23948sdkhjf

Jægerspris Kraftvarmeværk klar med solfangere

Hos Jægerspris Kraftvarmeværk installerer man i disse dage 10.000 m2 solfangere, der ultimo juli skal levere solvarme til 1300 husstande.
Jægerspris Kraftvarmeværk arbejder i øjeblikket på installering af Sjællands største solfangeranlæg. 10.000 m2 solfangere skal ultimo juli leverer varmt vand til de 1300 forbrugere hos Jægerspris Fjernvarme. Det skriver Frederikssund Lokalavis.

Store forventninger til anlægget
Driftsleder Hans Christian Kjærgaard kan da heller ikke over for avisen skjule sin begejstring og sine forventninger til anlægget.

- Jeg er rigtig spændt, for jeg synes det er et brand godt projekt, som er til stor gavn for miljøet. Der er en utrolig positiv stemning omkring initiativet og jeg møder stor interesse og politisk velvilje. Man kan jo også sige, at projektet falder meget godt i spænd med, at Frederikssund nu skal være klimakommune, da vi med det nye anlæg mindsker CO2-udslippet med 1.800 tons om året, siger Hans Christian Kjærgaard og tilføjer:

- På en varm sommerdag vil solfangerne kunne producere 90 % af den samlede produktion. Men det er netop udfordringen: vi ved ikke, hvordan vejret bliver i morgen. Jeg regner med, at anlægget i gennemsnit kan udgøre 16 % af produktionen på et år.

Den store kedel klargøres
Solvarmeanlægget bliver med sine 715 solfanger-sektioner det største på Sjælland.

Ud over installering af solfangerne skal den store kedel på kraftvarmeværket også forbedres, så den bedre kan håndtere de udsving, der kommer fra solvarmeanlægget.

Man forventer, at anlægget er klar til prøvetest i juni, og at den første varme fra anlægget ruller ud i forsyningsnettet sidst i juli.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064