23948sdkhjf

Første biogas-anlæg under Grøn Vækst på vej

Med Grøn Vækst-pakken har regeringen ønsket at sætte skub i etableringen af blandt andet biogasanlæg. En kommunal-lånegaranti på 60% samt et statsligt tilskud på 20% af anlægsomkostningerne skal hjælpe iværksætterne af biogasanlæg lidt på vej. Nu ser det ud til, at Nørager Bio- og Miljøanlæg i Rebild Kommune bliver det første anlæg opført under Grøn Vækst.
Efter mere end fem års tovtrækkeri bliver Nørager Bio- og Miljøanlæg i Rebild Kommune endelig en realitet – og det ser ud til at biogasanlægget bliver det første anlæg på dansk grund under Grøn Vækst. Formanden for Nørager-anlægget Peter D. Christensen forventer at tage det første spadestik til anlægget senest til april næste år.

Rebild Kommune har i forbindelse med Nørager-anlægget været yderst positivt indstillet allerede inden Grøn Vækst-pakken, der sikrer anlægget en kommunal lånegaranti på 60% af anlægsomkostningerne, mens staten yder et tilskud på 20% af samme omkostninger. Det betyder, at andelshaverne kun skal spæde lidt til selv, da 80% er finansieret.

Etableringen af biogasanlægget vil koste godt 100 mio. kr. og har ca. 50 andelshavere.

Skår i glæden
Regeringens mål er, at halvdelen af al husdyrgødning i 2020 skal bruges til grøn energi. Det betyder, at omkring 50 nye biogasanlæg skal se dagens lys inden. Det tror biogasbranchen dog ikke vil ske.

- Rebild Kommune viser vejen for, at det kan lade sig gøre at finansiere et anlæg, men regeringens plan er for ambitiøs til, at målet kan nås. Der skal være et større incitament til at investere i biogas, end det er tilfældet nu, siger formanden for Dansk Landbrugs brancheforening for biogas, Niels Jørgen Pedersen.

Kilde: Jyllandsposten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079