23948sdkhjf

Hvilken opvarmningsmetode er bedst for dig?

Du har brug for en opvarmningskilde, hvis du ikke skal sidde og klapre tænder, når de koldere tider kommer – selv om sommeren kan der være behov for varme.

Der er mange forskellige metoder til at varme huset op, og måske er du i tvivl om hvilken en, der er bedst til dine behov. Læs med her, og bliv klogere.

Pillefyr

Rigtig mange huse – ældre som nye – kommer med et pillefyr, hvor huset bliver varmet op via træpiller, som du tilsætter til fyret. Du køber selv træpillerne, som du fodrer fyret med regelmæssigt. Det kan være en lidt omstændig proces, men varmetilførslen vil være fordelagtig. Prisen vil ligge nogenlunde i midten, alt afhængig af størrelsen på dit hus og hvor meget varme, du ønsker.

Oliefyr

Oliefyret minder lidt om pillefyret, men det bruger olie til at skabe varme i huset. Det kan være en lidt gammeldags metode, som også ligger til den dyrere side, men til gengæld får du en fin kontrol over dit varmeforbrug. Du køber selv olien (eller får en aftale med dit olieleverings-selskab), som fyret omdanner til varme.

Varmepumpe

Varmepumpen er blevet meget populær, og det skyldes ikke mindst, at den er miljøvenlig og ikke koster så meget i drift sammenlignet med de øvrige opvarmningsmetoder. Den fungerer ved at omdanne enten luft eller jordvarme til indvendig varme i huset. Nogle varmepumper kan tillige rense luften og køle ned. Læg mærke til, at det ofte ikke vil være nok med kun én pumpe i hjemmet, hvis du ikke har andre supplerende opvarmningskilder.

Elvarme

En klassiker, hvor du drejer på termostaten eller trykker på knappen på radiatoren for at få varme. Enkelt og simpelt, men det kan være dyrt. Varmen bliver ofte trukket via din elregning, som kan blive meget høj, hvis du har et stort hus. Varmetilførslen vil dog være god og stabil, og du vil kunne få lun varme i de fleste rum.

Brændeovn

Brændeovnen er klart den hyggeligste kilde til opvarmning, og den bruger brænde eller træbriketter som brændsel. Det lægger du selv på i takt med, at det brænder ud. Brændeovnen vil ofte være bedst som supplerende opvarmningskilde, for i sig selv vil den næppe være nok til at varme et helt hus op. Brændeovnen er heller ikke den mest miljøvenlige, og brænde kan være dyrt.

Fjernvarme

I nogle huse er der indlagt fjernvarme, som omdanner vand til varme fra en centraliseret udbyder. Fjernvarme er mange steder den klare fremtidsløsning, og den er også miljøvenlig og stabil. Du skal ikke gøre ret meget selv, hvis du kan få fjernvarme.

Hvilke opvarmningskilder kan jeg bruge i korte træk: 

  • Pillefyr
  • Oliefyr
  • Varmepumpe
  • Elvarme
  • Brændeovn
  • Fjernvarme

Send til en kollega

0.015