23948sdkhjf

Dong investerer i bioethanol-anlæg

Inbicon ved Kalundborg videreudvikles for cirka 15 mio. kr.
Der er ifølge Dong Energy et stort marked for teknologi, som kan producere 2. generations bioethanol. Baggrunden er blandt andet, at bioethanol globalt anses for at være et af de mest effektive redskaber i arbejdet med at reducere transportsektorens CO2-udledning. Derfor er energiselskabet nu klar til at ombygge og videreudvikle Inbicon-anlægget i Kalundborg. Investeringen udgør omkring 15 mio. kr.

- Særligt på markeder uden for EU er der en stigende efterspørgsel efter vores teknologi til at producere 2. generations bioethanol. Derfor har vi truffet beslutning om at videreudvikle anlægget i Kalundborg, da vi ser en øget rolle for anlægget til demonstration og udvikling, siger Henrik Maimann, vice president i Dong Energy med ansvar for biobaserede teknologier.

50 procent mere
Ombygningen af Inbicon, samt brug af en ny gærtype, vil gøre det muligt at få 50 procent mere bioethanol ud af en halmballe. Dermed bliver teknologien mere konkurrencedygtig.

Da den nye gærtype er såkaldt GMO-gær, vil der i forbindelse med ombygningen blive etableret en række sikkerhedsforanstaltninger, så der ikke er risiko for negativ påvirkning af miljøet.

- Vi skal naturligvis sikre os, at anlægget er designet til at håndtere genmodificeret gær, så det ikke pludselig ender i spildevandet. Det er en væsentlig del af ombygningen, at vi sørger for at tage alle forholdsregler, siger Henrik Maimann.

Inbicon-anlægget i Kalundborg fungerer som test- og demonstrationsanlæg, hvor interesserede kunder og samarbejdspartnere fra hele verden kan få teknologien demonstreret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125