23948sdkhjf

Myndighed udsender advarsel om solceller

De hollandske myndigheder har udsendt en advarsel, efter at elektriske fejl i op imod 650.000 solcellepaneler har ført til femten tagbrande i Europa.
Det skriver Ingeniøren.

Det er den Hollandske Styrelse for Fødevare- og Forbrugersikkerhed (NVWA), der har udsendt advarslen mod fire typer solcellepaneler fra den konkursramte producent Scheuten Solar Systems BV.

Ifølge Ingeniøren har solcelleproducenten også leveret paneler til Danmark, men det er uvist, om også disse paneler er ramt af samme fejl.

Det er solcellepaneler af mærket Multisol fra Scheuten Solar Systems BV, der altså har været skyld i de 15 tagbrande. Selve branden er opstået i en samlingsboks af mærket Alrack Solexus, skriver Ingeniøren.

Ifølge den solcellespecialist, der er blevet hyret til at finde frem til brandårsagen, er der tale om en konstruktionsfejl i samleboksene, hvor overfladetæring af to tin-beklædte kontaktflader øger den elektriske modstand, hvilket kan få andre komponenter i boksen til at smelte eller bryde i brand. Det skriver Ingeniøren på baggrund af en pressemeddelelse fra NVWA.

Den fejlramte boks sidder på paneler med typenumrene P6-48, P6-54, P6-60 og P6-66 og er blevet solgt mellem august 2009 og februar 2012.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062