Arcon-Sunmark A/S
Skørping Nord 3-5
9520 Skørping

Silkeborg Varme A/S. Nye Produktionsanlæg - Solenergianlæg


Silkeborg Varme A/S

Udbudsbekendtgørelse – forsyningsvirksomhed

Bygge- og anlægsarbejder

Direktiv 2004/17/EF

Del I: Ordregiver

I.1) Navn, adresser og kontaktpunkt(er)

Silkeborg Varme A/S
Tietgensvej 3
Att: Mogens Lyhne
8600 Silkeborg
DANMARK
Telefon: +45 86206400
Mailadresse: ml@silkeborgforsyning.dk

Internetadresse(r):

Overordnet internetadresse for ordregiveren: http://www.silkeborgforsyning.dk

Yderligere oplysninger fås her: Rambøll Danmark A/S
Englandsgade 25
Att: Christian Teil Fyhn
5100 Odense
DANMARK
Telefon: +45 51615786
Mailadresse: chtf@ramboll.com
Internetadresse: http://ramboll.com/energy

Specifikationer og yderligere dokumenter (herunder dokumenter til et dynamisk indkøbssystem) fås her: Rambøll Danmark A/S
Englandsgade 25
Att: Christian Teil Fyhn
5100 Odense
DANMARK
Telefon: +45 51615786
Mailadresse: chtf@ramboll.com
Internetadresse: http://ramboll.com/energy

Bud eller ansøgninger om deltagelse skal sendes til: Rambøll Danmark A/S
Englandsgade 25
Att: Christian Teil Fyhn
5100 Odense
DANMARK
Telefon: +45 51615786
Mailadresse: chtf@ramboll.com
Internetadresse: http://ramboll.com/energy

I.2) Hovedaktivitet
Produktion, transport og distribution af gas og varme
I.3) Kontrakt indgås på andre ordregiveres vegne
Ordregiveren indkøber på andre ordregiveres vegne: nej

Del II: Kontraktens genstand

II.1) Beskrivelse
II.1.1) Ordregiverens betegnelse for kontrakten:
Silkeborg Varme A/S. Nye Produktionsanlæg — Solenergianlæg.
II.1.2) Kontrakttype og leverings- eller udførelsessted for bygge/anlægsarbejdet, varerne eller tjenesteydelserne
Bygge- og anlægsarbejder
Projektering og udførelse
Hovedleverings- eller hovedudførelsessted for bygge- eller anlægsarbejde, varer eller tjenesteydelser: Silkeborg Varme A/S — Kraftvarmeværket — Kejlstrup Tværvej 14, 8600 Silkeborg, samt projektarealer ved Bjørnholtvej og Sejling Hedevej ved Silkeborg.

NUTS-kode DK042

II.1.3) Oplysninger om offentlig kontrakt, rammeaftale eller dynamisk indkøbssystem
Bekendtgørelsen vedrører en offentlig kontrakt
II.1.4) Oplysninger om rammeaftale
II.1.5) Kort beskrivelse af kontrakten eller indkøbet/indkøbene:

Silkeborg Varme A/S skal etablere et komplet solenergianlæg på 60-90 000 m2 solfangerareal med option på etablering af yderligere 60-90 000 m2 solfangere.

Kontrakten vil blive baseret på et funktionsudbud med et leveringsomfang, der omfatter komplet solenergianlæg, inkl. solfangere, rør i terræn, vekslerinstallationer, transmissionsledning og nye vekslerbygninger, samt øvrig nødvendigt hjælpeudstyr.
Leverancen indeholder også nødvendig projektering og dokumentation.
Projektet forventes igangsat med start 1/2 2016 og skal være færdiggjort og idriftsat senest 31/12 2016. Tidsplanen er også gældende for et eventuelt tilvalg af optionen.
II.1.6) CPV-glossaret (common procurement vocabulary)

45251140, 09332000, 09331100, 44161000

II.1.7) Oplysninger om WTO-aftalen om offentlige indkøb
Dette udbud er omfattet af WTO-aftalen om offentlige indkøb: ja
II.1.8) Oplysninger om delaftaler
Kontrakten er opdelt i delaftaler: nej
II.1.9) Oplysninger om alternative tilbud
Alternative tilbud vil blive taget i betragtning: nej
II.2) Kontraktens mængde eller omfang
II.2.1) Samlet mængde eller omfang:
Der henvises til afsnit II.1.5).
II.2.2) Oplysninger om optioner
Optioner: ja
Beskrivelse af disse optioner: Option på etablering af yderligere 60 000-90 000 m2 solfangere med tilhørende vekslerstation, rør mv.. Der henvises til afsnit II.1.5).
II.2.3) Oplysninger om forlængelse
Denne kontrakt kan forlænges: nej
II.3) Kontraktens varighed eller frist for dens opfyldelse
Varighed i måneder: 11 (fra tildeling af kontrakten)

Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger

III.1) Kontraktbetingelser
III.1.1) Sikkerhedsstillelse og garantier, som forlanges:
Eventuelle krav til sikkerhedsstillelse og garantier vil fremgå af udbudsmaterialet.
III.1.2) De vigtigste finansierings- og betalingsvilkår og/eller henvisning til relevante bestemmelser herom:
Betalingsvilkår vil fremgå af udbudsmaterialet.
III.1.3) Retlig form, som kræves af den sammenslutning af økonomiske aktører, ordren tildeles:
Der kræves ingen særlig retlig form. Såfremt ordren tildeles en sammenslutning af økonomiske aktører, skal deltagerne påtage sig solidarisk hæftelse og udpege en fælles befuldmægtiget, som Silkeborg Varme A/S med bindende virkning for sammenslutningen kan indgå aftale med.
Det skal tydeligt fremgå af prækvalifikationsanmodningen, at der er tale om en sammenslutning af økonomiske aktører.
III.1.4) Andre særlige vilkår:
Der gælder særlige vilkår for opfyldelse af kontrakten: ja
Beskrivelse af de særlige vilkår: 1. Det forventes, at kontrakten vil indeholde vilkår om, at den vindende tilbudsgiver skal have den fornødne kapacitet til at gennemføre arbejdet under den tildelte kontrakt inden for den anførte tidsperiode, herunder have kapaciteten til at projektere maskin-, el- og rørsystemer.
2. Det forventes, at kontrakten vil indeholde vilkår om, at det er et krav fra Silkeborg Varme A/S, at den vindende tilbudsgiver sikrer, at ansatte, som den vindende tilbudsgiver og eventuelle underleverandører beskæftiger med henblik på udførelse af de udbudte opgaver, har løn og ansættelsesvilkår, der gælder i henhold til kollektive overenskomster for arbejder af samme art, på den egn hvor arbejdet skal udføres.
Silkeborg Varme A/S kan kræve dokumentation herfor.
3. Det forventes, at kontrakten vil indeholde vilkår om, at den vindende tilbudsgiver skal have en ikraftværende ansvarsforsikring med en dækning på minimum 5 000 000 DKK pr. skade.
III.2) Betingelser for deltagelse
III.2.1) De økonomiske aktørers personlige forhold, herunder krav om optagelse i erhvervs- eller handelsregister
Oplysninger og formaliteter, som er nødvendige for at vurdere, om kravene er opfyldt: 1. Ansøgers fuldstændige firmanavn, adresse, CVR. nr., telefonnummer samt kontaktoplysninger på ansøgers kontaktperson, herunder telefonnummer og e-mailadresse.
2. Tro og love-erklæring om gæld til det offentlige. Ifølge bekendtgørelse af lov om begrænsning af skyldneres muligheder for at deltage i offentlige udbudsforretninger skal ansøger afgive en erklæring på tro og love om, hvorvidt ansøger har opfyldt sine forpligtelser med hensyn til betaling af skatter og afgifter og bidrag til sociale sikringsordninger i henhold til retsforskrifterne i det land, hvor ansøger er etableret, og i Danmark.
Udenlandske virksomheder, der ikke er etableret i Danmark, skal således både vedlægge en erklæring på tro og love om, hvorvidt ansøger har opfyldt sine forpligtelser med hensyn til betaling af skatter og afgifter og bidrag til sociale sikringsordninger i henhold til retsforskrifterne i det land, hvor ansøger er etableret, og vedlægge en erklæring på tro og love om, hvorvidt ansøger har opfyldt sine forpligtelser med hensyn til betaling af skatter og afgifter og bidrag til sociale sikringsordninger i henhold til retsforskrifterne i Danmark. Såfremt ansøger ikke er eller har været forpligtet til at betale skatter og afgifter og bidrag til sociale sikringsordninger i Danmark, skal dette eksplicit anføres som begrundelse for, at en sådan tro og love-erklæring ikke er vedlagt.
Ansøger kan som et alternativ til en tro og love-erklæring vedlægge autoritativ dokumentation fra relevant myndighed(er) i det pågældende land. Som dokumentation for betaling af skatter og afgifter og bidrag til sociale sikringsordninger i henhold til retsforskrifterne i Danmark kan således vedlægges en serviceattest fra Erhvervsstyrelsen. Udenlandske virksomheder, der ikke er etableret i Danmark, kan som dokumentation for betaling af skatter og afgifter og bidrag til sociale sikringsordninger i henhold til retsforskrifterne i det land, hvor virksomheden er etableret, vedlægge en tilsvarende autoritativ attest fra den relevante myndighed i det land, hvor den udenlandske virksomhed er etableret.
3. Tro og love-erklæring om, at ansøger ikke er omfattet af en udelukkelsesgrund jf. Forsyningsvirksomhedsdirektivets artikel 54 stk. 4.
4. Såfremt ansøgeren er et konsortium eller anden sammenslutning af virksomheder, skal ovennævnte oplysninger samt erklæringer i punkt 1-3 fremlægges for hver deltager i konsortiet/sammenslutningen.
5. Såfremt der afgives anmodning om prækvalifikation som et konsortium eller en sammenslutning af tilbudsgivere skal deltagerne i konsortiet eller sammenslutningen erklærer, at vi indgår i konsortiet/sammenslutningen og hæfter solidarisk, ubetinget og direkte for opfyldelse af den udbudte opgaves over for ordregiver med angivelse hvilken af deltagerne der har fuld prokura til at repræsentere konsortiet.
Ansøger kan til afgivelse af de oplysninger og erklæringer som kræves i dette punkt III.2.1) benytte den skabelon, der kan rekvireres hos ordregiver på kontaktstedet oplyst i bilag A.I — »Yderligere oplysninger fås her«.
III.2.2) Økonomisk og finansiel kapacitet
Oplysninger og formaliteter, som er nødvendige for at vurdere, om kravene er opfyldt: 1. Oplysninger om ansøgers økonomiske forhold for de seneste 3 år, i form af nøgletal for samlet omsætning, resultat efter skat og egenkapital. Såfremt ansøger er yngre, skal oplysningerne gives for den periode de økonomiske oplysningerne foreligger.
2. Ved sammenslutninger af ansøgere (konsortium) skal oplysningerne i punkt 1 ovenfor afgives for hver enkelt konsortiedeltager.
3. Hvis ansøger baserer sig på andre enheders formåen (f.eks. underleverandører eller enheder inden for samme koncern, herunder moder-, søster- eller datterselskaber) skal ansøger godtgøre, at ansøger fuldt ud kan råde over de ressourcer, der er nødvendige for kontraktens udførelse. Dette kan f.eks. ske ved en erklæring eller ved fremlæggelse af dokumentation for disse enheders tilsagn om at stille de nødvendige ressourcer til rådighed. I modsat fald vil ordregiver ikke lægge vægt på andre enheders formåen.
Ansøger kan til afgivelse af de oplysninger og erklæringer som kræves i dette punkt III.2.2) benytte den skabelon, der kan rekvireres hos ordregiver på kontaktstedet oplyst i bilag A.I — »Yderligere oplysninger fås her«.
III.2.3) Teknisk kapacitet
Oplysninger og formaliteter, som er nødvendige for at vurdere, om kravene er opfyldt: 1. Det er et krav, at ansøgeren har et HQSE system (Health, Quality, Safety, Environment). Ansøger skal ved sin ansøgning bekræfte dette.
2. Ansøgeren skal fremsende beskrivelse af sin tekniske kapacitet Ansøgeren skal fremsende beskrivelse af sin tekniske kapacitet i form af
— oplysninger om antal medarbejdere fordelt på medarbejderkategorier gennem de seneste 3 år, herunder antallet af ingeniører og teknikere, beskrivelse af relevant materiel, udstyr mv.
— oplysninger om hvilket værktøj, materiel og teknisk udstyr ansøgeren disponerer over.
— oplysning om, hvorvidt og i givet fald hvor stor en del af kontrakten, herunder hvilke dele af kontrakten, ansøger eventuelt agter at lade udføre af underleverandører.
3. Referenceliste for tilsvarende typer arbejder/leverancer indenfor energisektoren, som dem der udbydes, jf. afsnit II.1.5). Referencelisten skal som minimum indeholde 3 igangværende eller afsluttede opgaver inden for de seneste 5 år.
Referencelisten skal minimum angive:
— Kundens navn og kontakt person ved kunden
— Kontaktoplysninger
— Beskrivelse af opgaven- og dennes omfang.
— Tidspunkt for opgavens udførelse.
Da der lægges vægt på erfaring med at levere komplette solenergianlæg, bedes beskrivelse af referencer angive leveringsomfang og den mekaniske, elektriske og styringsmæssige sammenbinding af disse.
4. Ved sammenslutninger af ansøgere (konsortium) skal oplysningerne i punkt 1-3 ovenfor afgives for hver enkelt konsortiedeltager
5. Hvis ansøger baserer sig på andre enheders tekniske formåen (f.eks. underleverandører eller enheder inden for samme koncern, herunder moder-, søster- eller datterselskaber) skal ansøger godtgøre, at ansøger fuldt ud kan råde over de ressourcer, der er nødvendige for kontraktens udførelse, jf. forsyningsvirksomhedsdirektivets art. 53, stk. 5. Dette kan f.eks. ske ved en erklæring eller ved fremlæggelse af dokumentation for disse enheders tilsagn om at stille de nødvendige ressourcer til rådighed. I modsat fald har ordregiver ikke mulighed for at lægge vægt på.
Ansøger kan til afgivelse af de oplysninger og erklæringer som kræves i dette punkt III.2.3) benytte den skabelon, der kan rekvireres hos ordregiver på kontaktstedet oplyst i bilag A.I — »Yderligere oplysninger fås her«.
III.2.4) Oplysning om reserverede kontrakter
III.3) Specifikke vilkår for tjenesteydelseskontrakter
III.3.1) Oplysninger om en bestemt profession
III.3.2) Medarbejdere, der skal udføre tjenesteydelsen

Del IV: Procedure

IV.1) Type procedure
IV.1.1) Type procedure
Forhandling
Nogle ansøgere er allerede udvalgt (eventuelt som led i visse typer udbud med forhandling): nej
IV.2) Tildelingskriterier
IV.2.1) Tildelingskriterier
Det økonomisk mest fordelagtige bud vurderet på grundlag af de kriterier, som er anført i specifikationerne eller i opfordringen til at afgive bud eller til at forhandle
IV.2.2) Oplysninger om elektronisk auktion
Der vil blive anvendt elektronisk auktion:: nej
IV.3) Administrative oplysninger
IV.3.1) Sagsnummer hos ordregiveren:
IV.3.2) Har der været tidligere offentliggørelse(r) om samme kontrakt?
nej
IV.3.3) Vilkår for adgang til specifikationer og yderligere dokumenter
Skal der betales for dokumenterne?: nej
IV.3.4) Frist for modtagelse af bud eller ansøgninger om deltagelse
25.9.2015 - 12:00
IV.3.5) Sprog, der må benyttes ved afgivelse af bud eller ansøgninger om deltagelse
dansk.
Andet: Bud eller ansøgninger om deltagelse skal være udfærdiget på dansk. Bilag af beskrivende karakter udfærdiget på engelsk, tysk, norsk og svensk accepteres dog tillige, ligesom dele af udbudsmaterialet vil være udarbejdet på engelsk.
IV.3.6) Minimumsperiode, i hvilken den bydende er forpligtet af sit bud
IV.3.7) Åbning af bud

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.1) Oplysninger om gentagelse
Dette er et tilbagevendende offentligt indkøb: nej
VI.2) Oplysninger om EU-midler
Kontrakten vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej
VI.3) Yderligere oplysninger:
1. Der er tale om et udbud med forhandling, hvilket indebærer, at virksomheder, der ønsker at deltage i udbudsprocessen, først skal anmode om prækvalifikation.
2. Anmodningen om prækvalifikation skal udarbejdes på baggrund af de i del III.2) angivne betingelser for deltagelse. Ansøgende virksomheder skal således afgive samtlige i pkt. III.2.1), III.2.2) og III.2.3) angivne oplysninger, erklæringer mv. for at komme i betragtning som eventuel tilbudsgiver.

3. Ansøgerne skal i forbindelse med prækvalifikationen rekvirere det i III 2.3) anførte skema (bilag 1) samt fremsende relevante kontaktoplysninger så som firmanavn, adresse, kontaktperson mv. Dette sker pr. e-mail mærket »Silkeborg Varme A/S. Nye Produktionsanlæg — Solenergianlæg« fremsendt til chtf@ramboll.com.

4. Der vil blive prækvalificeret 3-5 ansøgere. Såfremt flere ansøgere opfylder de stillede betingelser vil der ske en begrænsning af antallet af ansøgere, der opfordres til at afgive tilbud. Dette vil ske på baggrund af en helhedsvurdering af hvilke ansøgere, der ud fra de medsendte oplysninger skønnes bedst egnet til at udføre opgaven, idet der vil blive lagt særligt vægt på hvilke ansøgere, der
(I) har dokumenteret de bedste og mest relevante referencer, jf. pkt. III.2.3), og
(II) har dokumenteret den bedste tekniske kapacitet, jf. pkt. III.2.3). Forhold vurderet under (I) vil vægte mere end forhold vurderet under (II).
5. Ansøgning med tilhørende bilag til brug for evaluering af de indkomne anmodninger om prækvalifikation fremsendes til det i bilag A.III — »Bud eller ansøgninger om deltagelse skal sendes til«.
Ordregiver ser gerne, at anmodningen om prækvalifikation afgives i 2 eksemplarer + 2 stk. i elektronisk version ( USB-stik eller tilsvarende). Anmodning om prækvalifikation kan ikke afgives pr. e-mail. Materialet fremsendes i lukket emballage mærket »Silkeborg Varme A/S. Nye Produktionsanlæg — solenergianlæg«.
6. Efter meddelelse om prækvalifikation vil de prækvalificerede tilbudsgivere få adgang til eller eventuelt tilsendt udbudsmaterialet. Nærmere orientering herom udsendes sammen med meddelelse om prækvalifikation.
7. Udbud sker med forbehold for myndighedernes godkendelse af projektet.
8. Eventuelle spørgsmål og svar i forbindelse med afgivelse af anmodninger om prækvalifikation vil blive sendt til dem, der har tilkendegivet deres interesse for udbuddet ved at kontakte ordregiver på det i bilag A.1 angivne kontaktpunkt f.eks. ved at rekvirere »Skabelon til ansøgers afgivelse af oplysninger«.
9. Der foreligger ikke ud over »Skabelon til ansøgers afgivelse af oplysninger« yderligere dokumentation, som ansøgere kan rekvirere fra ordregiver forud for fremsendelse af anmodning om deltagelse.
VI.4) Klageprocedurer
VI.4.1) Organ med ansvar for klageprocedurerne

Klagenævnet for Udbud
Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17
2100 København Ø
DANMARK
Mailadresse: klfu@erst.dk
Telefon: +45 35291000
Internetadresse: www.klfu.dk

Organ med ansvar for mæglingsprocedurerne

Der er ikke noget mæglingsorgan i Danmark

VI.4.2) Indgivelse af klager
Præcise oplysninger om klagefrist(er): Der gælder visse lovbestemte frister for indgivelse af klager til Klagenævnet for Udbud, jf. lov om håndhævelse af udbudsreglerne mv.
Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstill-perioden. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i standstill-perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen.
En virksomheds klage over ikke at være blevet prækvalificeret skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har afsendt en underretning til de berørte ansøgere om, hvem der er blevet prækvalificeret.
Klage over udbud, der ikke vedrører prækvalifikation, skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 45 kalenderdage efter, at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.
VI.4.3) Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om indgivelse af klager

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
DANMARK
Mailadresse: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41715000
Internetadresse: www.kfst.dk

VI.5) Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:
25.8.2015

Send til en kollega

0.063