23948sdkhjf

Kommerciel gasstation på vej i Fredericia

Bionaturgas Danmark skal levere gas og fyldestation til betjeningen af Fredericias nye gasdrevne bybusser.
Fredericias nye bybusser skal køre på naturgas ̶ og på sigt CO2-neutral bionaturgas. Bionaturgas Danmark er valgt som leverandør af såvel gas som fyldestation til byens nye gasbusser.

Anlægget bliver placeret på Vejlevej i forlængelse af den nuværende busgarage og kan fra sommeren 2013 servicere de ni nye gasdrevne bybusser og kommende lastbiler på gas. Gastankstationen vil desuden blive offentlig tilgængelig for andre gasbilejere.

I forvejen driver Bionaturgas Danmark landets første offentlige gastankstation, som er placeret ved selskabets hovedsæde på Ørbækvej i Odense. I Fredericia glæder man sig over etableringen af gasstationen til byens busser – den første af sin art i Danmark og et vigtigt led i at realisere en mere miljørigtig kollektiv transport.

- Med de nye busser reducerer vi CO2-udledningen i Fredericia by svarende til 25 procent per bus. Vi har derfor naturligvis også en klar ambition om at få alle kommunens busser og lastbiler konverteret til gas og på den måde sikre et grønnere miljø for Fredericias borgere. Vi sætter allerede nu gang i etableringen af tankanlægget, så vi er helt køreklar, når vi når sommer, siger John Bader, formand for Miljøudvalget i Fredericia Kommune.

Gas til transport ̶ den oplagte mulighed
Bionaturgas Danmark står bag Danmarks første gastankstation i Odense og har desuden andre lignende projekter på tegnebrættet, blandt andet i Holstebro. Hos Bionaturgas Danmark glæder man sig over, at mulighederne for at tanke gas nu udbredes.

- Bionaturgas Danmarks mål er at blive den førende aktør inden for både biogasproduktion og tankningsanlæg af gas til transportsektoren. Så Fredericia-projektet er forhåbentligt kun et startskud. Skal vi nå målsætningen om væsentlige reduktioner af CO2 i transportsektoren – og især i den kollektive og tunge transport – er brugen af naturgas og bionaturgas den oplagte og realistiske mulighed. Anlægget til busser i Fredericia er det første af sin art i Danmark og et vigtigt skridt på vejen, og vi ser frem til dette spændende samarbejde, siger Hans Duus Jørgensen, direktør i Bionaturgas Danmark og tilføjer:

- Tankstationen i Fredericia placeres, så den også er offentlig tilgængelig, og det kan forhåbentlig animere andre flådeejere i Trekantområdet til at overveje gas til transport. Men det er klart, det ikke er gjort med en udbygning af infrastrukturen alene – incitamenter i form af fornuftige brændstofafgifter og en teknologineutral omlægning af registreringsafgiften er væsentlige parametre for, at Danmark kan lykkes med gas til transport.

Klar til gas fra sommeren 2013
Gastankanlægget vil efter planen stå klar til sommeren 2013. Og at der hurtigt sættes handling bag ordene, er noget, der har høj prioritet i Fredericia.

- Mange mennesker i Fredericia er afhængige af bybusserne hver dag, og overgangen til gasbusserne skal opleves så kort og smidigt som muligt for brugerne. Vi vil ikke gå på kompromis med vores service. Det har derfor også været afgørende for os at vælge samarbejdspartnere med solid knowhow på området, og vi ser frem til et godt samarbejde med Bionaturgas Danmark. Vores operatør, Tide Bus har desuden erfaringer med gasbuskørsel fra Bergen i Norge, så vi er meget trygge ved denne konstellation og glæder os til at tilbyde denne nye, grønnere service for vores borgere, siger Mads Lund, formand for Teknisk Udvalg.

Værd at vide
Fredericia Kommune har fået fem mio. kr. fra Trafikstyrelsens Center for grøn transport til projektet, for som en af de første kommuner i Danmark at være med til at udbrede brugen af bio- og naturgas i transportsektoren. Projektet er et led i et større innovationsprojekt i Fredericia Kommune, hvor husholdningsaffald omdannes til biogas, der på sigt skal være drivmiddel til bl.a. busser.

Bionaturgas Danmark A/S er en del af Naturgas Fyn koncernen, som er landets tredjestørste naturgasselskab. Selskabet er Danmarks nye nøgleaktør inden for biogasproduktion og vil være en aktiv samarbejdspartner for landbruget og biogasproducenter, så Danmarks store biogaspotentiale kan realiseres fuldt ud.


Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109